Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał(a):

I zaczęło kropić i nie wiem czy  wyjeżdżać kombajnem czy nie

A wyjechałem klientowi dokończyć pszenice co wczoraj nie zdążyłem, nie wziąłem miernika ale w ręku czuć że jeszcze po nocy po rosie nie obeschło dobrze 

Także dokończyłem mu i czekam rzekomo ma padać za chwilę a jak nie to pod wieczór może pojedzie się kosić co na usługę bo ja pszenżyta swojego nie zaczepiam bo jest niepewne

Jeszcze trzy i pół hektara pszenżyta zostało i rzepak niekoszony w ogóle

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Dostawa browara

3 wiadra będzie

IMG_20250802_092129.jpg

Około 20 litrów czyli wiadro. Na ile to dni ?

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie widzę tego. Zaczynam pomału nie mieć chęci na nic.

Depresja. Szukaj przyczyny.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie jestem wierzący w żadnego boga.

Ateista czy agnostyk ?

29 minut temu, jacus napisał(a):

u nas deszcze pada wiec nie ma potrzeby.

u was rolnicy maja swadomosc ze przy tych zmianach klimatu beda ostatnim pokoleniem ??

Wczoraj się paliło na polu, deszcz dopiero później padał. Także trochę się spóźnił.

13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sucho, od rana słonecznie.

To bardzo dobra opcja. Bycie osobą psychicznie chorą to jedna z najlepszych możliwych opcji. Aby tylko nie zaleczyli i nie stać się pospolitą miotłą zbożową.

Renta Ci się marzy ?

Opublikowano
3 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Tak może być . Ale i racja bo nie powinno się pisać w sieci tak . Jak ma jakiś problem to niech pogadać o tym z rodziną lub idzie do psychologa lub psychiatry. Użalanie się nad sobą w internecie nie ma sensu .🤨

Nie moją rolą jest tu oceniać. Dobry chłopak z niego pracowity. 

Depresja to wbrew pozorom bardzo przejebana choroba. Podstępna bardzo szybko niszczy zdrowego człowieka. Tu nie ma co się wstydzić trzeba szukać pomocy a nie tacy bohaterowie mieli depresje. Ponoć nawet Mamed Khalidov nie mógł się pozbierać jak go złapało.

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał(a):

Około 20 litrów czyli wiadro. Na ile to dni ?

Depresja. Szukaj przyczyny.

Ateista czy agnostyk ?

Wczoraj się paliło na polu, deszcz dopiero później padał. Także trochę się spóźnił.

Renta Ci się marzy ?

Ateista zdecydowany.

Marzy mi się nic nie robienie.

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pójście do lekarza powoduje że zostaje się scierwem?

Wyleczy z fobii i jeszcze się baby spodobają.

• Haha 2
Opublikowano

A ja jak jeżdżę dużym to patrzę tylko żebym się na pasie mieścił i odległość trzymał. Na debili nie ma lekarstwa. Kolegę z tyłu zajebał Francuz zabił się na miejscu. Pytam go i jak? A on przetrzymali mnie 24h sprawę zakonczyli i kazali jechać do domu. Na głupotę lekarstwa nie ma. 

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pójście do lekarza powoduje że zostaje się scierwem?

Poszła dziewczyna do ginekologa weszła do gabinetu , stoi dwóch w białych fartuchach. Rozebrała rozkraczyla się i czeka. Zbadał jeden po nim drugi to wstała i pyta i jak to wygląda? A jeden mówi na moje oko wszystko ok ale poczekajmy na lekarza bo my tu tylko malujemy 🤷

• Haha 3
Opublikowano
47 minut temu, jacus napisał(a):

sie pogoda zrobila-ale po poludniu ma znowu padac..

u nas deszcze pada wiec nie ma potrzeby.

u was rolnicy maja swadomosc ze przy tych zmianach klimatu beda ostatnim pokoleniem ??

sadzac po cenach ziemi to niespecjalnie ..

nie padalo wczoraj i dzisiaj w nocy ??

idz do lekarza..

U nas mimo zmian klimatu sobie radzą ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wiesz jak ja się tego boję? Najbardziej chyba tego.

Pioter ty w Boga nie wierzysz to powiedz siostrze jak mojemu koledze teściowa powiedziała. " Jak umrę to mnie skremuj i prochy na podwórzu rozsyp" a on na to  " co to to nie, tylko nie po podwórku, bo jak wiatr zawieje znowu się do chałupy wpierdolisz".

• Haha 6
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Byłem zobaczyć pszenżyto to ziarno się gniecie, nie pęka. Mus czekać .

Kurna, co jakiś czas pokropi i psuje robotę...

Miałem zwalać zboże teraz, ale strach wyciągać spod dachu...

Na radarze że powinna się poprawić pogoda zara...

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Pioter ty w Boga nie wierzysz to powiedz siostrze jak mojemu koledze teściowa powiedziała. " Jak umrę to mnie skremuj i prochy na podwórzu rozsyp" a on na to  " co to to nie, tylko nie po podwórku, bo jak wiatr zawieje znowu się do chałupy wpierdolisz".

Siostra mam nadzieję, że wcześniej wykituje.

Opublikowano

Szybciej niż tobie. Pracuje na etacie kobiet tam sporo, auto ma spoko. Pewnie jak by chciał go już by w nim jaką dupencje woził. 

2 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Jeszcze może jakaś się trafi młody chłop z niego jeszcze

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna, co jakiś czas pokropi i psuje robotę...

Miałem zwalać zboże teraz, ale strach wyciągać spod dachu...

Na radarze że powinna się poprawić pogoda zara...

Prasy u nas kręcą, kombajnów nie widać w polu. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Siostra mam nadzieję, że wcześniej wykituje.

Łysy szwagier dużo od ciebie starszy?

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Zgłupiałeś? Ja na kobity uwagi nie zwracam a jak jakaś zwróciła to ją szybko można było na ziemię sprowadzić.

To po co się martwisz tym czego nie ma?

No bez sensu....

Równie dobrze możesz się martwić ....tym że woda może być ...za sucha ..

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Szybciej niż tobie. Pracuje na etacie kobiet tam sporo, auto ma spoko. Pewnie jak by chciał go już by w nim jaką dupencje woził. 

Prasy u nas kręcą, kombajnów nie widać w polu. 

Łysy szwagier dużo od ciebie starszy?

24 lata.

Nie pracuję. To znaczy oficjalnie jeszcze tak ale fizycznie nie.

• Like 1
Opublikowano

A to nie ma obawy. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

24 lata.

Ty masz jakieś orzeczenie? Bo ty schorowany. Może byś gdzieś do ochrony poszedł?

Opublikowano (edytowane)

Może poszukaj jakiejś innej pracy na etacie...bo mam wrażenie że to przyszły brak tej którą masz, miałeś...coś Cię podłamał.

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Edytowane przez 12Pafnucy