Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

mam korzenie Szlacheckie 😛

Łoj jjjj...Ty też 🙆😱😁

Godzinę temu, Wełpa napisał(a):

No wiadomo na początek trzeba zostać radnym 🤭

A tak poważnie to niech sobie każdy sam odpowie. 

Raczej na koniec🤷...

A tak poważnie, to w tym momencie możnaby zacząć dłuuuuugą dyskusję 

51 minut temu, slawek74 napisał(a):

Czasem I mi się uda 🤷‍♂️😉

Po pięćdziesiątce trza się cieszyć, że chociaż...czasem🤷🤭

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
37 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

@Wełpa ściągnąłes już kierownicę?

Dacke już kupiłeś 🤔

13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Łoj jjjj...Ty też 🙆😱😁

Raczej na koniec🤷...

Uważa bo już blisko 🤭🙋‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał(a):

Łoj jjjj...Ty też 🙆😱😁

Raczej na koniec🤷...

A no też , już dawno dawno o tym wspominałem 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Wełpa napisał(a):

Jak ty możesz oceniać kogoś, kogoś kogo w ogóle nie znasz? A ten twój pies to już całkowicie zbaraniał słuchając twojego pie.dolenia. 

Wam chwila wystarczy aby kogoś ocenić nie wiedząc o nim nic. 

Widzisz nawet nie wiesz co to znaczy posiadać psa takiego i ile trzeba poświęcić mu czasu aby można było z nim na miasto wyjść. Przepraszam masz pojęcie takie tylko aby kupić i przywiązać go do posesji i nic poza tym bo przecież to pies strózujscy ma być na posesji przez całe swoje życie. 

Szkoda mi takich ludzi z prostej przyczyny nigdy nie wiedzą czym naprawdę są te psy i tylko klepią na FB aby klepać. 

37 minut temu, Karol6130 napisał(a):

@radekz200

Patrz co dostałem 

20251218_120135.jpg

Wszyscy wiedzą co chłopu dać na prezent. Żadna jak dla mnie nowość w tym przypadku. 

Ostatnio nawet tutaj tylko co poniektórzy tylko o tym rozmawiają. 

Widać od razu z kimś ma się  do czynienia. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Wam chwila wystarczy aby kogoś ocenić nie wiedząc o nim nic. 

Widzisz nawet nie wiesz co to znaczy posiadać psa takiego i ile trzeba poświęcić mu czasu aby można było z nim na miasto wyjść. Przepraszam masz pojęcie takie tylko aby kupić i przywiązać go do posesji i nic poza tym bo przecież to pies strózujscy ma być na posesji przez całe swoje życie. 

Szkoda mi takich ludzi z prostej przyczyny nigdy nie wiedzą czym naprawdę są te psy i tylko klepią na FB aby klepać. 

Wszyscy wiedzą co chłopu dać na prezent. Żadna jak dla mnie nowość w tym przypadku. 

Widać od razu z kimś ma się  do czynienia. 

Tobie zamiast psa, przydałby się chłop. Tak zwany ogon. 

Nie mam Facebooka

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Gorzej jak po tym. Np.ja. ;P

Opublikowano (edytowane)

@Karol6130 moja córka wróciła z roboty, miała przypadek, z którego stworzyła zagadkę dla Ciebie...krowa stoi jest lewostronny trawieniec, krowa położona do zabiegu, trwieńca nie ma...po podniesieniu krowy jest...po następnym przewróceniu nie ma...potem podniesiona i nie ma...

Co to się dzieje się 🤔

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Uważa bo już blisko 🤭🙋‍♂️

Phi...ja już dawno pisałem, że mogę tylko dwa razy...jak wiem, że nie mogę to się nie zabieram za to co wiem, że nie mogę 🤷🤭

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A no też , już dawno dawno o tym wspominałem 

Umknęło mi najwyraźniej 🤷...przepraszam Waćpanie 😉😀

Godzinę temu, Michał18 napisał(a):

Według mnie wtedy to już tylko wegetacja 😣

Głowa siwieje... d..pa szaleje 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
40 minut temu, s_z_k napisał(a):

lektura na wieczór 🤔📚

Trzeba sobie przypomnieć 

Godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

A u mnie był we wtorek i tylko kalendarz zostawił 🤷

Niedobrze

13 minut temu, Qwazi napisał(a):

moja córka wróciła z roboty, miała przypadek, z którego stworzyła zagadkę dla Ciebie...krowa stoi jest lewostronny trawieniec, krowa położona do zabiegu, trwieńca nie ma...po podniesieniu krowy jest...po następnym przewróceniu nie ma...potem podniesiona i nie ma...

Za mało gazu?

A później się rozgazował?

A jak leżała do góry kołami to majtali nią na boki żeby znaleźć? 

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no to spore szczęście...dla normalnych...🤭

Jak to ktoś napisał to tylko twoja opinia ale nie każdy się zgodzi. A nie jeszcze może dwóch takich mądrych jak ty 😁

Opublikowano
9 minut temu, Michał18 napisał(a):

U mnie już kilka lat nie było tego .Ale wcześniej całkiem sporo tego było 

I na tej podstawie twierdzisz, że przyczyną są kiszonki🤔...i dlatego dajesz duża ilość treściwej o niskiej koncentracji🤔...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v