Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby ktoś był ciekawy co w Gisamie i Parksajdzie siedzi.

1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Bez samochodu teraz nie ma życia. Wsiada się i zaraz na miejscu i można coś przewieźć. A rowerem to nie te czasy żeby jeździć na co dzień. Jedynie w ramach sportu .

W Warszawie metrem jeszcze można przewieźć :ph34r:.

Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Ja po prostu jestem ostrożna jeśli jest coś co może zagrażać życiu nie wsiądę a taka zabawa jak jeżdżenie na Big Bagu wypełniony słomą i przyczepionym do traktora wydaje mi się szalone nawet jeśli robi się to z głową nigdy nie wiadomo co się stanie. 

Tym bardziej jak trzeba zaufać drugiej osobie a tu nigdy nie można być pewnym czy nie odbije jej przy prowadzeniu traktora. 

Ja jako ojciec woziłem tak moje dzieci 😁 i teraz mają one o czym wspominać 😉

Opublikowano
Godzinę temu, marulekk napisał(a):

Wierny marce a jeszcze bardziej wierny tym zwykłym beznadziejnym ropnym silnikom 😁😁🤝👍💪🇵🇱

A z nudów wymieniłem filtry paliwa i po flaszeczce liqui moly diesel do baku wlałem , po niedzieli olej zmienić i resztę filtrów 

IMG_20251122_114541.jpg

Plan dnia ponad zaplanowane wyszło wykonać 

Skoda gadać 🤭😁

Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Podobnie jak ty... Jesteście... Jakby to powiedzieć... Jednością...

A ty nie 🤔🤭😁

Opublikowano
18 minut temu, dsbh napisał(a):

Pieszo chodzisz z domu do pracy ? Cegłę na ścianę i zaprawę przywiozłaś do domu na rowerze ?

Zaraz będziesz płakać, że się wszyscy na Ciebie uwzięli.

Nie nie chodzę na pieszo bo to nie jest 10 km. 

Jednak w takie temperatury które teraz są to spacer z psem jest codziennie po 10 km na nogach. Więc jak dla mnie są się przejść tyle na pieszo. 

18 minut temu, dsbh napisał(a):

Zgadza się, tylko czym innym jest pytać jak wygląda krokodyl do gnoju lub czy 2 tony żarcia na dzień dla bydła to dużo a czym innym jest wmawianie komuś czego

Widzisz  idzisz na jedno nie dostałam odpowiedzi jasnej

Co to krokodylek?

Dopiero Wpaw dał mi możliwość zrozumienia do czego to jest. Więc tak naprawdę odpowiedzi nie dostałam. I to samo z żywieniem wszystko muszę tak naprawdę wyczytać z czyiś rozmów. 

Wybacz mi ale strykte odpowiedzi nie dostaje wprost. 

A ja mam dość czytania między wierszami.🤣

Ja nic nie wmawiam pytam się. Moze to nie jest polityczne ale za każdym razem mam więcej informacji. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

nic nie wmawiam pytam się. Moze to nie jest polityczne ale za każdym razem mam więcej informacji

No jak nie?

Wmawiasz dziś Pioterowi że traktora nie kupi...

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ale ty głupi jesteś... 

80 brojlerów przewieziesz na rowerze w październiku przy temperaturze na zewnątrz 5 stopni? Powodzenia. Tonę sadzeniaka po woreczku na rowerze? Powodzenia. 10km z buta maszerować prawie codziennie? Powodzenia. 

Jak dla mnie to ty tutaj nie jesteś potrzebny bo siejesz tylko zamęt, wprowadzasz ludzi w błąd i klepiesz aby klepać bo nie masz co robić z powodu ułomności.

4 kursy po dwadzieścia 🤣🤣🤣🤭

Żony nie ma rodziny nie ma 🤔 czasu jak lodu 🤣🤣🤣🤭

Edytowane przez slawek74
  • Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, dsbh napisał(a):

Zgadza się, tylko czym innym jest pytać jak wygląda krokodyl do gnoju lub czy 2 tony żarcia na dzień dla bydła to dużo a czym innym jest wmawianie komuś czegoś.

Powtórzę się. Zanim coś napiszesz, przemyśl czy ma to sens ? Pytasz o coś czy insynuujesz/ wmawiasz coś komuś ?

Pieszo chodzisz z domu do pracy ? Cegłę na ścianę i zaprawę przywiozłaś do domu na rowerze ?

Zaraz będziesz płakać, że się wszyscy na Ciebie uwzięli.

Kiedyś ceówkę do majstra rowerem wiozłem że 150m 🤦🤣🤣 do dzisiaj pamiętam 

33 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Dwa pewniaki też mogą ulec awarii 

Cza czy 🤔🤭 3🤪

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Srebrna nowy nabytek? 

1.9 TDi to bardzo dobry silnik 

A jaki tam nowy , już dwa miesiące ma

1,9 to czołg 🤩

W Srebrnej 1.6 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
46 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

80 brojlerów przewieziesz na rowerze w październiku przy temperaturze na zewnątrz 5 stopni?

48 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tonę sadzeniaka po woreczku na rowerze? 

Traktor w takim razie. 

To też może służyć jako transport do przewożenia. 🤣

52 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

10km z buta maszerować prawie codzonie

Widzisz ja teraz codziennie robię po 10km i nie mówię nic. 

Robię to z dwóch przyczyn dla zdrowia i dla mojego pupila aby później nie miał problemów z stawami i utrzymał wagę na odpowiednim poziomie i ja jednocześnie się hartuje. 

Czyli jednym słowem ZDROWIE jest najważniejsze 

56 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ale ty głupi jesteś...  

Jak dla mnie to ty tutaj nie jesteś potrzebny bo siejesz tylko zamęt, wprowadzasz ludzi w błąd i klepiesz aby klepać bo nie masz co robić z powodu ułomności.

Widzisz ja z tobą rozmawiając nie używam ani epitetów i nie obrażam cię nawet jeśli mnie wyprowadzisz z równowagi 

Już nie wspominając o tym że zwracasz się do mnie jak do mężczyzny choć jestem kobietą. 

Jednak przynajmniej już wiem do której grupy ludzi cię dopisać. Przykre ale prawdziwe. 

13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jak nie?

Wmawiasz dziś Pioterowi że traktora nie kupi...

A o tym zapomniałam. 

W tym wszystkim coś mi nie pasuje po prostum Jeśli chcesz coś osiągnąć musisz zacząć od czegoś a to było najprostsze. 

Opublikowano

no że ty robisz to nie znaczy że ktoś ma w ogóle taka MOŻLIWOŚĆ żeby robić 10km pieszo. oceniasz innych nie znając. wyobraźnię chyba masz to musisz nią popracować jak wygląda życie na wsi i związane z tym obowiązki. bez samochodu się nie da i mówię to ja co lubię sport

Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

tym wszystkim coś mi nie pasuje po prostum Jeśli chcesz coś osiągnąć musisz zacząć od czegoś a to było najprostsze. 

No to on szuka jak najbliżej, bo to dla niego najprostsze....czego nie rozumiesz???

Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

. 🤣

Widzisz ja teraz codziennie robię po 10km i nie mówię nic. 

Robię to z dwóch przyczyn dla zdrowia i dla mojego pupila aby później nie miał problemów z stawami i utrzymał wagę na odpowiednim poziomie i ja jednocześnie się hartuje. 

Czyli jednym słowem ZDROWIE jest najważniejsze 

Musisz mieć sporo wolnego czasu.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, marulekk napisał(a):

A do filtra 😁

Najlepiej tak podłączyć wężykami i z butelki  żeby chodził bo bo jak wlejesz do baku to słaby procent ale nie chodzi o to tylko to rozpuszcza w Baku brudy wszystkie i Oni płyną do filtra A jak samochód nie młody nigdy zbiornik nie czyszczony To tamtego jest tym bardziej jak jeszcze na rozmaitych stacjach się tankuje

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Przyjdzie z roboty o 15.00 o ile wogóle pracuje bo to wątpliwe. Ale i tak jeszcze kilka godzin jest do wieczora. 

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to on szuka jak najbliżej, bo to dla niego najprostsze....czego nie rozumiesz???

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Też szukam jakiegoś auta do kupna i jedno z kryteriów to max 100km od domu. 

Widzisz i to ja rozumiem. 

Nie to 20km w momencie kiedy mieszka się na wsi gdzie jeśli ktoś sprzedaje traktor to albo coś z nim jest nie tak. Bardzo w małym procencie jest że ludzie sprzedają bo chcą zmienić na lepszy model. 

5 minut temu, 6465 napisał(a):

Wystarczy dobrze rozplanowany dzień i wstać o odpowiedniej porze.