Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bredzisz po prostu.

Musisz jakaś depresja wielkanocna cię dopadła...

Weź się może kajtnij rowerem pola pooglądać...piękna wiosna ..

To powinno poprawić ci nastrój...Piotrze 

Też tak uważam że z tym Piotrem coś nie dobrze . To chyba od tego czasu wolnego. Piotrze Pafnucy dobrze mówi wyjdź na dwór na spacer lub do lasu się przejść to może trochę ochłoniesz . Bo jak za dużo czasu wolnego to i mi się robi podobnie

Opublikowano (edytowane)

☺️

4 minuty temu, PRIMO napisał(a):

Po kiego dolewasz oliwy do ognia?🤨

Wesołego alleluja, zdrowych, pogodnych świąt Wielkiej Nocy.😋

Edytowane przez witejus
  • Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Po prostu gotuję się widząc was - zdrowych, psychicznie, fizycznie a widząc siebie. A z drugiej strony wasz styl życia budzi nieco odrazy. To zwykła skrajność. Do tego dochodzi zwykła nienawiść.

Nie ma ludzi idealnych. Każdy ma jakieś niedomagania. Jeden większe inny mniejsze. Możemy zaakceptować taki stan rzeczy lub go próbować zmieniać. Jeśli nie można zmienić pozostaje tylko akceptacja. Wiele osób, które nie mogą zmienić, zaakceptowało samych siebie i czerpie taka sama radości z życia, jak inni. Życie bywa okrutne, ale jest piękne 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Wesołego alleluja, zdrowych, pogodnych świąt Wielkiej Nocy.

Dzięki i wzajemnie. 🐣

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A tu to już popłynąłeś. 

Bawcie się dobrze, nie warto z wami tu siedzieć.

Zejdź do rodziców, może siostra przyjedzie, przytul łysego pocałuj go w czółko. Święta są trzeba radować się wspólnie z bliskimi.  Piotrze alleluja i do przodu. 🕺🕺🕺

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał(a):

Ktoś wstał na Rezurekcje? Ludzi coraz mniej co roku. Żur z jajem zjedzcie chłopaki i wam ciśnienie opadnie

Ja też wstał, ale nie był 🤷...modlitwa w oborze

IMG_20250418_141134911_MFNR.jpg

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Zejdź do rodziców, może siostra przyjedzie, przytul łysego pocałuj go w czółko. Święta są trzeba radować się wspólnie z bliskimi.  Piotrze alleluja i do przodu. 🕺🕺🕺

Jak czytam takie durnoty to mi się rzygać chce i tym bardziej nie siedzieć tutaj.

Opublikowano

Racja Piotrze idź do rodziny pogadać co będziesz sam siedział

Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

🙋 Ja byłem...

A zjadłem se barszczyk...mniam...

My żur i nikt nic nie tknął więcej. Czekamy na gosci

9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja też wstał, ale nie był 🤷...modlitwa w oborze

IMG_20250418_141134911_MFNR.jpg

Właśnie tego nie lubię w hodowli. Świątek piątek czy niedziela rolnik zapierdziela. Szwagrowe swinie się  proszą zawsze w wigilię sylwestra i inne święta. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Szwagrowe swinie się  proszą zawsze w wigilię sylwestra i inne święta. 

Trza im zabrać kalendarz, to nie będą wiedziały kiedy sylwestry, wigilie i święta.

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v