Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ja żadnym multi nie jestem jagodzianko. Ze mną nie warto zaczynać. Później nie mów że nie uprzedziłam cię 🤣🤣😁

Weź się łowiecka ogarnij bo to już mało śmieszne ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dobry zawodnik, zadając cios na szczękę, która i tak jest osłonięta gardą, nie odsłania żeber i chroni wątrobę 🤷

Bitwy nie wygrał ale liczy na to że wojnę wygra. Nosił wilk razy kilka i ponieśli  i wilka. Morał z tego jaki jest🤔

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dobry zawodnik, zadając cios na szczękę, która i tak jest osłonięta gardą, nie odsłania żeber i chroni wątrobę 🤷

Ja nic nie zadaję ani tym bardziej nie odsłaniam. Komentuję tylko twoje śmieszne wywody które nijak nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości ani się nie sprawdzają w realnym życiu o czym już się niejednokrotnie przekonaliśmy oraz twoje umizgi do malejczarnej

Ale to dobrze, że masz niezachwianą wiarę siebie. A nuż wójtem zostaniesz😗🤣

Opublikowano (edytowane)

Jagodzianeczko zaczynasz wątpić kto jest kim. 🤔

Na starej piczy młodzież się ćwiczy.

Tak przy okazji mówię tylko🤣🤣

Te twoje wywody nudne się robią zmieni płytę do Kwasiego. Trzeba wiedzieć gdzie uderzyć aby zabolało tak aby nie było śladów. Jak na razie strzelasz ślepakami 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 2
Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

Starsi koledzy potwierdzą, że od zawsze walczę z nierządem na af😲

a to jest jakiś nierzad na AF?🤔 bo ja jestem tu już chyba ponad 12lat i się nie spotkałem

Qwazi napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Ty masz obsesję na punkcie @Qwaziego

Nieudolne to prowokowanie 🤷 

I kto winny 🤔

to Ty byłeś od rozstrzygania takich spraw.

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja to wogóle mam wrażenie, że on celowo uderzył w ten kombajn

miałem podobne zdarzenie kobieta wyprzedzając mnie z dużą przyczepa zahaczyła lusterkiem i odpadło.zatezymala sie i przeprosiła za kłopot 

• Like 1
Opublikowano
Bezduszna napisał:

Tu nie ma żadnego nierządu tu jest zwykłą rozmowa. Naprawdę zaczynam wierzyć że jesteś zwykłym poganiaczem 

tez tak uważam

jacus napisał:

pogoda barowa.zimno ,wiatr.

1 godzinę temu, malaczarna napisał(a):

37 lat to już bardzo zaawansowany wiek

Wychodzenie za mąż nie było szczytem moich ambicji. Cycki opadną tyłek urosnie a charakter zostanie

mloda jestes wiec  nie wiesz ze charaktery sie zmieniaja.

Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

To tak nie działa. Moja przyjaciółka wzięła rozwód teraz po 14 latach... Zostawił ją dla młodszej o 12 lat. Facet potrzebny jej teraz tylko do jednego

znajoma ,ktora miala chlopa z tego samego miasta co ty w sobote znowu wyszla za maz .. juz 2 razy wdowa zostala i dalej probuje , 70 lat skonczyla niedawno.

miałeś ze "stara" chociaż te 3min wczoraj ?

Opublikowano
23 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Ja to wogóle mam wrażenie, że on celowo uderzył w ten kombajn

a jak by to wyglądało jak by na początku ulicy był zakaz wjazdu pojazdów wolnobierznych 

Opublikowano
18 minut temu, wojtal24 napisał(a):

to Ty byłeś od rozstrzygania takich spraw

Białego pokrowca na czapce nigdy nie nosiłem, ale parę zdarzeń drogowych się ogarnęło 😊

16 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

miałem podobne zdarzenie kobieta wyprzedzając mnie z dużą przyczepa zahaczyła lusterkiem i odpadło.zatezymala sie i przeprosiła za kłopot 

Bo wyższy obowiązek spoczywa na tym, kto wykonuje manewr🤷...tutaj ktoś może się czepiać, że kombajn zajmuje dwa pasy ruchu. Jednak winny ten, kto bije, a nie ten kto jest bity😄. Są od tej zasady wyjątki, ale nie w tym przypadku 🤷

Teraz, wojtal24 napisał(a):

a jak by to wyglądało jak by na początku ulicy był zakaz wjazdu pojazdów wolnobierznych 

Dla rozstrzygnięcia sprawstwa w zdarzeniu tak samo. Dodatkowo operator kombajnu zostałby pociągnięty za niezastosowanie do zakazu. Ale to oddzielne wykroczenie niż zaistniała kolizja. Nie można tego zrobić ani w zbiegu ani ciągiem wykroczeń 

5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Radek ma siewnik do poplonów, ale ma i żonę 

Pożyczy Ci😉

Opublikowano (edytowane)

Lepiej ile jest w magazynie miejsca to przechować. Wydaje mi się że zimą lub pod wiosnę może być 1100-1300 a nawet i więcej.

Edytowane przez Michał18
Tel wstawia 2x to samo
  • Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nikt ci nie każe...

Sam ciągle piszesz że żeś dziwak...

Większość ma to w ...no w d*pie...

Tylko nie Sławek. 

co Sławek 🤔

Opublikowano
6465 napisał:

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Trapi , to ciągle o tym...

...a żeby się okłamać...to gada że to niepotrzebne...jak i kobiety...

Rozumiem siebie okłamywać....ale po co wmawiać innym że tak powinno być?

Ciężko cały świat pod siebie dostosować...

Wystarczyło by samego siebie zrozumieć...

Piotra mam na myśli..

To raczej cały świat próbuje Piotera dostosować pod siebie. A nie jego zrozumieć. Zobacz ilu tu próbuje go nawrócić. A on sam się broni. 

pioter próbuje Wisłę kijem zawrócić ale ta woda co jest w Gdańsku nie cofnie się do Warszawy ani do Krakowa... świat idzie do przodu a ten swoje mądrości na okrągło

Tomasz0611 napisał:

7 minut temu, jajonasz napisał(a):

Widzę że jak co roku idealny czas na koszenie, to jest wtedy gdy Ty kosisz, znaczy jeździsz na balkoniku w bizonie. 

Ale jak na razie w okolicy mało kto wyjechał, część wyjechała i zaraz wróciła ... Nieliczne działki skoszone, przed niedzielą, jak była pogoda to pszenżyto nawet pod zębem nie strzelało, tylko się mieliło, to tam mniej niż 16% na pewno nie było, a ja w silos mokrzejszego niż 12% nie będę sypał, bo potem aby się grzeje, jak się zagrzeje to potem pełno wołków, na co mi to ...

Jak kombajn chodzi w polu i nic a nic się nie kurzy to na pewno jest dobre ... 

Raz w swoim życiu nakosiłem takiego "dobrego", potem silos aż parzył mimo dmuchawy, cały dzień przeznaczyłem żeby go opróżnić, wysypać na beton, przemieszać, żeby doszło i nadawało się z powrotem do silosa. Dziękuję za taką robotę głupiego, lepiej dzień poczekać niż dzień przeznaczyć na takie zabawy ...

Ty jsk pioter chyba swoje mądroßvi zaczynasz 🤦🤭

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał(a):

co Sławek 🤔

A to że nie masz w d*pie tego co tam pioter pszczelarz gospodarzy bo ciągle go namAwiasz na kobietę.

12 minut temu, slawek74 napisał(a):

pioter próbuje Wisłę kijem zawrócić ale ta woda co jest w Gdańsku nie cofnie się do Warszawy ani do Krakowa... świat idzie do przodu a ten swoje mądrości na okrągło

Ty jsk pioter chyba swoje mądroßvi zaczynasz 🤦🤭

No i niech sobie żyje w swoim świecie. Po co go wyśmiewać i naprowadzać na inne tory jak je i dobrze na tych co sobie obrał?

• Like 3