Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, malaczarna napisał(a):

Tęcza a nie spadło ani kropli deszczu

Znaczy za lasem czai się Trzaskowski 😂😂

Godzinę temu, soltys48 napisał(a):

Pobelował. Mus zbierać 

IMG20250513051421.jpg

Ale ładne takie krąglutkie to chyba nie po sipmie🤭🤭

9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pffff....

Właśnie wróciłem....

Na bocznych nie stali....🤷

....a opłacało się?🤔

No ja też wczoraj wieczorem bocznymi jechałem bo rury 6-metrowe wiozłem bo bardzo bardzo wystawały poza przyczepkę

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał(a):

W pryzmy Panie, w pryzmy 

Później ino porozwozić, po oborach tylko trzeba 

Cza mieć czym ...

I z pryzmy gorzej sprzedać 

6 minut temu, marulekk napisał(a):

😂😂

Ale ładne takie krąglutkie to chyba nie po sipmie🤭🤭

Po meralfachu 

• Like 1
Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

☀️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosują na czaskoskiego 

🇵🇱 P0móżcie nie dać czaskoskiemu P0lski🇵🇱

50 minut temu, malaczarna napisał(a):

Pewno Czaskoski się objawił

52 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Który to 🤔🤦 ja jednym okiem patrzył i połowy nie potrafię rozpoznać 🤭 oni wszyscy pasać owce się nadają...

Screenshot_20250513_075156_com.opera.browser.jpg

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

7 minut temu, marulekk napisał(a):

bardzo wystawały poza przyczepkę

...cza było w poprzek...🤭

🙆‍♂️🤦

Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

☀️ 

50 minut temu, malaczarna napisał(a):

Pewno Czaskoski się objawił

52 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Który to 🤔🤦 ja jednym okiem patrzył i połowy nie potrafię rozpoznać 🤭 oni wszyscy pasać owce się nadają...

Screenshot_20250513_075156_com.opera.browser.jpg

Łukaszenko też kandyduje 🤔🙆‍♂️🤦

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☀️ 

Tak mnie próbujesz przekonać, że chyba zamiast na Senyszyn to na Rafaua zagłosuje ;)

Opublikowano

spotkał się ktoż z przypadkiem wymarznięcia żyta o tej porze roku ? na sasiedniej gminie ponoć kilkanascie ha . zmarzło i zaczeło maleć , nie chodzi mi o kłos tyllko rosline już skosili na kiszonke 

Opublikowano
14 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

No dziś trza germańca przeglądnąć

Jak się P0goda sprawdzi to jęczmień z 5+będzie jak nie P0 legnie. 

I nie będzie suszowego ?? Co ty biedny poczniesz xD

Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał(a):

spotkał się ktoż z przypadkiem wymarznięcia żyta o tej porze roku ? na sasiedniej gminie ponoć kilkanascie ha . zmarzło i zaczeło maleć , nie chodzi mi o kłos tyllko rosline już skosili na kiszonke 

Raczej od oprysku

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

pewnie za mało traktorów masz 🤔

No mniej się nie da🤷...

Dzień dobry... słonecznie, wiosennie, bez przymrozku... ptaszki śpiewają 

Opublikowano

Sporo młodzieży na Joannę zamierza głosować. Dla beki. Moje dzieci też tak gadają 

Termin składania wniosków to przesunęli czy tylko zamierzają przesunąć? Wie ktoś może?

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Sporo młodzieży na Joannę zamierza głosować. Dla beki. Moje dzieci też tak gadają 

Termin składania wniosków to przesunęli czy tylko zamierzają przesunąć? Wie ktoś może?

Coś słyszałem że do 2 czerwca. 

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

2 czerwca oficial

dla beki to na stanoskiego

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6465 napisał:

Rysiek oglądałeś debatę, warto było? Bo nie wiem czy szukać w necie i oglądać , czy szkoda czasu. 

pamiętaj że po takich wyborach wygrywa jeden człowiek reszta społeczeństwa jest przegrana 🤦

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v