Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Czym pryskales? Jaki herbicyd?

5 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Czym pryskales? Jaki herbicyd?

Manisot+tezosar 1,5+1,5 ha na zakładce 12 rządków ok 300metrow jak będę w dzień to zrobię zdjęcia 😒😡

Opublikowano

Od wczoraj się zastanawiam czy na L4 iść wszystko źle za mało człowiek jeden nie rozdwoi się i nie będzie pracował za dwie osoby. Z kolegą doszliśmy do wniosku że nasz dział za dużo bierze na siebie bo tak trzeba bo jestesmy filarem sklepu. Chalo my nie roboty 

Opublikowano

baranom opowiedz co ty tam uważasz 🤣

3 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Uważam, że nie powinieneś prowadzić pogody. Łapiesz wszystkie sroki za ogon w efekcie nic dobrze nie robisz albo cię nie ma. A są osoby które mają czas i mogą się oddać grupie cali- jak mój kolega Pafnucy- co już udowodnił w przeszłości

Opublikowano

Bo on nie wie co piszę jeśli nie jest kimś to chce się pokazać że coś jednak się jest wartym. Jego życie to dym tylko że on kiedyś się kończy o tym musi pamiętać jeśli na kogoś się wchodzi kto ma coś innego do napisania niż ubliżanie komuś. To jednak jest moje zdanie. Jedno mu się nie udaje to drugie ma się mu udac. 

Opublikowano

Co tam przekupiłeś  synową kuadem aby  nie odeszła z hektarami, czy tylko chciałeś się pochwalić na ile cię stać? 😂

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Bo on nie wie co piszę jeśli nie jest kimś to chce się pokazać że coś jednak się jest wartym. Jego życie to dym tylko że on kiedyś się kończy o tym musi pamiętać jeśli na kogoś się wchodzi kto ma coś innego do napisania niż ubliżanie komuś. To jednak jest moje zdanie. Jedno mu się nie udaje to drugie ma się mu udac. 

Spoko jak mi śledztwo nie wyjdzie odpiszę, że źle kropki połączył😉🤣

Opublikowano
16 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Uważam, że nie powinieneś prowadzić pogody. Łapiesz wszystkie sroki za ogon w efekcie nic dobrze nie robisz albo cię nie ma. A są osoby które mają czas i mogą się oddać grupie cali- jak mój kolega Pafnucy- co już udowodnił w przeszłości

Fajnie, że...coś uważasz👍...

8 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

jak mi śledztwo nie wyjdzie odpiszę, że źle kropki połączył😉🤣

"Opiszę" nie "odpiszę"...uważaj na słownik, bo Cię oszukuje tak samo jak mnie przy "mu" i "mi"😞

Opublikowano

Qwazi on już nawet nie umie płyty zmienić. Repertuar jego już się kończy. Ratuje się resztami sił. Riposty jego już nawet nie śmieszne tylko żałosne i przestały pasować do rytuału pogody. 

Opublikowano

Nie cygań chciałeś mi, ale potem zreflektowałeś😂 

Chciałbym tylko zwrócić uwagę wszystkim tutejszym żonatym podrywaczom, że nawet jak wydaje się wam, że trzymacie fason i dobrze się kamuflujecie to i tak widać jak na dłoni do kogo żywicie głębokie uczucia😗

😂😂🤣😂

2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Qwazi on już nawet nie umie płyty zmienić. Repertuar jego już się kończy. Ratuje się resztami sił. Riposty jego już nawet nie śmieszne tylko żałosne i przestały pasować do rytuału pogody. 

To się w slangu policyjnym nazywa mięknięcie🙄🤣

Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Stara się chłopak...na wszystkich polach...i to trzeba mu oddać 🤷

6 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Nie cygań chciałeś mi, ale potem zreflektowałeś😂 

Chciałbym tylko zwrócić uwagę wszystkim tutejszym żonatym podrywaczom, że nawet jak wydaje się wam, że trzymacie fason i dobrze się kamuflujecie to i tak widać jak na dłoni do kogo żywicie głębokie uczucia😗

😂😂🤣😂

Matko Rochu, tutaj to już nie zasługa słownika, to jakieś nadprzyrodzone umiejętności przenikania w ludzkie umysły, myśli i zamiary🤔...mogę Ci potwierdzić, że żywię głębokie uczucia❤️...do trzech kobiet🥰😍

Opublikowano (edytowane)

To się nazywa wyjebane mam na ciebie. Bo on może a ty nie. Miedzy wami jest taka różnica. Zazdrość tylko cię bierze bo on może a ty już nie. 

W sloganie damsko męski nazywa się znajomość 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Cóż - nie ma idealnego wyjścia i idealnego systemu. I jeden i drugi w pewnych aspektach jest do d*py. Ale co ja tam wiem, ja wam władz i prezydenta nie wybierałem. 

Widzisz Pioter - czym innym jest, jak człowiek, tak jak ty, odrzuca pewne aspekty życia, typu dzieci, rozbuchana konsumpcja , to jest świadomy wybór i należy go szanować

Czym innym natomiast kreowanie ideologii, że 99,99 społeczeństwa ma żyć w wynajmowanych mieszkaniach, nic nie posiadać i tylko pracować na coraz większe bogacenie się 0,01% społeczęństwa, które będzie się bawić i wydawać pieniądze, których nie nadążą przejadać

Rośnie nowe niewolnictwo, tylko ludzie nie chcą tego zauważyć

Rozwój techniczny zamiast powodować, że ludzie będą pracowac mniej i lżej powoduje, że ten 0,01% coraz bardziej się bogaci, a reszta pracuje coraz ciężej w coraz gorszych warunkach

Edytowane przez jahooo
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Stara się chłopak...na wszystkich polach...i to trzeba mu oddać 🤷

Matko Rochu, tutaj to już nie zasługa słownika, to jakieś nadprzyrodzone umiejętności przenikania w ludzkie umysły, myśli i zamiary🤔...mogę Ci potwierdzić, że żywię głębokie uczucia❤️...do trzech kobiet🥰😍

Stara się ale mu nic nie wychodzi. Za dużo panów do jednego się chce dostać. Chce się ciebie  pozbyć tylko nie ma pomysłu jak to zrobić. Czy jeden temat ugryźć czy drugi 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Uderza w twój punkt który według niego jest słaby. Sama nieraz to wykorzystuje i widzę że on usiłuje to zrobić. Tylko z jedną różnicą  ja uderzam kiedy muszę a on uderza bo tak mu wygonie 🤣🫢

Opublikowano
19 minut temu, jahooo napisał(a):

Widzisz Pioter - czym innym jest, jak człowiek, tak jak ty, odrzuca pewne aspekty życia, typu dzieci, rozbuchana konsumpcja , to jest świadomy wybór i należy go szanować

Czym innym natomiast kreowanie ideologii, że 99,99 społeczeństwa ma żyć w wynajmowanych mieszkaniach, nic nie posiadać i tylko pracować na coraz większe bogacenie się 0,01% społeczęństwa, które będzie się bawić i wydawać pieniądze, których nie nadążą przejadać

Rozwój techniczny zamiast powodować, że ludzie będą pracowac mniej i lżej powoduje, że ten 0,01% coraz bardziej się bogaci, a reszta pracuje coraz ciężej w coraz gorszych warunkach

Tylko jaki masz na to wpływ? Mi się też nie podobają obecne zmiany na wsi i co na to poradzę? Mogę tylko powiedzieć, że mi się nie podoba i robić dalej swoje, wbrew wszystkim.

Komu uszatego na obiad?

20250717_133421.jpg

• Like 3
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

nie źle cie klepie 🤦😁

Dobrze cię krowa musiała kopnąć bo się non stop czepiasz jak rzep. Ciekawe czemu...

moje krowy swojego gospodarza dobrze znają ... popij popij 😁

Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, krzychu121 napisał(a):

Może ty też z pejsatymi masz jakieś powiązania że tak się oburzasz ? 
Przeicez on tylko pytania zadaje. Zresztą tak jak i o jedwabne którego nikt nie chce a raczej boi się ruszyć żeby prawda nie okazała się zupełnie inna niż ta wmawiana nam . Jaki problem to sprawdzić ? 

Ja do pejsatych w przeciwieństwie do ciebie nic nie mam. Ba, babka ma do tej pory dwa pierścionki po Żydach bo pradziadek był w IG Farben palaczem i podrzucał Żydom chleb. W dużej mierze mam w d... to co dzieje się na świecie a kto będzie u nas rządził jest dla mnie zarówno byle micha pełna i dało się żyć mniej więcej jak teraz. Nie widzę nikogo na scenie politycznej by mógł zmienić coś na lepsze dla mnie. Jestem bezdzietnym ateistą, starym kawalerem i nie mam potrzeb poza ciepłą chałupą i pełną michą, którą sam sobie zapewnię.

taa pewnie do pieca podrzucał 🤦🙆‍♂️

Opublikowano
19 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Uderza w twój punkt który według niego jest słaby. Sama nieraz to wykorzystuje i widzę że on usiłuje to zrobić. Tylko z jedną różnicą  ja uderzam kiedy muszę a on uderza bo tak mu wygonie 🤣🫢

Wydaje mnie się, że tych punktów to sobie kilka obrał. A niech tam se uderza, bije, zadaje ciosy...jak go to ucieszy to niech ma 🤷

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

moje krowy swojego gospodarza dobrze znają ... popij popij 😁

Może temu kopią🤔...jego🤭

Opublikowano
jahooo napisał:

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Cóż - nie ma idealnego wyjścia i idealnego systemu. I jeden i drugi w pewnych aspektach jest do d*py. Ale co ja tam wiem, ja wam władz i prezydenta nie wybierałem. 

👍👍👍👍👍 znajomy w Monachium pracuje i mieszka w wynajętym mieszkaniu i tam całe osiedla ludzi mieszka w tych mieszkaniach ,,wynajętych,, chodzą mijają się i nieznają się tylko pracują po 13latach nie śmierdzi groszem chć twierdzi że dobrze zarabia 🤦

Kowalsky30 napisał:

Nie jestem taki jak inni powiedział każdy😁

nudny się robisz...

Opublikowano
29 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tylko jaki masz na to wpływ? Mi się też nie podobają obecne zmiany na wsi i co na to poradzę? Mogę tylko powiedzieć, że mi się nie podoba i robić dalej swoje, wbrew wszystkiemu 

20250717_133421.jpg

60 lat temu też narzekali że gdzie zmiany z konia na traktor to się nie godzi 

jakbysmy tak myśleli to byśmy w jaskiniach siedzieli do dzisiaj

Opublikowano
Bezduszna napisał:

To się nazywa wyjebane mam na ciebie. Bo on może a ty nie. Miedzy wami jest taka różnica. Zazdrość tylko cię bierze bo on może a ty już nie. 

W sloganie damsko męski nazywa się znajomość 🤣

a ty tak samo mamroczesz 🤔 z Piotrem gaz walisz 🤔🤦🙆‍♂️

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Mateusz1q napisał(a):

60 lat temu też narzekali że gdzie zmiany z konia na traktor to się nie godzi 

jakbysmy tak myśleli to byśmy w jaskiniach siedzieli do dzisiaj

Jeszcze ten koń wróci a dużych szlag trafi. Jak sam sobie nie uprawisz i nie wyhodujesz to z głodu zdechniesz. 

Mi się obecna wieś ni krztyny nie podoba. Jeszcze trochę normalności w górach. Byłem niedaleko Nowego Sącza 2 tygodnie temu na popijawie, jeszcze trochę normalności.

Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał(a):

Wydaje mnie się, że tych punktów to sobie kilka obrał. A niech tam se uderza, bije, zadaje ciosy...jak go to ucieszy to niech ma 🤷

Może temu kopią🤔...jego🤭

Ja ci powiem tak. Mi się to wcale nie podoba jego zachowanie. Jest to stara śpiewka która od dawna wszyscy znamy. Kiedyś dobrze powiedziałeś mięknie. Coś w tym jest. Zapomniał tylko jak to wtedy się skończyło. 

I będzie to wyglądało gdyby kózka nie skakała to nóżki nie złamała 🤣