Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, pewnie Zdeperowany dement tak pisał xD Albo inna ynteligencja xD 

O jakimś legendarnym notesie też pisał, tylko do tej pory nie ma żadnych dowodów na ten notes, więc słuchaj się go dalej xD 

Sam fakt że zwiała i tobie też i to żona, Marcinowi to tylko dziewczyna, a to duża różnica , także czepiając się jego sam sobie walnąłeś w kolano pipo forumowa.  :P

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Już wiele lat jak nie, zresztą, będąc z inną kobietą mając ślub kościelny z poprzednią wg zasad kościoła jestem wykluczony z komunii, dobrze chyba o tym wiesz ??

Co niektórzy ludzie tego nie przestrzegają. To jest tylko tak naprawdę ich sprawa czy robią według zasad kościoła czy według swoich. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Co niektórzy ludzie tego nie przestrzegają. To jest tylko tak naprawdę ich sprawa czy robią według zasad kościoła czy według swoich. 

Tak tak, to tak samo wedle twojej teorii można jeździć samochodem bez prawa jazdy, po alkoholu i nie znając znaków i przepisów drogowych, według swoich zasad.   xD

Opublikowano
45 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Jak chce się rozerwać to niech se granat w d...wsadzi a nie obraża innych.... przepraszam może za mocno napisałem ale nie lubię jak tutaj jedni drugich obrażają i wyzywają....to samo dotyczy innych...

No ma Pan rację. Wyzywanie i obrażanie innych nie powinno mieć tu miejsca.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Tak tak, to tak samo wedle twojej teorii można jeździć samochodem bez prawa jazdy, po alkoholu i nie znając znaków i przepisów drogowych, według swoich zasad.   xD

To zawsze będę tępić wiele ludzi przez właśnie taką głupotę straciło życie lub zostało osoba niepełnosprawnymi.  

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, rolniczka_agro napisał(a):

Wyzywanie i obrażanie innych nie powinno mieć tu miejsca.

Sama kiedyś kogoś zj***esz, tylko pobądź tu dłużej, bo się przyczepi jakiś wiejski ryj i burak, co z nudów siedzi na forum od rana do wieczora, dzień w dzień i 365 dni w roku.     

3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To zawsze będę tępić wiele ludzi przez właśnie taką głupotę straciło życie lub zostało osoba niepełnosprawnymi.  

To było tylko porównanie do innej kwestii, odwracasz zaraz kota ogonem i zmieniasz Kasiu temat.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał(a):

To było tylko porównanie do innej kwestii, odwracasz zaraz kota ogonem i zmieniasz Kasiu temat.

Lubię zmieniać temat. 

Jeśli jednak wracając do przestrzegania zasad to wydaje mi się że ludzie po prostu nauczyli się je łamać. 

Skądś powstało powiedzonko 

,,Zasady są po to, by je łamac, trzeba je tylko znać,,

Jednak dla kierowców którzy jeżdżą pod wpływem to nie są zasady oni po prostu chca dowieść teorii że na nich alkohol nie działa tak jak na innych. 

• Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Może by która płytki umyła

20251211_075658.jpg

Pokaż jak się myje. Ciągniesz mleko na 5 aparatów? Ile ludzi musi to obsługiwać?

17 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

miastowego na miastowego zamieniać to nie ma sensu

Towar sprawdzony jak się związe z rolnikiem to utkne na wsi na całe zycie

Opublikowano
22 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Lubię zmieniać temat. 

Jeśli jednak wracając do przestrzegania zasad to wydaje mi się że ludzie po prostu nauczyli się je łamać. 

Skądś powstało powiedzonko 

,,Zasady są po to, by je łamac, trzeba je tylko znać,,

Jednak dla kierowców którzy jeżdżą pod wpływem to nie są zasady oni po prostu chca dowieść teorii że na nich alkohol nie działa tak jak na innych. 

To że nauczyli się łamać zasady, kłamać, oszukiwać, to nie upoważnia nikogo by lansował teorie że tak ma to wyglądać, co do kierowców po alkoholu, czy łamiących przepisy jest podobnie, niczego nie udowadniają, tylko raz się udało to następny raz też się uda.

• Like 1
Opublikowano

Dzień dobry. Znowu wiosennie...

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale każdy ksiądz należy do organizacji która ukrywa księży pedofilów czyli jest współwinny ... Dla mnie są 3 kategorie najgorszych świń: mordercy, gwałciciele i pedofile. I każdy kto ich ukrywa jest dla mnie taką samą świnią ...

A każdy rolnik jest współwinny temu, że jeden czy drugi znęcał się nad zwierzętami i animalsy go chwyciły, lub temu że kolejny stosował śor nie tak jak trzeba i mu piorin się do czterech liter dobrał?

Co to? Odpowiedzialność zbiorowa? A kto zabrania prokuraturze rozliczyć pedofila w sutannie tak samo jak tego bez sutanny? 

A czy w szeregach premierowej organizacji to nie ma przypadkiem pedofila jakiegoś? Nie śledzę dokładnie, ale coś mi się gdzieś kołacze po głowie 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, malaczarna napisał(a):

Pokaż jak się myje. Ciągniesz mleko na 5 aparatów? Ile ludzi musi to obsługiwać?

Towar sprawdzony jak się związe z rolnikiem to utkne na wsi na całe zycie

Myje się samo

Wkładasz kubki udojowe do wanienki ( widać ta czarna na dole) 

Kurek podłączamy do tej rury z kwasówki (druga od góry)

Wlewamy detergent do dozownika, i włączamy myjnię (czarny przełącznik na zielonym tle, znajdujący się na białej puszce)

Myje się samo, tylko trzeba podłączyć i włączyć 

Są trzy procesy mycia, później samo się wyłączy

Tak, jest dojone na 5 aparatów, w planach 6

Dwie osoby wystarczą 

Siostra doiła na 5 aparatów i dwie konwie, konwiami doiła krowy po wycieleniu, i nieraz te które się dłużej doiły

5 minut temu, Qwazi napisał(a):

A każdy rolnik jest współwinny temu, że jeden czy drugi znęcał się nad zwierzętami i animalsy go chwyciły, lub temu że kolejny stosował śor nie tak jak trzeba i mu piorin się do czterech liter dobrał?

Co to? Odpowiedzialność zbiorowa? A kto zabrania prokuraturze rozliczyć pedofila w sutannie tak samo jak tego bez sutanny? 

A czy w szeregach premierowej organizacji to nie ma przypadkiem pedofila jakiegoś? Nie śledzę dokładnie, ale coś mi się gdzieś kołacze po głowie 

A w pis to byli funkcjonariusze minionej epoki...

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano

Byli, są i będą. Może teraz już ich jest mniej z uwagi na upływ czasu, ale jeszcze są. I to wysoko. To nie jest domeną żadnej władzy, bo we wszystkich to było 

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Tak, jest dojone na 5 aparatów, w planach 6

Dwie osoby wystarczą 

Siostra doiła na 5 aparatów i dwie konwie, konwiami doiła krowy po wycieleniu, i nieraz te które się dłużej doiły

Na 6 plus kane moja doiła. Kaną w drugiej oborze. 

Ale zapierdol przy tym niezły. Ja nie dałem rady tak. 

• Like 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale ty to mu tej deski zazdrościsz. 

Najbardziej to wam zazdroszczę tej bitej śmietany co to ją liżecie z kolan plebana xD 

38 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Wiwat tuskozjepy

Kaczozjebie, kaczka co roku też podnosiła ten podatek więc wiesz xD 

jeszcze trzeba wspomnieć o nowym podatku KO i UE od paliw kopalnych który wchodzi od nowego roku. wg badań rynku 48% społeczeństwa zubożało i jest niezadowolonych z koalicji rządzącej 17% się poprawiło reszta nie widzi różnicy

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

wez nie pier**l..te pedaly kryja sie nawzajem i jedyna kara to przeniesienie do innej parafi...😜

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie wiem, jeżeli jest i ktoś go ukrywa, to ten ukrywający powinien być karany z taką samą surowoscią ... Mówię o tych trzech przestępstwach, morderstwie, gwałcie i pedofilii. Każdy kto wiedział o takim delikwencie i go nie wydał powinien dostawać dokładnie taki sam wyrok ...

A jeżeli dla Ciebie nie ma różnicy między krową a małym dzieckiem lub niewinną kobietą to pozostaje tylko współczuć ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz można skorzystać z pomocy psychologa, terapeuty itp. Przełam się, to nie wstyd.

Chłopie, nie mam żadnej traumy z dzieciństwa, po prostu tępię ludzi którzy mówili mi jak mam żyć, że dziecko bez ślubu to grzech a sami krzywdzili małe dzieci ... Zrozumiesz to wreszcie czy nadal będziesz bronił tych czarnych sk***ysynów ?? Swoje zasady w życiu mam, często bardzo bliskie to tego co napisane w Piśmie Świętym, ale tych czarnych sk***ysynów nie toleruje ...

Powiem Ci że to właśnie ten ksiądz amator małych dzieci jest powodem mojego ostatecznego rozstania z kościołem, wcześniej raz na miesiąc, w większe święta bywałem w Kościele ... Nie TVN, nie Gazeta Wyborcza mnie odepchnęły od Kościoła, zrobił to zj** w czarnej kiecce ... 

Tomek a ile ty masz lat i masz swój rozum żeby VI jakiś obcy facet który nie ma oficjalnie rodziny mówił jak masz wychowywać dzieci i żyć z żoną to nie ma nic wspólnego z wiarą

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Już wiele lat jak nie, zresztą, będąc z inną kobietą mając ślub kościelny z poprzednią wg zasad kościoła jestem wykluczony z komunii, dobrze chyba o tym wiesz ??

No co, prawda boli ...

Są specjalne nabożeństwa dla osób z różnych przyczyn nie będących w związkach sakramentalnych 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

obcy facet który nie ma oficjalnie rodziny mówił jak masz wychowywać dzieci i żyć z żoną to nie ma nic wspólnego z wiarą

Dlatego odciąłem się od tej organizacji która mi mówi jak mam żyć ... Ja jestem szczęśliwy, moja kobieta też nie mówi żeby coś było źle a że jakiemuś w czarnej kiecce się to nie podoba ...

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Są specjalne nabożeństwa dla osób z różnych przyczyn nie będących w związkach sakramentalnych 

Nie interesuje mnie to Marcinku ;) mam swoją wiarę, w szczesliwą rodzinę, a do niej budynek zwany kosciołem i facet w czarnej sukience nie są potrzebni ... A jeżeli kiecok ma problem ze jestem szczęśliwy i mówi mi że moje szczęście jest złe to jego problem nie mój ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano

Jestem zdania, że każdy z takich powinien dostać to co mu się należy. Również ten, który mu pomagał, czy to ukrywając czy w inny sposób. Ale jestem przeciwny szufladkowaniu. Nie każdy ksiądz to pedofil, a nie każdy biskup pedofilem pomaga. W tych sprawach nie wolno posługiwać się ogółem, należy rozliczać jednostki. Prokuratura ma do tego narzędzia więc niech je stosuje. Ludzie bardzo szybko ulegają psychologii tłumu i plują na niewinnych. Najlepszy przykład z nami. Jak się lansują nieraz hasła, że rolnicy to truciciele i dręczyciele zwierząt. A czy tak jest?

• Like 4
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Teraz, Wpaw napisał(a):

U mnie krychnowice lub Morawica. Przyjmujesz komunie świętą?

1 minutę temu, witejus napisał(a):

Teolog się znalazł.

No co, prawda boli ...

no z tym się nie zgadzam i powinno te prawo być zmienione. są różne sytuacje w życiu I chyba Franciszek coś tam już pozmieniał ale szczegółów nie znam