Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

... znudził mi się...bym zmienił, ale jakoś nie wiem na co.

Na jakiegoś litra, a na co? ;) Ale nie chromy itp. tylko coś w tym typie?

Opublikowano
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Transportowe nie ,ale jako pojazdy specjalistyczne to trochę klasyków jeszcze jeździ 

@Qwazi jest przykładem jak można eksportować ciapka, który robi dużo roboty. Wiadomo tacy obszarnicy jak Ty czy inni podobni tutaj to nie widzą zastosowania , ale u takich jak ja zwykłych rolników pracują i jeszcze długo będą 

Jak Ty masz więcej pola jak ja 😁

Opublikowano
3 minuty temu, slawekes napisał(a):

Na jakiegoś litra, a na co? ;) Ale nie chromy itp. tylko coś w tym typie?

Chromy to dobre dla dziadków...

...ja zbyt młody...🤭

Coś bardziej typu....autobus...

Fjr, może Varadero...

BMW fajne, ale drogie w ciul...

Opublikowano
39 minut temu, PAN88 napisał(a):

Pamiętaj roboty nie przerobisz kapusty nie przekwasisz a kobiety nie zrozumiesz i  nie prze**chasz.

@Tomasz0611z tą kara to popieram. Babcia zmarła w listopadzie 22 a na początku grudnia miała wizytę u diabetologa, jak zadzwoniłem powiedzieć że niech sobie kogoś dopiszą bo babcia zmarła to recepcjonistka była zdziwiona że zadzwoniłem poinformować 

Ale roboty polowe  zakończyłem w poniedziałek, we wtorek umyłem trochę sprzętu i rok zakończony definitywnie. Teraz wyjazd zapewne luty z kizerytem także 2 miesiące spokoju. 

Opublikowano
51 minut temu, Wełpa napisał(a):

Wybierzcie najstarszego to mu się trochę ego podniesie 😁

Tu nikt nie jest najstarszy. Co któryś trochę starszy to się przed tym tytułem broni jak może ;) 

Reakcje mi się skończyły :/ 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał(a):

a mam jakieś poparcie?

Nooo..jeden Tomek Cię zgłosił jako kandydata, drugi już oficjalnie popiera, więc masz...i to, na ten moment, najwyższe 🤷

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

YYYyyyyyyy ja w 2011 dostałem pierwsze ostrzeżenie.

a ile banow miales  ?? 

a 3 miesiace urlopu przez impotenta-konfidenta ?😂

ja chyba wczesniej..

az sprawdzilem II 2010 r za nazwanie sprzetu innego gratem.😂

ze starej gwardii sporo odeszlo na formu profesjonalnych rolnikow..

nawet istnieje do dzisiaj ..

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Fjr, może Varadero..

To faktycznie nie wiesz na co ;) Dwa zupełnie różne motocykle. No FJR ma duży plus w postaci kardana, ale ilość plastiku to już zależy. Jak z twardych dróg chce się czasem zjeżdżać, to wiadomo Varadero.

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał(a):

nas w polach orza a wy w stolki pierdzicie

...drugi raz mam orac?

U was 10 arowe działki, to schodzi...na dojazdy do tych ogródków...🤭

Teraz, slawekes napisał(a):

To faktycznie nie wiesz na co ;) Dwa zupełnie różne motocykle. No FJR ma duży plus w postaci kardana, ale ilość plastiku to już zależy. Jak z twardych dróg chce się czasem zjeżdżać, to wiadomo Varadero.

No bo nie wiem ...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

a ile banow miales  ?? 

2 albo trzy. To pierwsze było za wyśmianie gościa co radził w temacie o maseyu 3060 aby sprawdzić i uzupełnić poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku, Gdzie hamulce sterowane są olejem przekładniowym.

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...drugi raz mam orac?

Orz w poprzyk, ziemi nie oszukasz.

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Więc...reasumując...

Qwazi na szefa tematu ...!

Jest ktoś przeciw?

Hola hola. Wspomniany Pan Mariusz gospodarzy w tym temacie od roku. A to tradycyjny kraj jest a co za tym idzie trzeba powołać komisję śledczą w celu rozliczenia afer owej ekipy. Nawet jeśli by ich nie było widać na pierwszy rzut oka to znajdziemy. Musimy znaleźć. Dajcie nam człowieka a resztę się dorobi. 

Oooo chociaż by tak na sam początek - kolano mi doskwiera od kilku dni. Kto wie czy to nie @Qwazi mnie kopnął, a następnie czmychnął. Co prawda ja nie widziałem, że to on. Ale też nie widziałem,  że to nie on🫣

• Haha 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v