Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pantofle zawsze będą pantoflami ...niezależnie od ilości posiadanych lat .. 😆

No...ja to już tak...ponad 30 lat se...pantofluję🫣😁

Opublikowano
32 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie wiem...

Ale jak czytam, to bardzo późno wszystko robisz.

Aż ciekaw żem ile tak naprawdę tego obrabiasz...

Czy taki wolnioba żeś, czy tak duży areał...żem ciekaw...tylko...

tak jak wszyscy a nie pozno..

o terminach agrotechnicznych slyszales kiedys ??

o zmianach klimatu ??tych co siali pszenice we wrzesniu juz nie ma ..

wiele razy pisalem ile obrabiam, do tego praca na etat.. 

29 minut temu, Wpaw napisał(a):

Choćbyś robił po 300 godzin miesięcznie i tak będziesz gołodupiec i tak. 

wk***ia mnie bardzo to twoje wywyższanie się. Ja jestem jak ta szara myszka tam na tym zdjęciu wyżej⬆️, A pewnie w robocie w precyzji w dokładności nie miałbyś polotu...

to bierz sie do roboty a nie siedz na af .

nie znam prawdziwego fachowca w budownictwie ktory krowy pasie..

27 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mi się jawi jako strasznie powolny człowiek...

...wszystko na jutro zrobione...i to...no tak se...

mam szybki rower..

26 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Chłopie, co to za gospodarka, jak żniwujesz w grudniu? To ma być wzór? Tak samo twoja bezłorka. Nakładli lobbyści wam do głowy, że to taki cud, o ile jeśli ktoś to z głową zrobi to paliwa coś zaoszczędzi i obędzie się bez uszczerbku, a tak jak ty - popaprze talerzówką i wielkie uproszczenie... Pochwal się ile pszenica w tym roku ci sypała... 

nawet w styczniu kosza.

tylko stare dziadki tak gospodarza jak ty..

ci co maja cos z glowa bo normalni juz dawno rzucili to w pizdu.

23 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Mi podobnie, do tego jeszcze, taki co to nie on, gdzie to nie był, co on nie robił, czego on nie wie.

zupelnie jak ty..

Opublikowano
2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Wybrzydzasz waść 🤫

I dupcia nieco większa 🤤 czarny kolor włosów. 😜

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No stanowczo ładniejsza od Ryśkowych....paskud...😆

No wiadomo, ale mimo wszystko Jarek jest ładniejszy od Donalda😁

• Haha 3
Opublikowano
9 minut temu, Wpaw napisał(a):

Spokojnie dasz radę, kup sobie tylko jakieś przyssawki będzie ci lepiej kłaść, i kliny samopoziomujące. Jak nie masz dużo cięcia to cienką tarczę do flexa i jechana.

No właśnie tak myślałem. 

https://cybertrade.erli.pl/produkt/maszynka-do-ciecia-przecinarka-plytek-glazury-terakoty-z-laserem-1200mm,268975261?xid=Fqp42nucWixvhAfpW_ZeEbT5a04FIo-ImKBJXjBW-biMwnXR0s3UnP9fyB_JUaxqnkbkeMvdkw&xidv=2&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=22319175750&gclid=Cj0KCQiAosrJBhD0ARIsAHebCNpANgnO-KloNh4RQ4btgaVLTTkJx5L-d3zX8yMfwa0esdAd31TBpxAaAmNKEALw_wcB&gad_source=1&gad_campaignid=22319175750&gclid=Cj0KCQiAosrJBhD0ARIsAHebCNpANgnO-KloNh4RQ4btgaVLTTkJx5L-d3zX8yMfwa0esdAd31TBpxAaAmNKEALw_wcB

A takie coś nie będzie poręczniejsze? Bo u rodziców pewnie też bym odrazu robił jak u mnie mi się uda 🫣

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

wiele razy pisalem ile obrabiam

Ale ja pytam ile naprawdę...bez dzikich łąk.

Jakie zmiany klimatu?

Kukurydza dłużej u was dojrzewa?

No jakoś i Piotra ...normalne terminy na robotę w polu...i też ma etat...

Zresztą...też sporo obrabiam, i ....nadanżam....

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

Tu się pasie ty k**asie takie było przysłowie kiedyś.

Nie mam krów dwie jałówki tylko. Jednego barana forum

Opublikowano
21 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Faktycznie to nie jest zbyt ciekawie.

Jeśli jednak dobry jest w swoim fachu to warto poczekać  

Niech to się już kończy bo mnie ch*j strzela na samą myśl o tym domu remoncie i wszystkim w koło z tym związanym. Od roku przez tych pseudo majstrów dziennie minimum 40 km robię. Albo nie terminowi, ale robotę robia dobra, a na już to partacze po których trzeba poprawiać tylko... Nie wiem czy ja źle wybierałem czy co ale skoro się umawia na coś to można się obsunąć tydzień, dwa czy miesiąc nawet ale nie pół roku... Na centralne czekałem 5 miesięcy. Co prawda fachowiec dobry, bo Ci co z polecenia budowlańca który u mnie robił byli to wygonilem zanim się do roboty dobrze wzięli 🤦

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nie powiem nic na temat tej maszynki, nie wiem co to jest, może być tak że nie będzie chciała ciąć, za te pieniądze. Zależy jeszcze jakie płytki jak bardzo twarde to ciężko będzie... Jak cięcia będą po ścianie albo w takich miejscach zasłoniętych to najlepiej cienką tarczą. 

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, Wpaw napisał(a):

Mogłabym mieć większe

🤔🫣🙆😱... 😉🤭

13 minut temu, Wpaw napisał(a):
16 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Wybrzydzasz waść 🤫

I dupcia nieco większa

Ojojoj🫣😱🙆...😉🤭

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał(a):

https://allegro.pl/oferta/yato-przecinarka-reczna-plytek-wielkoformatowych-plyt-ceramicznych-3200-mm-17922018379

Ja 120 tnę takim czymś. Zwykłą maszynką walmera nie każdą wzdłuż da się złamać 

4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

🤔🫣🙆😱... 😉🤭

Ojojoj🫣😱🙆...😉🤭

Mikołajki som... Za marzenia się nie płaci 🤷 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Niech to się już kończy bo mnie ch*j strzela na samą myśl o tym domu remoncie i wszystkim w koło z tym związanym. Od roku przez tych pseudo majstrów dziennie minimum 40 km robię. Albo nie terminowi, ale robotę robia dobra, a na już to partacze po których trzeba poprawiać tylko... Nie wiem czy ja źle wybierałem czy co ale skoro się umawia na coś to można się obsunąć tydzień, dwa czy miesiąc nawet ale nie pół roku... Na centralne czekałem 5 miesięcy. Co prawda fachowiec dobry, bo Ci co z polecenia budowlańca który u mnie robił byli to wygonilem zanim się do roboty dobrze wzięli 🤦

Jak na razie ja nie narzekam na fachowców którzy u mnie tam gdzie mam działkę robią robotę ( są to sąsiedzi za płoty lub ich znajomi pod tym względem mi się poszcześcilo) 

Zazwyczaj to oni na mnie narzekają tylko że ja nie przyjeżdżam i ich nie chwalę za to że zrobili to i to tylko zlecam im robotę i płace na czas i opłacam rachunki które mi wysyłają sms. 

Jednak zawsze na koniec roboty pochwalę za dobrze wykonaną robotę i ciasto własnej roboty  przywiozę na koniec. 

Jednak w Warszawie jest to tragedia jeden gorszy od drugiego. A jak już ktoś jest lepszy to ma wszystkie terminy pozajmowane 

Co do maszynki do cięcia. Teraz tnę  Rubi nawet powiem ci nieźle idzie. 

https://centrumelektronarzedzi.pl/pl/p/Przecinarka-do-plytek-Rubi-HIT-1200-N-z-torba-26962/9576?gad_source=1&gad_campaignid=21185477221&gbraid=0AAAAApAKxonsJp-F23TdIyBCj18PgP9Mg&gclid=Cj0KCQiAosrJBhD0ARIsAHebCNqm8Jj_wRxTdoTToJvtBcxbI8_K1zIphP66FedBKWBeW6vTi2Hq6J4aAiL7EALw_wcB

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

120*60 mam do kuchni na podłogę. Dam radę to sam ogarnąć jak z płytkami na codzien doczynienia nie mam ? Kolejny fachowiec o miesiąc termin przełożył 🤦

@bezduszna ci ułoży 

6 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Mogłabym mieć większe balony 🤷😁 ale niech ta będzie😛

Jak to mówi przysłowie . Kto wybrzydza ten nie. r ...a

Ta to jest lux👍😋 .  Znajomy długo szukał , wybrzydzał a były to naprawdę ładne panny. To w wieku ponad 40 kilku lat zegar go przycisnąl to wziął z 18 lat młodszą ,ale uroda taka sobie . I sporo wyższa i nie za szczupła. 

Co gdy był młodzszy wogóle nie zwracał na takie uwagi. A póżniej z wiekiem wziął aby wziąć wymagania mu stopniały

A mógł mieć wcześniej lux panny

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacus napisał(a):

tak jak wszyscy a nie pozno..

o terminach agrotechnicznych slyszales kiedys ??

o zmianach klimatu ??tych co siali pszenice we wrzesniu juz nie ma ..

wiele razy pisalem ile obrabiam, do tego praca na etat.. 

mam szybki rower..

nawet w styczniu kosza.

tylko stare dziadki tak gospodarza jak ty..

ci co maja cos z glowa bo normalni juz dawno rzucili to w pizdu.

zupelnie jak ty..

I oddali takim ćwokom jak ty? Zrozum w końcu - jesteś baranem i pośmiewiskiem...

Nie ma tych co sieją we wrześniu? Pewnie z 1/3 pszenic posiali we wrześniu wokół... Zapytam jeszcze raz - jakie masz plony zbóż, pochwal się, jeśli masz czym, bo nie sądzę.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie ma tych co sieją we wrześniu? Pewnie z 1/3 pszenic posiali we wrześniu wokół... Zapytam jeszcze raz - jakie masz plony zbóż, pochwal się, jeśli masz czym, bo nie sądzę.

Przecież się chwalił ścierniskiem w trakcie żniw xD bardziej to jak łąka wyglądało niż ściernisko xD

• Haha 2