Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

No i biało....od 7 sypie.... ciekawe czy drogowców zima zaskoczy....

Ja to się zastanawiam czy śnieg zobaczę 🤣

Teraz, radekz200 napisał(a):

ładna szafa? 

IMG_7274.jpeg

Elegancka bym powiedziała 

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Co mu się stało i jaki ?

Kiedyś prawie dwa tygodnie mi zeszło zanim zaciągnął z wiadra mleko. Już go na straty spisałem. Najlepiej po wycieleniu od razu na wiadro przestawić ale znowu trzeba doić i dodatkowa robota.

Widłami będziesz rozrzucał 🤔 :ph34r: ?

Opłaca się 🤫 ?

Roztrzęsie się na wiosnę adapterem a ładuje ładowaczem a czy się opłaca 🤔 no pewnie że nie 🤭🤪

24 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

74ah 680a 

Revolt 280 zł sztuka

Jenox 300 zł sztuka

Centra 350 zł sztuka

Fiam bierz...

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tylko wytłumacz, tak ogólnie, po co ci to wiedzieć? Na jakiego grzyba? Jesteś chory, nie masz i nie będziesz mieć nigdy gospodarstwa a i na wsi nie zamieszkasz to po co to wiedzieć? Na przykład mi na jakiego uja wiedzieć jak kursuje w Warszawie metro?

może do rolnik szuka żony planuje iść 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał(a):

Przejściówka 

Ta jest nawet nawet 

Pompa bez elektryki 

https://www.otomoto.pl/maszyny-rolnicze/oferta/renault-ares-636-rz-ID6HJYqn.html

4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

@slawek74 coś się skrzywił 🤔...pogrzeb jutro...żony chrzestnego trza pochować, a że był kawaler samotny, to spadło na moją żonę i, tym samym, mnie🤷

Duży spadek? 

• Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

@slawek74 coś się skrzywił 🤔...pogrzeb jutro...żony chrzestnego trza pochować, a że był kawaler samotny, to spadło na moją żonę i, tym samym, mnie🤷

Ale o majątku żes już nie wspomniał? 🙆🤷

Opublikowano
16 godzin temu, Strongman napisał(a):

Dzisiaj było oporowe koszenie qq wszyscy się rzucili bo niby snieg ma padać a guzik i mrozy dały jak mokra była  nadal jest hawet jeszcze mokrzejsza się zrobiła i bedzie  i wuj ludzie się rzucili i wykoszone juz chyba wszystko.

w okolicy też już pokończyli pomimo że warunki nie ciekawe gdzieniegdzie

20171228_133217.jpg

20171228_133117.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

74ah 680a 

Revolt 280 zł sztuka

Jenox 300 zł sztuka

Centra 350 zł sztuka

Przy wymianie ostatniej kupiłem Centrę. Zważyłem stare i nowe i Centra wyszła kilka deko cięższa.  Jeżeli wytrzymają te 3-4 lata, następne też będą z Centry i żadne komentarze typu inne lepsze, tańsze mnie nie przekonają.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Może kto inny bierze

Jak to stary polityk nie dałby się tak załatwić 🤔

Opublikowano
15 minut temu, s_z_k napisał(a):

Dziękuje za spełnienie marzenia, teraz na święta mi podeślij trochę hahahah 🤣

Do świąt to Cię może zasypać. Synoptycy zapowiadali atak zimy na grudzień i styczeń. Zobaczymy czy im się sprawdzi.

@Bezduszna przypomnę pytanie.

Jak wygląda dzień mieszkańca dużego miasta czyli stolicy ?

Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał(a):

Do świąt to Cię może zasypać. Synoptycy zapowiadali atak zimy na grudzień i styczeń. Zobaczymy czy im się sprawdzi.

@Bezduszna przypomnę pytanie.

Jak wygląda dzień mieszkańca dużego miasta czyli stolicy ?

U nas w ostatnim czasie nie było białych świąt, więcej w styczniu wydaje mi się że opadów było bo zawsze na urodziny biało miałam haha 
Ale mam nadzieję, że w tym roku będzie klimatycznie 

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...i jest następny sukces...

...gnój już w polu...

IMG_20251121_124546.jpg

ty pokaż nowy nabytek co do rozrzutnika POdpięty

W dniu 20.11.2025 o 07:54, Chłoporobotnik napisał(a):

Dla dobra to powinni w czasie obrad bobmbę zrzucić żeby 460 osłów zlikwidować.

lepiej gaz wpuścić bo szkoda budynku 

586370388_122222669852090058_88055398901

585887529_122222669864090058_62008582296

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v