Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Kasia nie wierz  w ich słodkie słówka kardynał Pafnuc nie cofnie się przed niczym by cię zniszczyć.

Nie mam najmniejszego zamiaru..

Kaśka całkiem sympatyczna...czasami...🤭

Teraz, Wełpa napisał(a):

Nareszcie wyrzuciłem to z siebie 😛 

..i bardzo dobrze...🤷

Opublikowano
5 minut temu, Wełpa napisał(a):

Dzięki 😉 

Pewnie tylko nogi zaciskałaś? 🤭 

Robiłaś obiad czy kucharkę miałaś? 🤔

Dzisiaj mam pieczone podudzia z kurczaka z ryżem i szpinakiem więc szybko łatwo i smacznie. 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Nie mam najmniejszego zamiaru..

Kaśka całkiem sympatyczna...czasami...🤭

Ja bym powiedział że słodka jak się pomyli 😜

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał(a):

Naiwna jesteś @Kallina86 jest przebiegła jak Milady de Winter, wszystko zrobi żeby przekonać kardynała by cię zniszczył.   :P

nia to sie zajmie owiecy poganiacz po nowym roku  i bedzie siedziec cicho 🤪🤣🤣🤣🤣🤣

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Dzisiaj mam pieczone podudzia z kurczaka z ryżem i szpinakiem więc szybko łatwo i smacznie. 

Jadasz to białe mięsko z supermarketu? Pewnie stąd ta uroda🤭 i wieczna młodość. 

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Kto jest w tej bandzie chłopów ? 

Nie zaglądam do wrogiego obozu, udaj kolegę Zbyszka może ci powie🤭

Opublikowano

Alem wczoraj popił. Za całe święta. Ale rano taki świeży się obudziłem, coś pięknego. Chyba w końcu puściły nerwy i stresy. A teraz -1st, z centymetr śniegu leży. Po nowym roku wiosna. Pasuje za jakim kizerytem się rozejrzeć.

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Sama tak... zrobiłaś?

Nie zupełnie miałam pomocników w postaci gazu i prądu. 

11 minut temu, Wełpa napisał(a):

Nawet jeśli to i tak nie zabronisz mi tego zjesz i nie namówisz abym kupowała żywność od ciebie lub z pobliskiego gospodarstwa tylko dlatego że jest zdrowsze. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Nie zupełnie miałam pomocników w postaci gazu i prądu. 

Nawet jeśli to i tak nie zabronisz mi tego zjesz i nie namówisz abym kupowała żywność od ciebie lub z pobliskiego gospodarstwa tylko dlatego że jest zdrowsze. 

Ja nawet bym ci nie sprzedał 😁

Dla mnie to możesz nawet jeść karmę dla kotów o ile ci smakuje.

Wczoraj w nocy jakiś gościu przyjechał po kaczkę 🤦

Opublikowano
19 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

nia to sie zajmie owiecy poganiacz po nowym roku  i bedzie siedziec cicho 🤪🤣🤣🤣🤣🤣

Ktoś w końcu musi 🤣😂

21 minut temu, Wełpa napisał(a):

No i dobrze. Póki uroda to ok . Jeszcze można 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Wełpa napisał(a):

Ja nawet bym ci nie sprzedał 😁

Dla mnie to możesz nawet jeść karmę dla kotów o ile ci smakuje.

Wczoraj w nocy jakiś gościu przyjechał po kaczkę 🤦

Aż się dziwie że taka niechęć masz do miastowych. Chcą ci dać zarobić a ty tak ich przyjmujesz. 

Ale pamiętaj o jednym kto co niedługo zapłaci za twoją robotę. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Babka przy obiedzie dostała telefon od żony forumowego dziadka. 

Otóż żona dziadka oznajmiła, że Indyk nie indoruje. Powiedziała też, że czyta forumowe mityczne opowieści swojego męża. Prawda jest tylko jedna, to wszystko, to jest tylko desperacki sen...

3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

miastowych

Patrycja ile jeszcze mam Ci powtarzać, że Miastkow już dawno stracił prawa miejskie.

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Aż się dziwie że taka niechęć masz do miastowych. Chcą ci dać zarobić a ty tak ich przyjmujesz. 

Ale pamiętaj o jednym kto co niedługo zapłaci za twoją robotę. 

Ble ble ble, ja nic nie powiedziałem że mam niechęć do miastowych.

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Zgraja Pafnuca i tak was pokona, czy bezduszna będzie z tobą grać czy nie 🤣🤣🤣

Nie ma mocnego na pafnucego!!!!!!

Piłeś cos ze takie głupoty piszesz?

Opublikowano

Święta wam nie służą.

Nie macie innego życia niż internetowe?

2 godziny temu, Baks00 napisał(a):

Wątpię że potrafisz zakręcić chleb , uśpić lub zerwać kwas 

Ja robiłem coś innego, zresztą teraz to tradycyjnie piekarnie padająbu nas GS jeszcze na węgiel piece na.

2 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

ty naprawde udajesz ze nie widzisz ze jestes zakala spoleczna z tym smietnikiem  w swoim srodowisku ....pomyslales kiedy co o tobie mowia ludzie widzac ten burdel i rozwalone budy 😲czlowieku ty zyjesz jak lump 

Ty za to jesteś chlubą Filipowa a nawet af.po paru głębszych 😭

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...są jeszcze miejsca?🤔

A za kim będziesz?

1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Pewnie kto inny przygotuje dania a ona przywłaszczy sobie zasługi. 

Nie pewnie, tylko na pewno. I nie kto inny, tylko Karol. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v