Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja żem jest leń z natury🤷

Wydaje mi się że choć napisałeś to w to nie wierzysz

Dla pozoru wszystko zostawiasz Karolowi a sam wpadasz po uszy. Tylko tak dalej Qwazi rób a zobaczysz że pani ci zniknie z radaru🤣 Wtedy tylko będziemy cię musieli p....  

Opublikowano
14 minut temu, Wpaw napisał(a):

jak nie trzeba nic równać tylko kleić to u nas ceny 100, 120 zł m² 

Przy 53 m² bliżej jest 100 za m²

Tu za skucie starych +100zł/m². Chyba będę ja to kół  w ramach braterskiej pomocy. 

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Też sobie jakąś fuchę strzelę a to szpachlowanie A to malowanie a to płytki itp. To jakie zwierzaki trzymasz?

Cały czas między 100 a 200 sztuk wszelakiego drobiu i uszatych w zależności od pory roku od 30 do 70-80. Do tego 10 uli. Trochę warzyw, ziemniaków sporo. Zboże w całości na użytek własny.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Wydaje mi się że choć napisałeś to w to nie wierzysz

Dla pozoru wszystko zostawiasz Karolowi a sam wpadasz po uszy. Tylko tak dalej Qwazi rób a zobaczysz że pani ci zniknie z radaru🤣 Wtedy tylko będziemy cię musieli p....  

Ciekawa dedukcja...

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

@Chłoporobotnik, ale żadnego skupu no w promieniu 20 kilometrów też tam u was nie ma?

to lenie i nieroby chcieli by jsk żyd za matkę 🤦

malaczarna napisał:

A Panowie potrzebuje światełek do stodoły. Jakie to lampy zakupić?

choinkowe weż i tak przez większość roku nie używasz 🙋‍♂️

Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał(a):

Tu za skucie starych +100zł/m². Chyba będę ja to kół  w ramach braterskiej pomocy. 

Wysokie macie tam ceny skąd jesteś? Wiesz tak szczerze wolałbym kłaść za 80 zł niż skuwać za 100😁

Szerokie dłuto na SDSa pół dnia i po robocie. Później dobrze odkurzyć jakiś grunt może być CT 17 Ceresit wylewka samopoziomująca może być Atlasa no i płytki kłaść 😉

Opublikowano
47 minut temu, 6465 napisał(a):

Jest do położenia 53m² podłogi płytki 60x60. Chcą 170zł m²  to taka normalna stawka?

nie, po 80 mi kładł ale 80metrow duże pomieszczenie, 100 to max 

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Cały czas między 100 a 200 sztuk wszelakiego drobiu i uszatych w zależności od pory roku od 30 do 70-80. Do tego 10 uli. Trochę warzyw, ziemniaków sporo. Zboże w całości na użytek własny.

Też miałem zawsze ze 30 królików ale teraz zostawiłem tylko dwie samice i samca nie mam czasu chodzić koło tego. A i tak jeszcze cały zamrażalnik mięsa. Drób też lubię mam z 50 kaczek 15 gęsi gorbonosych ze 70 kur albo więcej 🤭 ze 25 indyków kanadyjskich i takie tam nie wiem czy wszystko wypisałem😁 poszukuję ostro włoszek lawendowych Kurek nie masz czasem?

Opublikowano
33 minuty temu, marulekk napisał(a):

Klątwa Tuska i mnie dopadła

@szymon09875 nie tylko ty prl-owski sprzęt remontujesz 😁

17526773601662600284017807009140.jpg

Idę wrzucić siłownik od wspomagania, adaptacje od tura i potestowac trochę 

Narazie mi się podoba, na pusto wczoraj chodził dość długo 

A Ty hamulce w siuntce to robisz bo lubisz ? 🤭 

Przecież za chwilę i tak nie będzie 🤣

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

Wysokie macie tam ceny skąd jesteś? Wiesz tak szczerze wolałbym kłaść za 80 zł niż skuwać za 100😁

Szerokie dłuto na SDSa pół dnia i po robocie. Później dobrze odkurzyć jakiś grunt może być CT 17 Ceresit wylewka samopoziomująca może być Atlasa no i płytki kłaść 😉

Robota w Sochaczewie. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, Wpaw napisał(a):

Też sobie jakąś fuchę strzelę a to szpachlowanie A to malowanie a to płytki itp. To jakie zwierzaki trzymasz?

sporo 🤔🤭🤣🤣🤣🤣🤦

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Też miałem zawsze ze 30 królików ale teraz zostawiłem tylko dwie samice i samca nie mam czasu chodzić koło tego. A i tak jeszcze cały zamrażalnik mięsa. Drób też lubię mam z 50 kaczek 15 gęsi gorbonosych ze 70 kur albo więcej 🤭 ze 25 indyków kanadyjskich i takie tam nie wiem czy wszystko wypisałem😁 poszukuję ostro włoszek lawendowych Kurek nie masz czasem?

Nie hoduję ozdobnych. Tylko kilka sztuk dla urozmaicenia. Teraz są dwie kurki i dwa koguty. Włoszki miałem kiedyś, teraz została jedna, 10 letnia. Ja mam dwie zamrażarki a i tak w zasadzie większość sam zjadam. Seniory mniej mięsa a więcej warzyw i trochę ziemniaków. Zależy ile czego zbiorę to tak ustawię zasiewy. Na pewno paseczek żyta będzie bo w sąsiedniej wsi gość ma typową, starą odmianę, wysokie gdzieś na 1,5m.

Teraz, slawek74 napisał(a):

sporo 🤔🤭🤣🤣🤣🤣🤦

A ile byś chciał uchować na 1,20ha ornego i trawy?

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Robota w Sochaczewie. 

Temu warszawskie ceny

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie hoduję ozdobnych. Tylko kilka sztuk dla urozmaicenia. Teraz są dwie kurki i dwa koguty. Włoszki miałem kiedyś, teraz została jedna, 10 letnia. Ja mam dwie zamrażarki a i tak w zasadzie większość sam zjadam. Seniory mniej mięsa a więcej warzyw i trochę ziemniaków. Zależy ile czego zbiorę to tak ustawię zasiewy. Na pewno paseczek żyta będzie bo w sąsiedniej wsi gość ma typową, starą odmianę, wysokie gdzieś na 1,5m.

A ile byś chciał uchować na 1,20ha ornego i trawy?

Też nie mam dużo ozdobnych kilka sztuk 😁 włoszki ponoć dobrze się niosą. No ja Pola trochę mam i o bykach nie napisałem jałówki posiadam także jest koło czego chodzić 😉 

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Też nie mam dużo ozdobnych kilka sztuk 😁 włoszki ponoć dobrze się niosą. No ja Pola trochę mam i o bykach nie napisałem jałówki posiadam także jest koło czego chodzić 😉 

Bydła nie miałem nigdy i miał już nie będę. Ostatnia krowa pojechała równo 20 lat temu.

Opublikowano
30 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Idę wrzucić siłownik od wspomagania, adaptacje od tura i potestowac trochę 

Narazie mi się podoba, na pusto wczoraj chodził dość długo 

A Ty hamulce w siuntce to robisz bo lubisz ? 🤭 

Przecież za chwilę i tak nie będzie 🤣

Lubić nie lubię ale bez hamulców z turem ch*jowo trochę jeździć 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Mam człowieka do roboty. 

Do mnie wyślij w tej cenie. Niech stracę 

Jak ma Pani Żaneta stracić to nie wyśle. Jak ekologiczne bydło ma jeść nie ekologiczne zboże 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v