Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Dziewczyno czy ty wiesz jak wygląda / wyglądało życie młodego chłopaka na wsi 🤔 żeby mieć jakiś grosz trzeba było zapier... chłopcy po 10 lat ciągnikami w polu zapier... ino szum 

Jestem według co poniektórych bezrozumna, bezmuzgowa i dzisiaj doszło nowe określenie alkoholiczka. 

Jestem ciekawa co będzie dale będzie

Jak taka osoba coś może zrozumieć?

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jestem według co poniektórych bezrozumna, bezmuzgowa i dzisiaj doszło nowe określenie alkoholiczka. 

Jestem ciekawa co będzie dale będzie

Jak taka osoba coś może zrozumieć?

A to już tej osoby problem....

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Dziewczyno czy ty wiesz jak wygląda / wyglądało życie młodego chłopaka na wsi 🤔 żeby mieć jakiś grosz trzeba było zapier... chłopcy po 10 lat ciągnikami w polu zapier... ino szum 

I oczy jak po gazie pieprzowym bo siuntka uszczelkę wydmuchała na kolektorze i cały dym do kabiny 🤦 ale się ojciec darł na mnie że tak jeździłem 🤣

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał(a):

I oczy jak po gazie pieprzowym bo siuntka uszczelkę wydmuchała na kolektorze i cały dym do kabiny 🤦 ale się ojciec darł na mnie że tak jeździłem 🤣

Kolega był kurdupel, miał kawałek drewna uwiązany do buta żeby mógł sprzęgło w władymircu wcisnąć jak pod kupki zboża podjeżdżał... Swoją drogą nie zrozumie tego nikt, kto tego nie doświadczył za młodego. Nie każdego ojce sponsorują do 30

• Like 4
Opublikowano

A z 7 lat miałem to MTZ sąsiadce w truskawki wjechałem 🤣 ze słoma z pola jechałem wieczorem i patrzyłem jak oni szli obok a ciągnik skręcać zaczął 🤣🤣 

Jechałem co prawda z taką prędkością jak po polu przy zbieraniu kostek ale nie opanowałem go 🤭🤭

Opublikowano

@Bezduszna ale Ty jakaś dzisiaj agresywna jesteś 🤔🤭 może to brak słońca 🤔 weź witaminę ,,b,,

1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

A z 7 lat miałem to MTZ sąsiadce w truskawki wjechałem 🤣 ze słoma z pola jechałem wieczorem i patrzyłem jak oni szli obok a ciągnik skręcać zaczął 🤣🤣 

Jechałem co prawda z taką prędkością jak po polu przy zbieraniu kostek ale nie opanowałem go 🤭🤭

Poniósła Cìę moc 🙆‍♂️🤦🤭

• Thanks 1
Opublikowano

A ja dużo pracować nie musiałem 

Nie po to mama z tatem miały więcej dzieci żebym ciężko pracował 

Krowy doiła siostra, bracia poili i karmili młodzież

A jak mi się robić w polu nie chciało, no to dziadek jechał 

I po co się mordować

Zarządzenie to podstawa

Może karotenu za dużo wleciało 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

A ja dużo pracować nie musiałem 

Nie po to mama z tatem miały więcej dzieci żebym ciężko pracował 

Krowy doiła siostra, bracia poili i karmili młodzież

A jak mi się robić w polu nie chciało, no to dziadek jechał 

I po co się mordować

Zarządzenie to podstawa

to tera jak to dzielić?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

to tera jak to dzielić?

Cwaniaczek nie? 

6 minut temu, slawek74 napisał(a):

@Bezduszna ale Ty jakaś dzisiaj agresywna jesteś 🤔🤭 może to brak słońca 🤔 weź witaminę ,,b,,

Poniósła Cìę moc 🙆‍♂️🤦🤭

Ja bym obstawiał witaminę K 😁

• Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Kolega był kurdupel, miał kawałek drewna uwiązany do buta żeby mógł sprzęgło w władymircu wcisnąć jak pod kupki zboża podjeżdżał... Swoją drogą nie zrozumie tego nikt, kto tego nie doświadczył za młodego. Nie każdego ojce sponsorują do 30

U mnie ciągnik był dopiero jak miałem 16 lat ale kolega pamiętam jak trzydziestką orał to dwoma nogami na sprzęgło stawał ...

Opublikowano

Ja miałem 6 lat, jak ojciec siuntkę kupił. W żniwa z bratem od mendla do mendla we dwóch jeździliśmy. Brat dwa lata młodszy siedział obok mnie i prawą nogą cisnął sprzęgło, ja siedziałem za kierownicą i lewą nogą cisnąłem to sprzęgło razem z nim, włączałem biegi, trzymałem kierownicę i gaz. Przy całej operacji zapieralim się oba plecami o fotel i w niedługim czasie rozwalilim go w diabły, bo później, jak już każdy sam jeździł, to też byliśmy takie duże, że tymi plecami o fotel trzeba było. A ojciec nie wpadł na pomysł, żeby cięgno od pedału przedłużyć 🤦😱

Opublikowano
3 minuty temu, Wełpa napisał(a):

Cwaniaczek nie? 

Ja bym obstawiał witaminę K 😁

A jaka to ? I jak zapodać 🤔

1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Ja miałem 6 lat, jak ojciec siuntkę kupił. W żniwa z bratem od mendla do mendla we dwóch jeździliśmy. Brat dwa lata młodszy siedział obok mnie i prawą nogą cisnął sprzęgło, ja siedziałem za kierownicą i lewą nogą cisnąłem to sprzęgło razem z nim, włączałem biegi, trzymałem kierownicę i gaz. Przy całej operacji zapieralim się oba plecami o fotel i w niedługim czasie rozwalilim go w diabły, bo później, jak już każdy sam jeździł, to też byliśmy takie duże, że tymi plecami o fotel trzeba było. A ojciec nie wpadł na pomysł, żeby cięgno od pedału przedłużyć 🤦😱

Panie nie te czasy by poprawiać orginał 🙋‍♂️

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Ja chodziłem do 4 klasy szkoły podstawowej jak mnie policjant zatrzymał na drodze, pędziłem t25a

Do ciupy Cię nie zamknęli 🤔🤣🤪

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

A to nie d witaminę słońce daje?🤔

Kurĺa już nie wiem 🤔🤦😁 mi też brakuje 🤦 w grudniu ledwo 14godzin słońca było 🙆‍♂️🤦

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Do ciupy Cię nie zamknęli 🤔🤣🤪

Zawieźli do domu, ojciec zapłacił mandat i pojechał rowerem po traktor. 

Edytowane przez 6465
  • Haha 3
Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał(a):

Poniósła Cìę moc 🙆‍♂️🤦🤭

Jak strasznie nerwowa, do tego patrzy w sufit to brak witaminy B1. Wiem co mówię. 🫡🫢

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Tak że, Szanowny białobrody we czerwonym wdzianku, jak tutaj zajrzeć zechcesz, to nadzieję żywię, że słowa moje przyjmiesz i kontent z nich będziesz😊...

...aaaa... co mi tam...

Już chyba czas najwyższy...

Mikołaja nie ma...!!!🥴🥴

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

A punkty Ci się już wyzerowały 🤔😁🤭

Nie za bardzo bo nie dalej jak za pół roku ten sam UJ z takim przymrużonym okiem się znowu przypierdolił. I znowu ojciec płacił mandat. 🫣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v