Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

zaluz se nastepne kobiece konto moze lepiej ci pojdzie jak na tym co dzis  skasowales 🤣🤣🤣🤣🤣

Na twoje zgadywanki już dawno mam wyjebongo

Opublikowano
14 minut temu, Wełpa napisał(a):

Biedę to widać w twojej głowie.

Chciałbyś zobaczyć tą biedę w mojej głowie. 

Całe szczęście że ja tylko sobie pisze i pisze i nie robię temu żadnej krzywdy. 

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

24 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

To szczyt widać....🤭

Tak jest połączone....🤷 

A podciąg łączony na słupku........oj lidz#ie, ludzie...🤦

tak się robi wiązanie 

IMG_20251220_121334_310.jpg

szacun Panie Marcinie robota extra wykonana

Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Chciałbyś zobaczyć tą biedę w mojej głowie. 

Całe szczęście że ja tylko sobie pisze i pisze i nie robię temu żadnej krzywdy. 

Skąd ty możesz wiedzieć co ja bym chciał?

Posłuchaj ale i tak pewnie nie zrozumiesz...

Opublikowano
36 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Widać że tyle jej było zapisane. 

Człowiek rodzi się i umiera normalka 

H... mnie obchodzi jak było i jak jest. 

Nie widzę tego jacy są pracowici tylko siedzą i narzekają jak to jest za mało mogło by być więcej. 

A jak to nie działa idą strajkować..

Więc mi tu nie pier... jacy oni pracowici. 

Może nie wszyscy tacy są ale większość na pewno. I właśnie ta większość daje opinie na was wszystkich. 

Chyba coś chlapnęłaś % przed świętami 🤔🤦

• Like 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

łączysz na złączki

O tak...

IMG_20251220_113917.jpg

Panie Zbyszku nie znam się ale do przełącznika daje się prądowy + bo rozumie że w tej puszcze są podłączone 2 lampy i przełącznik podwójny ale może się mylę @konteno Ty się znasz na takich tematach

Opublikowano
19 minut temu, Wełpa napisał(a):

Skąd ty możesz wiedzieć co ja bym chciał?

Posłuchaj ale i tak pewnie nie zrozumiesz...

Ja na bezrozumna przystało nic nie zrozumiałam ani jednego słowa.

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Mieszkanie w mieście się kupi. 

I jak będziesz dojeżdżał na gospodarstwo ? Przecież chyba masz jakiś dom a z rodzicami nie idzie się dogadać ,żeby żyli w zgodzie z tobą i twoją dziewczyną 🤔

Niech dadzą młodym żyć i nie przeszkadzają oni już swoją kadencję przeżyli

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Chyba coś chlapnęłaś % przed świętami 🤔🤦

Przecież za taką osobę mnie co niektórzy mają  że lansuje się na nie pijąca a ze mnie alkoholiczka wielką parą. 

23 minuty temu, Wełpa napisał(a):

Ja się obawiam że ona tak na trzeźwo 🤦

Widać że jednak jesteś w wielkim błędzie od rana tylko zaprawiam 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Nie ma to jak w gospodarstwie i siebie pracować 💪

Się młody po tygodniu stęsknił to nawet spać musi na mnie bo jak go chce odłożyć to jest ryk...

IMG_20251220_121516.jpg

Ok znam to. Jak ja wracam to wiszą na mnie jak małpy na drzewie. 

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Mieszkanie w mieście się kupi. Jak nie impregnowane, przecież widać 

Marcin z tym mieszkaniem to już przerabiałeś z tą swoją pierwszą Julką. Jak pępowiny nie odetniesz to skończysz jako stary kawaler na tej gospodarce. Dobrze że masz siostrę to będziesz miał komu to oddać. 

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Przecież za taką osobę mnie co niektórzy mają  że lansuje się na nie pijąca a ze mnie alkoholiczka wielką parą. 

Widać że jednak jesteś w wielkim błędzie od rana tylko zaprawiam 🤣

Dziewczyno czy ty wiesz jak wygląda / wyglądało życie młodego chłopaka na wsi 🤔 żeby mieć jakiś grosz trzeba było zapier... chłopcy po 10 lat ciągnikami w polu zapier... ino szum 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v