Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał(a):

No to napędzane, na mniejsze.

Nie pisz z taką pewnością, że nikt Ci nie da prezentu na dzień ojca. Bo jak Ci się przydarzy, to i dwoje wręczających za jednym zamachem, może Ci się przytrafić. Masz jeszcze czas🤷

Ja bym te wszystkie MF-y, co tam je w stajni trzymasz, na jarmark wyprowadził 😁

Myślałem że gotowca dopasuje, od tych włoskich pras 

Raczej się nie przytrafi  

15 godzin temu, 6465 napisał(a):

Kawalery, ptrzajta i zazdroszczajta.😄 Uziu przed ślubem to w traktorze abo na kombajnie siedział. A teraz to jak Król łódką płynie a służba kijem odpycha. 

Nie każdy ma tyle szczęścia

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał(a):

Może też. Ale każdy jest kowalem swojego losu. 

To jak to w końcu jest. Przeznaczenie czy każdy sam decyduje o swoim losie i jaką drugą połówkę wybierze lub nie 🤔

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No a ty jak sądzisz?

Raczej każdy sam decyduje.

Opublikowano
15 minut temu, Michal2399 napisał(a):

To jak to w końcu jest. Przeznaczenie czy każdy sam decyduje o swoim losie i jaką drugą połówkę wybierze lub nie 🤔

Jedni sami wybierają inni muszą liczyć na przeznaczenie

Opublikowano
6 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Jedni sami wybierają inni muszą liczyć na przeznaczenie

Powróciłeś w tym wcieleniu a gdzie patrycjusz i ciapek

Już nie masz z czego pisać 😆🤣😝

A moderatorzy nie chcą już twoich  nowych kont zatwierdzać 🤣😆

Opublikowano

slonce,cieplo,wiatr umiarkowany.

11 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj...nie wstawiaj z wąsami...bo ...taki jeden, napiszę że nie zna Ciebie...tu syn...

No jest tak ograniczony...że nie wie co to...symbolika...

Mi już kilka razy pisał...w ten deseń...🤭😆

tak se tumacz..

az dziw ze nie mozesz przyjac do wiadomosci ze istnieje inny swiat niz twoj..moze wnuki ci pokaza ?

11 godzin temu, PAN88 napisał(a):

Bez żeniaczki mam to samo 🤣 wystarczyło hodowlę skasować 

tylko to trzeba samemu przezyc .zeby zrozumiec. oni tego nie pojma.

11 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Kurła wypiłem dziś 5 rodzai wina, aperol, dwa piwa i jakiś jakby szampan brzoskwiniowy. 

a watroba co na to ?? ten slub to ci pare lat zycia zabiera.

10 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Co Ty, jedzenie tu za***iste jest, za 8 e masz pizzę tak smaczna że w Polsce ciężko taka znaleźć, trunki też dobre 

klamiesz jak z nut😂

nie czytasz af -tutaj pisza ze woda brudna i smierdzaca,  ,lodki zrujnowane,budynki odrapane, po ulicach bandyci grasuja, jedzenie paskudne i drogie, pizzy nie ma hawajskiej . hotele brudne,samoloty zapierdziane , smierdzace kielbasa..

9 godzin temu, Popier96 napisał(a):

No w okolicy pościągało dachów cosik, drzew nałamało, a popadać to tak średnio chciało. 

nawet deszczomierz nie wylapap u nas, powialo,pradu nie bylo chwile. w polu nie bylem ,wiec nie wiem czy cos powalilo.za chwile zobacze..

3 godziny temu, 6465 napisał(a):

Inne czasy inne dziewczyny. Czy lepiej nie wiem. Ja bez żeniaczki to mogłem tylko za kolano potrzymać i w oczy popatrzeć. 

chyba zartujesz..

3 godziny temu, Wiesio80 napisał(a):

W domu.... świętuje bo odpust w sąsiedniej parafii i na łąki się nie dostanę 😡😡😡

u nas w tamta niedziele byl odpust-nawet tir- em bys ulica przejechal..a co dopiero w tydzien.

przed i po mszy ktos przeszedl a tak to pustki.parafia  z 3 tys ludzi 

Opublikowano

Qwa jak w nocy powiało t podejrzewam że było z 30 m na sekundę ,teraz może z 15 ,czyli ot tam 50 km . człek im starszy to powinien szybciej żyć by się nażyć ,a tu nie ,leń jakiś 

Opublikowano (edytowane)

i to na samoobslugowej ..

a w polsce jest inaczej ?? u nas wszystkie autostradowe trzymaja cene.nawet i 30 gr drozej

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Jak wasze opinie na ten temat?

Drogo , tanio?

Przesylam ponizej wycene. 

CHUDZIAK 6 000 zl 

Cena zawiera:
- robocizne 
- piach plukano-sortowany 0.4 mm
- cement 42,5 ( firma cemex)
- wlokno polipropylenowe 
- plastyfikator 
- siatka metalowa o oczku 10x10 fi. 2.5 mm wraz z rozlozeniem 
- folia 0,3 mm atestowana 

Chudziak wykonywany w standardzie 1,5 worka cementu na maszyne.

WYLEWKA DOCELOWA 5 000  zl 

Cena zawiera:
- robocizne 
- piach plukano-sortowany 0.4 mm
- cement 42,5 ( firma cemex)
- wlokno polipropylenowe 
- plastyfikator 
- siatka metalowa o oczku 10x10 fi. 2.5 mm wraz z rozlozeniem 
- tasma dylatacyjna (obwodowa)

Opublikowano
13 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Lepsze barany niż cały rok wąchać i pachnieć śmierdzącą sianokiszonką z beli🤣

jeden gada sobie z baranami a drug ciąga kiszonkę za 30zl /h ....takie życie ,każdy ma swoje miejsce na padole 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v