Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

@Qwazi zmieniłem decyzje bo przemyślałem po co mi kolejny ciągnik. Jak do tego co mam założe tura. Jeden minus że bez napędu. Ale Ty też jakoś dajesz radę bez przodu 🚜

ty za tego fiata powinien sie brać albo przynajmniej dobrze obczaić to 

https://www.olx.pl/d/oferta/fiat-880-dt-5-mechaniczny-z-ladowaczem-w-oryginale-sprowadzony-CID757-IDYLfwe.html?reason=seller_profile

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał(a):

Ubezpieczyć ubezpieczy ale w razie czego odszkodowania się nie dostanie jak się nie ma od kominiarza papierku i jeszcze coś tam było

przegląd instalacji elektrycznej co 5 lat 

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

A walentynki czyli świeto murarzy i tynkarzy 🤔😁 środopość czy kusaki 😛😁

Wy jak Rysiek już na siłę szukacie święta

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

To dopiero początek nowych pomysłów aby zniechęcić Polaków do rolnictwa

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Michal2399 napisał(a):

@Qwazi zmieniłem decyzje bo przemyślałem po co mi kolejny ciągnik. Jak do tego co mam założe tura. Jeden minus że bez napędu. Ale Ty też jakoś dajesz radę bez przodu 🚜

Już kiedyś to wszystko tłumaczyłem....to wszystko indywidualne rzeczy, co komu i do czego wystarczy...a ciągnik mały, starszej konstrukcji i bez napędu trzeba pod tura przygotować bo inaczej to będzie męka 

16 minut temu, konteno napisał(a):
22 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

ty za tego fiata powinien sie brać albo przynajmniej dobrze obczaić to 

https://www.olx.pl/d/oferta/fiat-880-dt-5-mechaniczny-z-ladowaczem-w-oryginale-sprowadzony-CID757-IDYLfwe.html?reason=seller_profile

Bardziej bym patrzył na tego

https://www.olx.pl/d/oferta/fiat-70-90-new-holland-tl-80-CID757-ID13BFHZ.html

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał(a):

święta święta i po świętach bierzta się za robotę 😂

Sam sie bierz...🙋‍♂️ tu cały czas się pracuje jak mi tu ,,7,, etatów kwasi wyliczył...🤦

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Elon napisał(a):

Niech się przyzna, i napisze tu w końcu prawdę. Nie mnie w konia robi tylko was. Udaje dużego rolnika a nim nie jest. Ja mu lajków nie daje, to Wy to robicie. Niech powie skąd ma pieniądze.

Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą powiedział JB. 

Niech mówi nikomu to nie przeszkadza tylko tobie. Każdemu wolno mówić co mu ślina na język przyniesie. 

• Confused 1
Opublikowano
37 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

przegląd instalacji elektrycznej co 5 lat 

Chyba jak to firma jest to tak. Indywidualnie nic nie trzeba, chyba że np dom spłonie, przyczyną był zapruszenie od komina a nie było przeglądu. Ale jak będzie powódź to nie ma znaczenia czy był robiony przegląd komina. 

Jeszcze trzeba czytać małym druczkiem co jest nabezgrane np. może być że jak władze ogłoszą stan klęski żywiołowej to odszkodowanie się nie należy itp. Ja teraz bede ubezpieczał dom to przeglądam różne oferty i rozmawiam z agentami.

Opublikowano
42 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Już kiedyś to wszystko tłumaczyłem....to wszystko indywidualne rzeczy, co komu i do czego wystarczy...a ciągnik mały, starszej konstrukcji i bez napędu trzeba pod tura przygotować bo inaczej to będzie męka 

Bardziej bym patrzył na tego

https://www.olx.pl/d/oferta/fiat-70-90-new-holland-tl-80-CID757-ID13BFHZ.html

Ten to nowsza wersja ,w kabinie różne ,,biegi' po prawej stronie ,tylko bez zaczepu dolnego i górny jakoś lepiej u mnie rozwiązany ,bez ceb i dodatkowego siłownika . Jak nie wymęczony to spali mniej na mth jak sześćdziesiątka ,a ją obskoczy kilka razy bo i napęd i w kabinie pogadasz 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Sam sie bierz...🙋‍♂️ tu cały czas się pracuje jak mi tu ,,7,, etatów kwasi wyliczył...🤦

Za robotę się weź 🤭...

• Sad 1
Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Kurcze w trzydziestce błąd mi się wyświetla zna brak... wyśfietlenia 🤦🙆‍♂️

Latarkę se od spodu połóż...mi ma za co...pińsiąt się należy 🤷😁

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Latarkę se od spodu połóż...mi ma za co...pińsiąt się należy 🤷😁

Ale to nic nie daaa 🤦🙆‍♂️ tam inna usterka 🙋‍♂️

5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

I kto tera ogarnie?🙆

Serwis z ursusa trza brać 🤔🙋‍♂️

Może by trza Ryśka brać on umny 🤔

• Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ale to nic nie daaa 🤦🙆‍♂️ tam inna usterka 🙋‍♂️

Serwis z ursusa trza brać 🤔🙋‍♂️

Może by trza Ryśka brać on umny 🤔

Ten serwis to od głowic w nie od lampek .. 

• Haha 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v