Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, Łolek napisał(a):

Co chcesz kupić Jasiu 

Myślę że on ma dwie ręce jedna Elon druga Patrycja i żeby życie miało smaczek raz tą raz tą potem się w rękę pocałuje i po sprawie ,bo takie głupoty pisze że głowa boli 

Szkoda zdrowia. Lepiej po 100 i na wóz. O 24h ruszam dalej. 

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Wiesz komu się podobał 😉

No wiem ale 🤔

38 minut temu, jahooo napisał(a):

a który to rocznik i jaka wersja ?

17 rok van 2,0tdi 230tkm

Może komuś wrota prawie nówka 

IMG_20250524_163835.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, radekz200 napisał(a):

szybko idzie 😂 słafek masz takie duże działki u siebie?

IMG_6733.jpeg

u ciebie płasko jak na stole bo tam gdzie trząsł to stromo strasznie 

3 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Po co te pryzmy nie lepiej bele 🤔

prase połamie i od surowego bedzie gniła 

Godzinę temu, Łolek napisał(a):

Może komuś wrota prawie nówka 

IMG_20250524_163835.jpg

wieź do lasu 

tam co pisałes gdzie malujesz i remontujesz to CO masz z pompką czy grawitacyjne ? układ otwarty czy zamknięty ? 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
3 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Po co te pryzmy nie lepiej bele 🤔

Na psuje się tego

Drobne to uj krowy tylko sortują

Słabo to żro . Nie ma to jak z beli 

Tak po opisie śmiem twierdzić że pryzmy nigdy nie miałeś 

Opublikowano
20 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

"Gadaj z d*pą to Cię osra ", Obniżona jest bo zbiera z dużej długości wodę + spadek i tak wychodzi

zrób zdjęcie z góry jak to 

IMG_20240307_143010.jpg

Opublikowano
24 minuty temu, malaczarna napisał(a):

@6465 nie wiem kogo zamordować męża czy dziecko.

IMG_20250524_170819.jpg

Pogłaskaj królika...pogłaskaj królika 🤷... przejdzie...

19 minut temu, malaczarna napisał(a):

Co to za rasa? Tatuś kupil córeczce

Wygląda jak baran francuski...jeśli nim jest, będzie duuuuży...

Opublikowano
30 minut temu, malaczarna napisał(a):

Super tato...👍

32 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Super tato...👍

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, konteno napisał(a):

u ciebie płasko jak ta stole bo tam gdzie trząsł to stromo strasznie 

prase połamie i od surowego bedzie gniła 

wieź do lasu 

tam co pisałes gdzie malujesz i remontujesz to CO masz z pompką czy grawitacyjne ? układ otwarty czy zamknięty ? 

Otwarty z pompką 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
32 minuty temu, konteno napisał(a):

daruj se tą kosiarke listwową , tu wyżej lepszy patent

70 sztuk tak paść? A w zimie czym karmić? 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pierwszy we wsi....🙋

IMG_20250524_174838.jpg

Na razie kiszonkowcy tną... 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Jak frekwencja w taką pogodę?

Powiem Ci że nie ma jakoś tłumów,ale deszcz nie padał,my wyjechaliśmy 12:30 z domu jak przestało u nas padać,tam nie padało. Zdjęcie jako pierwsze wykonane i akurat mała awaria silny bo siatkę rozerwało na środku beli i nasunęło na walec😅 ale piątka z Bobem zbita

2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Wow a ja sala zabaw. Łeb mi pęknie zaraz.

Chłopaki wstydzą się przyznać 

Oj i tutaj z dziećmi masakra. Jutro jadą busem ode mnie ze wsi chłopaki to wiadomo w jakim celu, ja niestety do pracy.

Opublikowano
23 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dzisiaj rozmawiałem z szefem na temat fotowoltaiki. U niego coś to się nie sprawdza. Założył instalacje 34 kw plus pompy ciepła itp itd a i tak jeszcze zimą płaci po 2-3 tys za prąd.

bez buforu pompy nic nie dadzą albo magazyn do foto , nie dość że te 30pare kW jest tylko latem w dobry słoneczny bezchmurny dzień jak na panele na południe to zimą w słoneczny mroźny dzień dobrze 15-20 wyciągnąć bo słonko nisko, no i pompa częściej raczej chodzi i uruchamia się w nocy niż w dzień 

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, PAN88 napisał(a):

Znafco  ty się ciesz że krowy majtek nie mają bo byś gołego tyłka na oczy nie widział.

może też ma takie tarcze 😜

P_20250524_155923.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ja bym chciał na siano...

Ja czekam. Dopóki nie będą nadawać choć 4-5 dni dobrej pogody żeby zdążyć złożyć to lepiej niech leje do nie wykoszonego niż wykosić i za dwa dni zlewa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v