Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

trzeba orac do ostatniej kropli wody w glebie 

15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I mam drugą, lepszą, a ty nadal się z tą samą męczysz która jedyna litościwie cię zechciała xD Musiałeś brać starszą od siebie bo żadna młodsza Cię nie chciała ?? xD 

Do tego pierzesz, sprzątasz, gotujesz, żeby ją przy sobie jakoś utrzymać ??

znowu bredzisz .moja jest 3 lata mlodsza ode mnie

15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ty dobrze się czujesz człowieku?

sam o tym pisal.. wiec wczym masz problem??

juz nie pamietasz jak pisalem rano-jesli chronisz prywatnosc nie pisz w internecie, albo nie dodawaj zdjec z synem 🤣

jesli nie popada solidnie to witam was w klubie etatowcow 😂.

168 albo 160 godzin i luz blus..wyplata na konto i mozna sie opalac w sloncu a nie wygladac deszczu..

na piasku owies juz schnie..

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Czemu się dziwisz🤔

...bo jutro.... święto...

2 minuty temu, jacus napisał(a):

albo nie dodawaj zdjec z synem 🤣

....a kto dodawał?🤔

3 minuty temu, jacus napisał(a):

jesli nie popada solidnie to witam was w klubie etatowcow

...a po co to komu...

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

bo jutro.... święto...

Jutro niedziela...jeśli faktycznie będzie po sporym opadzie to dla plonu uznam, że to praca konieczna...

1 minutę temu, Leszy napisał(a):

Będzie dobrze. Tak mi się wydaje. 

Tego życzę 

16 minut temu, jacus napisał(a):

trzeba orac do ostatniej kropli wody w glebie

Mam zaorane 8 kwietnia

• Confused 2
Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Tak samo rower z "gazem" w manetce jak w motocyklu już jest jako motorower traktowany. 

to pod dźwignie hamulca trzeba gaz podpiąć 

Opublikowano

Dzień Dobry.

I jak tam po wieczornych burzach🤔 

Ale była nawałnica 🤦 

Naszczęscie folię i konstrukcje dały radę.

Liści z drzew nacięte .

Około 22 godziny zaczoł się armagedon .

Żadnych alertów nie było.

Nie wiem ile spadło bo mój nowy deszczołap został zniszczony przez kosę spalinowa bo leżał na ziemi  wyniesiony przez moją suczkę 🤦

Opublikowano
Leszy napisał:

9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jak żyjeta ?  

Susza i orka pod kukurydze 

Według prognozy mamy mieć 7 h. deszczu..... 

coś w nocy spadło z 10mm będzie...

Nieustraszony1044 napisał:

Jak żyjeta ?  

Susza i orka pod kukurydze 

inbound5459049507527394598.jpg

jak to tak glebę suszyć 🤦🙆‍♂️

Nieustraszony1044 napisał:

16 minut temu, soltys48 napisał(a):

Dziś?

Nie , wczoraj i przedwczoraj 

to ile z 50ha tego siejesz 🤔 kukurydzy znaczy 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v