Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

nimom krów człowieku 🤣🤣🤣🤣

no opowiadaj co c tam opowiedzieli ..to bardzo ciekawe 😲

to gdzie tam trzeba skręcić i te FB podaj 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

To po co była Marta na kontroli jak nie u krów?  Ponoć wzorowo było.

Dzieci mają FB,zięć i synowa. Na którejś fotce z wesela nawet zd kawałka domu jest i twój samochód.

Już wersje sie mieszają. Myślisz że tylko ty taki madry? Tylko innych obszczekiwac?

Ja cie wstretny dziadu wyjaśnie ze Jacuś jeszcze będzie miał z ciebie beke.

Glupi kaprawy dziad i tyle.

• Haha 2
Opublikowano

a jaki to samochód ...no była i się zdziwiła że nimom krów choć atest został ... i tyle se po kontrolowała 🤣🤣🤣🤣

no dawaj te FB 🤣

żadnej fotki nimom z wesela ani ja ani rodzina na FB synek 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał(a):

@Karol6130skończyłeś? 

108 ukulane 1.5 ha jak się pogoda utrzyma to na jutro zostało bo dziś jeszcze mokre 

A ja końcówkę DANINY ładuje 

Wynik łąk zayebiście dobry🤬🤬

27ha i 208szt🤣

IMG20250622185327.jpg

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano

Rozgryzłem cie jak dziecko starego wstrętnego dziada co pisze tylko bajeczki. Najpierw ile to krów chowa itp, później że nie chowa, że ma tartak i jest wielki biznesmen, później że tylko coś tam trze jak dachy robi.🤢🤢🤮

Zapisz te swoje konfabulacje gdzieś na kartce i trzymaj się jednego bo żal bierze. 

Większość tutaj z pustymi galeriami tak ma. Najpierw piszą co to nie oni -babmry na kilkuset hektarach/biznesmeni a później zdjęcia z netu wstawiają albo maszyn sąsiada.

Moze ktos ma rozjebaną sześdziesiątke czy inna 30 ale robi tym, lubi to i tyle. Nie musi zgrywać baora. Wrzuci jej zdjęcie a nie pisze że w domu to ja mam... Jak dziecko w pszedszkolu. Tfu.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, soltys48 napisał(a):

A ja końcówkę DANINY ładuje 

Wynik łąk zayebiście dobry🤬🤬

27ha i 208szt🤣

IMG20250622185327.jpg

No to podobnie bo ja 108 z 12 ha 

Nadrobily łąki w Osówce bo tam lekko ponad 4 ha w dało 63 sztuki 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

No to podobnie bo ja 108 z 12 ha 

Nadrobily łąki w Osówce bo tam lekko ponad 4 ha w dało 63 sztuki 

U mnie ZA LASEM 

U Romka tragedia. W zeszłym roku ponad 250 w tym 80

Widziałeś asów? Stare to, głuche i ślepe a uparte....

Mam nadzieję że ja taki nie będę 

• Sad 1
Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Rozgryzłem cie jak dziecko starego wstrętnego dziada co pisze tylko bajeczki. Najpierw ile to krów chowa itp, później że nie chowa, że ma tartak i jest wielki biznesmen, później że tylko coś tam trze jak dachy robi.🤢🤢🤮

Zapisz te swoje konfabulacje gdzieś na kartce i trzymaj się jednego bo żal bierze. 

Większość tutaj z pustymi galeriami tak ma. Najpierw piszą co to nie oni -babmry na kilkuset hektarach/biznesmeni a później zdjęcia z netu wstawiają albo maszyn sąsiada.

Moze ktos ma rozjebaną sześdziesiątke czy inna 30 ale robi tym, lubi to i tyle. Nie musi zgrywać baora. Wrzuci jej zdjęcie a nie pisze że w domu to ja mam... Jak dziecko w pszedszkolu. Tfu.

Też tak uważam nie ma sensu opowiadać i zmyślać czego to się nie ma . 

Lepiej mówić prawdę niż być kłamcą

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał(a):

U mnie ZA LASEM 

U Romka tragedia. W zeszłym roku ponad 250 w tym 80

Widziałeś asów? Stare to, głuche i ślepe a uparte....

Mam nadzieję że ja taki nie będę 

Widziałem 🤣 obyśmy gorsi nie byli tylko 😉

Opublikowano
9 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Kłamać to też trzeba umieć. Jak w E=MC2 😉

9 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Kłamać to też trzeba umieć. Jak w E=MC2 😉

Opublikowano (edytowane)

Każda wieś ma swoje uroki 

Edytowane przez ZwariowanaMalinka
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Chętnie bym ujrzał ...to zadupie..

Może przejedź się tam kiedy na 🏍️

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

krowy miałem ale nie mam ..będzie że 3 lata ...ciężko pojąć nie 🤣..coś słabe się dogadałes z tą Martą o której sam pisałem że była na kontroli ....tyle te twoje konfabulacje ze ja znasz  warte ....w sumie to ja tyz ja znam 🤣🤣🤣🤣..ponoć rozmawiałeś z nią o mnie nie 🤔🤣🤣🤣🤣..bajki dla przedszkolaków 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v