Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wystarczy jechać na plantację ... Będzie taniej, nie zapakowane w te siatki więc można sobie każde drzewko obejrzeć, i wiem, że świeżo wycięte a nie leżało gdzieś 2 tyg pod płotem ...

Mnie to nie obchodzi gdzie kupuje kto choinkę. 

Nie lubię tylko jak ktoś mówi za duża, za mała, za dużo kosztowała jeśli sam po nią nie pojechał 

Takie osoby po prostu jak dla mnie powinny przyjąć tak jak jest i podziękować że ktoś wyręczył ich z problemu. 

A tak przy okazji ja już od 2 lat mam sztuczna wyglądająca jak prawdziwa i mam spokój nie muszę się martwić czy cena idzie do góry czy w dół. 

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał(a):

Ja chodziłem do 4 klasy szkoły podstawowej jak mnie policjant zatrzymał na drodze, pędziłem t25a

W szóstej byłem, jak ruskiem po drodze jeździłem, o dziwo udawało się bez przygód. Komarkiem jeżdżąc już nie... Pchanie bez powietrza bezcenne 

• Haha 3
Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał(a):

Ja chodziłem do 4 klasy szkoły podstawowej jak mnie policjant zatrzymał na drodze, pędziłem t25a

Tyzykant z niego 

Odnaleźć się z biegami w kitajcu to trochę trzeba mieć inteligencji 

Widocznie Cię znał

Opublikowano
2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

W poskrom weź 

Ja 🤔 nimom poskroma 🤷‍♂️ owszem był chłop co kopyta krowom robił z poskromem w poniedziałek ale już pojechał dalej 🙋‍♂️🤪

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Tyzykant z niego 

Odnaleźć się z biegami w kitajcu to trochę trzeba mieć inteligencji 

Widocznie Cię znał

Tam biegi były prostsze niż w ursusach. Były dwie wajchy. Jedną 4 biegi a druga szosowe i wsteczny. Sprzęgło leciutko chodziło. Bardzo przyjemny traktor do nauki jazdy. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

W szóstej byłem, jak ruskiem po drodze jeździłem, o dziwo udawało się bez przygód. Komarkiem jeżdżąc już nie... Pchanie bez powietrza bezcenne 

U nas był taki policjiant co wszystkim powietrze spuszczał . Ale kiedyś zajeżdżam na wulkanizacji z chęcią zakupu nowych felg i opon a tam ten gościu koła pompuje 🙆‍♂️🤣 syn jego zakład otworzył 😁 i rolę się odwróciły 🤷‍♂️

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał(a):

A jaka to ? I jak zapodać 🤔

Panie nie te czasy by poprawiać orginał 🙋‍♂️

Się łyka, na układ nerwowy

Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie lubię tylko jak ktoś mówi za duża, za mała, za dużo kosztowała jeśli sam po nią nie pojechał

No jak?

Nie masz swojego zdania?

Nawet ...taka  krzywa i bez gałęzi ci się spodoba?🤔

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Tam biegi były prostsze niż w ursusach. Były dwie wajchy. Jedną 4 biegi a druga szosowe i wsteczny. Sprzęgło leciutko chodziło. Bardzo przyjemny traktor do nauki jazdy. 

Wersja z rewersem🤔🤭

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Druga wajcha to był rewers 

Jeden bieg ten wolny zawsze działał do przodu, nawet gdy rewers był na wstecznym 

Poprzeczna skrzynia biegów🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Druga wajcha to był rewers 

Jeden bieg ten wolny zawsze działał do przodu, nawet gdy rewers był na wstecznym 

Poprzeczna skrzynia biegów🤣

Dokładnie.  Rewers i szybkie wolne. 

Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał(a):

@Bezduszna ale Ty jakaś dzisiaj agresywna jesteś 🤔🤭 może to brak słońca 🤔 weź witaminę ,,b,,

Coś ci się pomyliło. 

Jeszcze mam hamulce. 

Gorzej będą jak one puszczą

Nie martw się długo jeszcze mi do tego aby hamulce puszciły. 

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jak?

Nie masz swojego zdania?

Nawet ...taka  krzywa i bez gałęzi ci się spodoba?🤔

Tak nawet jeśli kupiłby za wspólne pieniądze. 

Dalej się liczy gest tej osoby która po nią pojechała i wybrała ta a nie inną.

Opublikowano
22 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja wysoki byłem od początku l w 2 klasie podstawówki Starem 200  po zboże w żniwa jechałem a mama z boku siedziała 😁 policja z naprzeciwka jechała i głową w drugą stronę. Na drugi dzień mama do pracy do Cpnu podjechał komendant posterunku i do mamy: weź powiedz dzieciakowi niech tak pewnie po drodze nie jeździ bo oprócz nas powiatowe się kręcą i nie będą tak wyrozumiali że żniwa. Chociaż dobrze jeździ 😜

• Haha 1
Opublikowano

A drugi mandat to był jak po kartoflisku nać paliliśmy,  już przygasało to ojciec poszedł oprzatać a ja zostałem.  Naniosłem takiego mokrego perzu z przy między. Jak zaczęło kopcić to masakra. A był taki komendant posterunku ujek jechał po cywilu przylazł i pyta gdzie rodzice to mu powiedziałem że krowy doją. Kazał.mi zgasić a sam pojechał i znów mandat. Miałem w tedy nie więcej jak 11lat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v