Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał(a):

po tyle to bym wziął i sprzedawał ci kukurydzę na pniu 

kurła zawsze coś? nie myślałeś może o rezygnacji z rolnictwa? 😂

Nie, ja po prostu jestem świadomy tego czym robię ;)

Opublikowano
radekz200 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

ratek ciebie dzierżawy nie interesują... 🤭 po co pytasz 🤦

po tyle to bym wziął i sprzedawał ci kukurydzę na pniu 

5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Ujebali mi koleso 

kurła zawsze coś? nie myślałeś może o rezygnacji z rolnictwa? 😂

taaa 🤣🤣🤣🤣 ja nie kupuje a trawy będę sprzedawał jeszcze 😛😛

Opublikowano

@Bogdan_jaI znów kowalsky wytworzył gówno burze . On nic innego nie napiszę na forum w jakimś temacie co potrzebna wiedza .Jego hobby to wcielenia ,archiwa i cały czas piertoli o tym

Szuka zaczepek to zwykły trol

Opublikowano
14 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Oj tam zaczepia.. Droczy się tylko

Ty też jesteś fajny Łukaszu. Jak chcesz możemy być kolegami

Przeczytałem🤷...

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał(a):

@Agrest

Jako fan marki umiem zauważyć błędy, i nigdy nie chwalę tego co jest nie najlepsze

od dawna twierdze że mf skończył sie na serii 62xx

chociaż 64xx nie były jeszcze takie złe 

A zwłaszcza czwórki do 2007r

To akurat podzespół ładowany do wszystkiego od jakiejś chłodziarki 12V poprzez maszyny rolnicze budowlane, po  auta dostawcze ciężarowe i autobusy. 

Niby made in italy, ale widać że jakość bardzo słaba. W mccormick takie siedzą już 13 lat.

Bardziej chodzi o politykę czyli naciągactwo firmy.  225zł  a 2890 to jednak czyste k**estwo

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał(a):

Lecim na dwa składy. A transport to się wcale ale to wcale nie opłaca 🤭

IMG_20250627_204322.jpg

Kupuj swój zestaw i do przodu 😛

18 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Oj tam zaczepia.. Droczy się tylko

Ty też jesteś fajny Łukaszu. Jak chcesz możemy być kolegami

Szukasz jeszcze dziewczyny?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Kupuj swój zestaw i do przodu 😛

no i ciebie wezmę za  spedytora. 😆 Wiele języków znasz? Dobry spedytor siedzi w domu i zarabia więcej niż kierowcy. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał(a):

To akurat podzespół ładowany do wszystkiego od jakiejś chłodziarki 12V poprzez maszyny rolnicze budowlane, po  auta dostawcze ciężarowe i autobusy. 

Niby made in italy, ale widać że jakość bardzo słaba. W mccormick takie siedzą już 13 lat.

Bardziej chodzi o politykę czyli naciągactwo firmy.  225zł  a 2890 to jednak czyste k**estwo

Ciut mniejsza skala i na ZAMIENNIKACH

https://mechanik-sc.pl/7700043117-wlacznik-swiatel-elektryka-renault-/-claas-pl

https://www.rol-parts.pl/wlacznik-swiatel-case-5-pin-238-248-258s-245910c1-3221180r1,id9245.html

Żeby nie było jakość taka sama 

Opublikowano
32 minuty temu, Agrest napisał(a):

To samo krzyżaki do osi przedniej

132 zł z napisem mf case fendt

Bez napisu to samo pudełko 50 zł 

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Być we włoszech i Rzymu i watykanu nie widzieć to co to za impreza by była.

Masz rację 

2 minuty temu, radekz200 napisał(a):

a papieża widziałeś?

Nie widziałem 

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v