Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Dobrze zrobił.. Wy jesteście tak perfidni, że specjalnie cytujecie aby zostało, albo publicznie pytacie o multikonta aby mody widziały a potem chcecie być moimi kolegami😗

Co Ty pitolisz. Zedytowałby wpis, przeprosił i wyszedł tym sposobem na normalnego człowieka, który się może czasem zapędzić lub popełnić jakiś błąd. Usuwając konto na kogo wyszedł?

A pytania padają dlatego, że ktoś się przyczynił do tego, żeby padły. Czemu nikt mnie czy, dajmy na to, Marka lub Przemka albo Jacusia nie zaczepia o multi? Jeśli się coś namieszało to trzeba mieć cywilną odwagę i przyjąć konsekwencje na klatę 🤷

3 minuty temu, Azor07 napisał(a):

Robi się (zapas )przez opadami ,wczoraj 12 l 

IMG20250708134930.jpg

O Panie👍, a ja się zaczynam powoli zastanawiać czym wykopać swoje niespełna 10 arów. A nie mam takiej. Na złom pojechała 

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Co Ty pitolisz. Zedytowałby wpis, przeprosił i wyszedł tym sposobem na normalnego człowieka, który się może czasem zapędzić lub popełnić jakiś błąd. Usuwając konto na kogo wyszedł?

A pytania padają dlatego, że ktoś się przyczynił do tego, żeby padły. Czemu nikt mnie czy, dajmy na to, Marka lub Przemka albo Jacusia nie zaczepia o multi? Jeśli się coś namieszało to trzeba mieć cywilną odwagę i przyjąć konsekwencje na klatę 🤷

O Panie👍, a ja się zaczynam powoli zastanawiać czym wykopać swoje niespełna 10 arów. A nie mam takiej. Na złom pojechała 

@Azor07 gadał że jak podczepił valtre to się lepiej zbierało....po sąsiedniej łące 🤭😉😉

• Haha 5
Opublikowano

1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

@Azor07 gadał że jak podczepił valtre to się lepiej zbierało....po sąsiedniej łące 🤭😉😉

Było ci jechać jaką dwukółką z boku by ci nakopał😆

• Like 2
Opublikowano
16 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Nie możesz otrzymywać wiadomości. 

Wyślij. Posmiejesz się 🤭

opróżniłem skrzynke , większość to i tak spam od prezesa

Opublikowano

Napisz mi potem co masz na Ratka bo mi pierdus nic nie pokaże

25 minut temu, Qwazi napisał(a):

Kogo ma przeprosić ciebie was tuska czy inżynierów i co to da? To tylko okoliczność nieznacznie obniżająca wymiar kary. Pojebany kraj, że za prawdę można dostać więcej niż inżynier za zabójstwo

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jarecki napisał(a):

nie da się wszystkiego oprzeć o dotacje , a tak jest obecnie 

Da się bo Niemcy czy Francja przeznaczą dotacje z własnego budżetu dla swoich rolników . W tedy będzie płacz że Polski rząd nie dopłaca  jak konkurować . Niemiecki rolnik dostaje dotacje 50 % dla pracownika jak zatrudnia na gospodarstwie . Ile dopłaca Polski rząd  Polskiemu rolnikowi   jak zatrudnia pracownika ?. 

200 zł wystarczy dopłaty do tony pszenicy jak Niemcy dopłacą swoim . To Polska pszenica będzie za droga do Niemieckiej .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Dobrze zrobił.. Wy jesteście tak perfidni, że specjalnie cytujecie aby zostało, albo publicznie pytacie o multikonta aby mody widziały a potem chcecie być moimi kolegami😗 

Czekaj no....

To by sugerowało że jednak...masz multikonta....🤔🤔

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał(a):

Da się bo Niemcy czy Francja przeznaczą dotacje z własnego budżetu dla swoich rolników . W tedy będzie płacz że Polski rząd nie dopłaca  jak konkurować . Niemiecki rolnik dostaje dotacje 50 % dla pracownika jak zatrudnia na gospodarstwie . Ile dopłaca Polski rząd  Polskiemu rolnikowi   jak zatrudnia pracownika ?. 

Polski rząd już dawno zapomniał o tej gałęzi gospodarki. Mówi jedno robi co innego. Ile to razy rolnicy aby coś ugrać muszą wyjść na ulicę. To się dzieje od dłuższego czasu. Niemcy zakładają że Polskie rolnictwo samo upadnie a oni powiedzą tylko a mówiliśmy że trzeba w to i to zainwestować aby kręciło.  

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jakie te multikonta? Wymień. Ja się zastanawiam, czy ty masz w ogóle kobite w domu bo za czymś chyba jeździsz motorem😂 że nie potrafisz po stylu pisania wyczuć

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

multikonta....🤔🤔

Jeszcze ile to razy będziemy wałkować ten temat. 

Raz było śmieszne, drugi irytujące ale trzeci raz to już zaczyna być chorobą

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Polski rząd już dawno zapomniał o tej gałęzi gospodarki. Mówi jedno robi co innego. Ile to razy rolnicy aby coś ugrać muszą wyjść na ulicę. To się dzieje od dłuższego czasu. Niemcy zakładają że Polskie rolnictwo samo upadnie a oni powiedzą tylko a mówiliśmy że trzeba w to i to zainwestować aby kręciło.  

To jest cytat .

Myśleliśmy jako rolnicy, że jest to informacja nieprawdziwa, ale przyjechaliśmy do Parlamentu Europejskiego, zapytaliśmy i sprawdziliśmy. Niestety, okazuje się, że po 2028 r. dopłat bezpośrednich nie będzie i to będzie sukces polskiej prezydencji w Unii Europejskiej, ponieważ ten projekt przygotowuje polski komisarz, pan Piotr Serafin, co jest dla nas skandaliczną informacją. Nie może być tak, że polski polityk likwiduje dopłaty bezpośrednie – alarmuje inny z działaczy rolniczej Solidarności, Tomasz Ognisty.

Opublikowano
49 minut temu, Qwazi napisał(a):

U mnie też już w pokrzywach stała ,ale do kopania wczesnych i odkopywania pod kombajn jak znalazł .

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Bezduszna napisał(a):

I bdb. Tyle się tu mówi o likwidacji socjalu. 

1 minutę temu, Azor07 napisał(a):

U mnie też już w pokrzywach stała ,ale do kopania wczesnych i odkopywania pod kombajn jak znalazł .

Myślałem że ty wulkanem od okrywania pryzm 😄

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Jeszcze ile to razy będziemy wałkować ten temat. 

Raz było śmieszne, drugi irytujące ale trzeci raz to już zaczyna być chorobą

Może niech pani się na mnie obrazi...🤔

...bardzo by mi to odpowiadało...🤷

Opublikowano

Jeśli sam mnie nazywasz m.... wiadomo jak to ja nie obrażam się o prawdę bo to wiem i przyjmuje to na klatę jak to Qwazi mówi.

Za prawdę człowiek nie powinien się obrażać

Tylko dlatego że ktoś inny ja powiedział tym bardziej ta irytująca kobieta 🤣

Opublikowano
25 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Może niech pani się na mnie obrazi...🤔

...bardzo by mi to odpowiadało...🤷

Jak ma się obrazić jak ewidentnie cię podrywa 😆😆 pewnie by chciała się 🏍️ kajtnąć🤔

• Haha 3
Opublikowano
soltys48 napisał:

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Się sieje...

Kto 🤔to był 🤔

Ręko?

sam kierownik sieję nawóz fendem i suklem

12Pafnucy napisał:

47 minut temu, slawek74 napisał(a):

Kto 🤔to był 🤔

...farmtrack... Michał 

co mu się stanęło 🤔 kto go rozpłakał 🤔🤦

Azor07 napisał:

Robi się (zapas )przez opadami ,wczoraj 12 l 

IMG20250708134930.jpg

kopaczkę konną widziałem ale jak to kopie już nie...

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, galan99 napisał(a):

To jest cytat .

Myśleliśmy jako rolnicy, że jest to informacja nieprawdziwa, ale przyjechaliśmy do Parlamentu Europejskiego, zapytaliśmy i sprawdziliśmy. Niestety, okazuje się, że po 2028 r. dopłat bezpośrednich nie będzie i to będzie sukces polskiej prezydencji w Unii Europejskiej, ponieważ ten projekt przygotowuje polski komisarz, pan Piotr Serafin, co jest dla nas skandaliczną informacją. Nie może być tak, że polski polityk likwiduje dopłaty bezpośrednie – alarmuje inny z działaczy rolniczej Solidarności, Tomasz Ognisty.

Tylko jedno mi przychodzi na myśl .. Głupi Polak przed szkoda i po szkodzie. 

Dalej niech tak robią to nie będziemy Polska, Niemcami czy Rosja tylko zwykłym opustoszałym państwem o którym wszyscy zapomnieli. 

25 minut temu, 6465 napisał(a):

I bdb. Tyle się tu mówi o likwidacji socjalu. 

Myślałem że ty wulkanem od okrywania pryzm 😄

O socjalu już dawno jest mowa bo nas na niego nie stać jako państwo Polskie a teraz widać że już UE mówi dość. 

W tym jednak coś jest. 

Tylko że ona to robi a Polska zamiast przykrócać to jeszcze przedstawia to nowe pomysły. 

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał(a):

co mu się stanęło 🤔 kto go rozpłakał 🤔🤦

kopaczkę konną widziałem ale jak to kopie już nie...

Jedź do kolegi piotera na wykopki to zobaczysz 😆

Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał(a):

Jak ma się obrazić jak ewidentnie cię podrywa 😆😆 pewnie by chciała się 🏍️ kajtnąć🤔

...weź...toż to cza by ciągle z taką gadać...a jeszcze i przytakiwać....🙆

Stanowczo wolę słuchać obrotów fazerka...stanowczo..

A co do podrywania...

Ja szczęśliwie ożeniony...

... znaczy...nie do zdobycia...😆

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Napisz mi potem co masz na Ratka bo mi pierdus nic nie pokaże

Kogo ma przeprosić ciebie was tuska czy inżynierów i co to da? To tylko okoliczność nieznacznie obniżająca wymiar kary. Pojebany kraj, że za prawdę można dostać więcej niż inżynier za zabójstwo

To kto teraz będzie echem w tym temacie ?