Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz rację, ale każdemu się może przydarzyć. Ja też nie jestem kierowcą rajdowym. Do rajdów nas nie szkolili, ale elementy takiej jazdy przydają się na drodze. Tym bardziej, jak się gdzieś na sygnałach goniło. Stąd te szkolenia. No i fajne one były. Każdy radiowóz, który był wycofywany że służby, zanim został wyzlomowany, przechodził tam katusze

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Twój wymarzony Fiat z logo Jeep ma tak samo, tylko najsłabsze wersje mają manual, wszystko z ciekawszym silnikiem to automaty.

Czy mi się podoba czy nie to i tak nie interesują mnie manual ale tylko automat. 

Bajerki mnie przekonały do tego.  

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Czy mi się podoba czy nie to i tak nie interesują mnie manual ale tylko automat.  

Miałem ochotę na Jeepa compassa powyżej 2017r. Właśnie 2.0 JTD w automacie. Ale znaleźć zadbany egzemplarz z przebiegiem poniżej 100tys.km. było nie realne. Więc jest hyundai i jestem zadowolony. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

jeep silnik 2 litry w dieslu 170 koni jest wersia w atomacie ..dla kobiety atomat jest idealny 

Nawet w niezłej cenie jest używany. Aż się zdziwiłam że mniej niż 70 tys. Tylko przebieg 82100km 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

ale tanio nie było. 

Jak coś dobre to nie jest tanie ... Jak ktoś wie co sprzedaje to tanio tego nie puści ...

Znajomego mam, to zawsze mówi że ja to drogo kupuję, ale on miłośnik importu z Niemiec z przebiegiem 1 z przodu xD Najlepiej to niemiecki diesel, taki 10 letni i 120 tys przebiegu xD Normalnie "Niemiec płakał jak sprzedawał", tylko handlarz zapomniał wspomnieć że ze szczęścia, że się tego złomu z 400 tys na blacie pozbył xD Potem Ahmed, Mirek i przebieg ma 1 z przodu xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Uziu92 napisał(a):

Panowie, ma ktoś rozsiewacz sulky wyprodukowany w 21 wieku ? Jakies opinie ?

Ojciec ma dpx prima 900kg ładowności. Rozsiewa zetorem 3320, sypie po całym bb, ale nie pamietam czy to 1999 czy już po 2000 rocznik. Ogólnie zadowolony,już ponad 5 lat nim rozsiewa.

• Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Hyundai ix35 czy Tucson to jak kiedyś Passat, pełno tego jest ;) A i coś z rynku krajowego w miarę łatwo dorwać.

Porównanie hujdaja do pssata, to jest profanacja. Wspaniałe są te ich silniki 1,6 co sworzeń robi jajo w tłoku, a skrzynie w manual też pozostawiają wiele do życzenia 

Opublikowano
14 minut temu, jacor73 napisał(a):

Porównanie hujdaja do pssata, to jest profanacja. 

Chodziło mi o popularność, sporo jest tego na drogach. A i Wieśwagen w tych nowszych modelach miał różne wpadki, np legendarna jakość 1.8 TFSI gdzie jadąc nad morze warto było zabrać bańkę z olejem xD 

Opublikowano
8 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

ciebie nie stac zeby pare ha dokupic ...będziesz malorolny do usranej smierci 🤣

A tu głupi i nie zmądrzejesz 🤣 co lepsze 🤔🤣🤣🤣🤣🤣

8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Przy tylnym napędzie, jak się nie ćwiczyło, to zostaje modlitwa żeby drzewa w zasięgu nie było. Odcięcie pedału gazu może dać ten sam efekt co dodanie do podłogi 🤷. Samochód jest nieobliczalny

Ładowarka 🤩

Są jeszcze ważniejsze który się nie opowiada sierom 🙋‍♂️ siema szulerzy 🙋‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v