Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Teściu, winnibull będzie dobry?

Takim pokryta

Nie znam🤷...

4 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ludzie superfosfat na łąki myślę dziś siać, mogę już ? Bo się nie znam 

Pewnie...

2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Soli dołóż 

Teraz nie bardzo 

11 minut temu, wojtal24 napisał(a):

mają ludzie pieniadz o tej porze nawóz siać poczekaj 3 dni to będziesz pierwszy w sezonie 2026r

Ja... będę...pierwszy😉😁

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Prawie pół tony zboża za buty 😣🙆

Ja mam kalosze  Wiking krótkie za ponad 300 kupione i tylko kilka razy w sezonie zakładane.

Rozpusta nie ma co w zakupach. 

Opublikowano
4 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ludzie superfosfat na łąki myślę dziś siać, mogę już ? Bo się nie znam 

Wal śmiało, nie ma na co czekać 

A tym czasem ostatnie pożegnanie ...

Fenomenalny to był samochód 😍🥰

IMG_20251229_131323_HDR~2.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Rysiek niech cię szlag, 

Przez te twoje omamy pana premiera rzuciło mnie się na oczy , dziś w Lidlu no kurna klona Tuska widziałem jak bum cyk cyk tylko zarośnięty

Achtung kupiony 

Messenger_creation_EB43ED69-9EF5-4288-AA60-1EBCEBC05206.png

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Męskich nie było?🤔

Teraz robią unisexy- niby dla wszystkich od 100% faceta hetero, poprzez pedały, transy i ch*j wie co jeszcze na kobietach kończąc. Takie dla wszystkich a finalnie dla nikogo.

Podobnie perfumy- chłop pachnie babą a baba chłopem.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz robią unisexy- niby dla wszystkich od 100% faceta hetero, poprzez pedały, transy i ch*j wie co jeszcze na kobietach kończąc. Takie dla wszystkich a finalnie dla nikogo.

Podobnie perfumy- chłop pachnie babą a baba chłopem.

Zawody też mają być już ogólnikowe czyli ono 

Już nie będzie stolarza hydraulika itd w nazwie 

Ja pier**lę co za czasy kto dał lewicy takie lobby I władze

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

A ja znam gościa co z tuskiem w klasie podstawowej był

Kupował zboze i tak się zgadali

Od małego był jepnięty opowiadał. 

Tak, tak, a na koniec w tej bajce była Królewna Śnieżka i 7 krasnoludków xD

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, tak, a na koniec w tej bajce była Królewna Śnieżka i 7 krasnoludków xD

Inaczej się zawsze mówi na takie opowieści

...i wtedy się obudziłem zmoczony 😁😁😁

• Haha 1
Opublikowano

Poczekajcie na 3 tygodnie tej zimy, co ma przyjść ze śniegiem i sporym mrozem, będzie kwiczenie tych od pompy ciepła i rachunkach grozy i że zimno w domu, zwłaszcza ci, co nie mają własnego rozumu.

7 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

A ja znam gościa co z tuskiem w klasie podstawowej był

Kupował zboze i tak się zgadali

Od małego był jepnięty opowiadał. 

Był w tej bajce smok ?

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Poczekajcie na 3 tygodnie tej zimy, co ma przyjść ze śniegiem i sporym mrozem, będzie kwiczenie tych od pompy ciepła i rachunkach grozy i że zimno w domu, zwłaszcza ci, co nie mają własnego rozumu.

Był w tej bajce smok ?

Choć zajedziemy i ci opowie

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v