Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
Teraz, 6465 napisał(a):

a i jaka jest frajda machaniem lewarkiem w tę i spowrotem? 

Albo z machania nogą na sprzęgle w korkach ...

Ciężarówki macie już pewnie też w automacie ?

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ty jak będziesz tak dzieci wychowywał rozwojowo , to żeby odpalić samochód  albo zagotować wodę w czujniku będą używać aplikacji ...

Ty się o moje dzieci nie martw. Martw się żebyś miał swoje.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał(a):

Właśnie takie wiadra mieszałem, więc nie pier...

To nie jest mieszanie, tylko udręka ja to robię na co dzień, to mi ty nie pier**l 😁🙋

Na spodzie zawsze zostaje dobrze nie wymieszane...

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ty jak będziesz tak dzieci wychowywał rozwojowo , to żeby odpalić samochód  albo zagotować wodę w czujniku będą używać aplikacji ...

Automatyczne skrzynie były na tym świecie jak ty byłeś plemnikiem, żadna nowoczesność ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Albo z machania nogą na sprzęgle w korkach ...

Ciężarówki macie już pewnie też w automacie ?

Nie wyobrażam sobie jeździć manualem ze skrzynią 12 biegową w górzystym terenie. 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

A jemu to potrzebne sporadycznie, nie doczytałeś?

Doczytałem, powiedziałem że to co wybrał jest okej, ale poleciłem dedrę 50 zł droższą. 

Moim skromnym zdaniem, lepiej kupić coś dobrego o 100 200 zł i mieć na całe życie, niż byle co I się z tym męczyć. Ale on jest duży chłop zrobi jak będzie chciał.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wbijam tryb manualny w automacie i mam dokładnie to samo co Ty ...

Szczerze to manual widzę tylko w jakimś aucie którym bym się wygłupiał na torze ...

Nie masz tego samego 🤷...

Spróbuj se pojeździć automatem w nad i podsterowności i porównaj to ze skrzynią manualną 🤷...

9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

obecnie jazda która sprawia frajdę na drogach publicznych może kosztować kilka ładnych tysięcy, o zabraniu plastiku nie wspomnę ...

Czyli twoja na motocyklu🤔...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Nie masz tego samego 🤷...

Spróbuj se pojeździć automatem w nad i podsterowności i porównaj to ze skrzynią manualną 🤷...

Nie widzę jakichkolwiek różnic ... A już najbardziej w DSG które siedzi u Radka czy w Audi, VW czy Skodzie ... Tam to tak na prawdę zautomatyzowana skrzynia mechaniczna ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Automatyczne skrzynie były na tym świecie jak ty byłeś plemnikiem, żadna nowoczesność ...

No były, to po co taki rozwojowy patrzy na archaiczne automatyczne rozwiązanie skrzyni biegów 🙈

5 minut temu, 6465 napisał(a):

Więc o czyjeś się nie martw. 

Martwię się ,bo Twoje brzdące będą pracować na moją emeryturę 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

No były, to po co taki rozwojowy patrzy na archaiczne automatyczne rozwiązanie skrzyni biegów 🙈

Mam nadzieję że będą odprowadzać składki do ZUS. A ty chyba będziesz brał ochłapy z KRUS 😆😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Na co ?? xD jak ty przejdziesz na emeryturę to te emerytury będą tak śmiesznej wielkości że będziesz pracował do samej śmierci ...

9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Czyli twoja na motocyklu🤔...

A jaka frajda z jazdy po drogach publicznych gdzie na 1 lub 2 biegu można stracić prawo jazdy ?? 

Tak samo próbowanie latania bokiem samochodem na drogach publicznych to 1500zl i w górę ... 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Mam nadzieję że będą odprowadzać składki do ZUS. A ty chyba będziesz brał ochłapy z KRUS 😆😆

A może będę na ZUS-owskiej emeryturze , jeszcze się zobaczy 😛

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na co ?? xD jak ty przejdziesz na emeryturę to te emerytury będą tak śmiesznej wielkości że będziesz pracował do samej śmierci ...

Ja będę jeszcze na etacie pracował , żeby tylko była możliwość dwóch posiadać jak teraz 😛

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ta jak zawsze swoje bezmozgowe teorie plecie xD

Sprawdź sobie w nowych autach jak to wygląda ... 80% oferty nowych samochodów to skrzynia automatyczna ...

Nawet  jeśli wyraziłam swoją opinię to nie daje ci to prawa żeby mnie obrażać. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Nawet  jeśli wyraziłam swoją opinię to nie znaczy że masz mnie obrażać. 

Zanim coś napiszesz to czasem po prostu sprawdź ... Np taka Cupra jak Radka jest dostępna z manualem tylko przy najsłabszym silniku benzynowym ...

Opublikowano
Bezduszna napisał:

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A teraz tylko automaty ... Auto używane z manualem na pokładzie za cenę powyżej 50tys to bardzo ciężki temat do sprzedania ... Ludzie już nawet w segmencie B szukają automatów.

Przecież automaty są około 30% droższe przy zakupie poza tym zazwyczaj występują w ofercie najbardziej ekluzywnej. 

Nie każdy jest fanem automatów tym bardziej płacić za dodatki które de fakto ich nie interesują 

skąd Ty czerpiesz tą wiedzę z Bravo Gerl 🤦🤦🤦

• Like 1
  • Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v