Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Czep się innych kolegów panie kowalski... Się przyłaziłeś jak kot...

Chcę dobrze doradzić . Ale nie chcesz to pies 🐶 cię jepał

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, slawek74 napisał(a):

ale Ty durny 🤦 może od kogoś dostałem ? albo żona dostała ? materislista egoista..... I do tego cep

Cepem i pospolitą miotłą zbożową to owszem, jesteś. Ze swej życiowej mądrości dorobisz się kawałka 2x1. 

ale co użyje to moje a ty siedź w tej norze jak dzik...🤦

• Haha 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

33 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Pobuszowałbym. Noce ciepłe to powinny chyba być 

Ale nie ma czasu 

Drugi dzień leje 

29 minut temu, jarecki napisał(a):

I Byłaś w energolandia ?

Jeszcze nie oby tak nie jechać. Namawiam młoda na Mandorie otworzyli nowa kolejkę. Jestem na półmetku zniw

jeszcze jest coś pod Warszawą od Twojej strony tylko nie wiem jak się nazywa ten park rozrywki widzialem jakąś pszczółkę Maje

Opublikowano
Teraz, Michał18 napisał(a):

Przecież ty nie umiesz nawet sam myśleć a co dopiero o doradzaniu myślisz... Nie przeceniaj swoich nikłych możliwości intelektualnych...

• Like 3
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, Szymi40 napisał(a):

na te chwile na 10 % działek we wsi  kombajn  nie wiedzie-, 

Na te chwile kombajn wszędzie wjedzie, jak jutro nie będzie padać, to w środę pewnie wyjadą.

no nie mów że u Ciebie nic nie pada u mnie dziś cały dzień raz mniejszy raz większy

Opublikowano
Michał18 napisał:

23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To tak samo jak:

- mieć żonę

- mieć motocykl

- jeździć bez celu

- jeździć na wczasy

- pić i żreć 

- i w ogóle żyć

Dasz radę 💪 i bez etatu . Niech się martwią ci co nie mają zwierząt 

zesra się a nieda się 🤣🤣🤣 a 💩 raz w kartofle a raz w ogórki 🤭🤦🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

no nie mów że u Ciebie nic nie pada u mnie dziś cały dzień raz mniejszy raz większy

Tyle co nic, dziura między chmurami. Na wschód od Sochaczewa pada, Gostynin, Kutno tu wszędzie pada, Łowicz też, a u mnie nic. Tylko mżawki jakieś przechodzą, ale kałuże nie mają się z czego zrobić. Jak w nocy nie popada to kombajny będą w środę na polach na pewno.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
27 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To tak samo jak:

- mieć żonę

- mieć motocykl

- jeździć bez celu

- jeździć na wczasy

- pić i żreć 

- i w ogóle żyć

Oj Piotruś...też tobie solą w oku ja...?

Nie tylko tobie coś źle.,nie tylko tobie los nie sprzyjal.,

Ty masz króliki...ja mam motocykla..

Liczy się to co dziś ...

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, Michał18 napisał(a):

Przecież ty nie umiesz nawet sam myśleć a co dopiero o doradzaniu myślisz... Nie przeceniaj swoich nikłych możliwości intelektualnych...

👍👍👍

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, slawek74 napisał(a):

zesra się a nieda się 🤣🤣🤣 a 💩 raz w kartofle a raz w ogórki 🤭🤦🙆‍♂️

A raz na takiego Sławusia tępusia.

za krótki jesteś 😛

Opublikowano
wojtal24 napisał:

malaczarna napisał:

Ale nie ma czasu 

Drugi dzień leje 

I Byłaś w energolandia ?

Jeszcze nie oby tak nie jechać. Namawiam młoda na Mandorie otworzyli nowa kolejkę. Jestem na półmetku zniw

jeszcze jest coś pod Warszawą od Twojej strony tylko nie wiem jak się nazywa ten park rozrywki widzialem jakąś pszczółkę Maje

Po drugiej stronie gospodarstwa, z tym, że to już za rowem, i spad w stronę pól, tak, że woda jak coś to płynie z górki na dół na pola a nie z górki na podwórko tak jak teraz gospodarstwo. Aczkolwiek tak jak wspomniałem jest rów i nigdy nie było problemów żeby tam zalewało, rów odbiera jak jest więcej wody

Opublikowano
malaczarna napisał:

Ale nie ma czasu 

Drugi dzień leje 

I Byłaś w energolandia ?

majaland to na wlocie do Warszawy od Siedlec chyba czy od Lublina a jak młoda umie pływać to Suntago

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Bo się upodabniasz do Sławusia i jemu podobnych. Taki pospolity wk*rwiacz się zaczynasz robić.

Az tak?

Myślałem że ja inaczej...cię denerwuję...

Ale masz prawo do swej oceny...

...oj nie lubisz ty prawdy...

Bujasz w obłokach jak ...ten z brzuszkiem..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Bo się upodabniasz do Sławusia i jemu podobnych. Taki pospolity wk*rwiacz się zaczynasz robić.

To Lubelaki i one trzymają się razem 🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v