Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Ile liczyć za uprawę kultywatorem ? 

100 za hektar plus paliwo chyba będzie dobrze ?

Dwieście i pięćdziesiąt za agregat uprawowy 

Zobacz jakie ceny ma Zbyszek od nas z wybudowy

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

ale to Ty robisz za sciagacz czy jak ?

Musieliśmy odciąć śruby od osłony i dopiero ten ściągacz założyć bo inaczej się tam nie mieścił. Jak zwykle ja miałam rację 

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Nic nie padało nie pada

I padać nie ma z czego

Wczoraj u mnie zaczęło podać około 21:00 jak tylko zjechałem z pola z siewem soi i ładnie podlało w nocy, dziś cały dzień ma być przelotny deszcz, nie ma co narzekać

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nic nie padało nie pada

I padać nie ma z czego

Się ciesz, będzie suszowe które tak kochasz xD u mnie w ciągu 24h 21mm. Na jakiś czas wystarczy. Najpierw popadało rano, ładnie się uprawiało pod QQ, i jak skończył siać minęło może pół godziny i znowu popadało ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Baks00 napisał:

14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co będzie za kupować 🤔

W sumie to lista długa,to do ogrodu,to do domu,to dla dzieci

a co ona nie umie sama bez Ciebie pieniędzy wydawać 🤔

Opublikowano

Nie bedzie

Rudy nie da Prince P0lo nie P0prze

To nie złote lata pisu

7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Się ciesz, będzie suszowe które tak kochasz xD u mnie w ciągu 24h 21mm. Na jakiś czas wystarczy. Najpierw popadało rano, ładnie się uprawiało pod QQ, i jak skończył siać minęło może pół godziny i znowu popadało ;)

• Haha 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

24 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Dwieście i pięćdziesiąt za agregat uprawowy 

Zobacz jakie ceny ma Zbyszek od nas z wybudowy

No to cos kole 200 będę liczył 

tylko nie bierz w naturze ani w % 🙋‍♂️🤪🤭

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

A z Madrytu lecę po szparagi pod sewille i do Polski na majówkę kukurydzę siać 😄

To po półwyspie iberyjskim bujasz. 

Opublikowano
42 minuty temu, 6465 napisał(a):

Tak. Firma gdzie się zatrudniłem obsługuje głównie ten kierunek. 

Spotykasz kierowców z Savony?Pulankowice lubelskie też ten kierunek robią.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v