Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał(a):

Takie rzeczy, to tylko w kinie.🤣Wiesz jaka była, jest procedura zmiany kategorii zdrowia? Owszem kiedyś łatwiej było załatwić sobie niższą ale potem przyszły czasy że delikwent chciał pracować w straży pożarnej, policji czy innej służbie a tu pizdiec. No i płacz bo kategoria nie taka.  

Ja miałam bardziej na myśli ludzi którzy jeszcze nie zdarzyło dostać papieru choć im się należała kategoria niższa a dostali wyższa z powodu tego że coś powiedzieli nie tak jak potrzeba. Czasy były różne ale zdażały się wyjątki od reguły. 

Z tym co sam mówisz całkowicie się z tobą zgadzam. 

Opublikowano
27 minut temu, jacus napisał(a):

jeden taki mial zetora ,pozniej fenda starego ,teraz nowszego - jednego roku nie zasial pszenicy ozimej bo sie zepsul,tego roku soje sial  w koncu maja bo sie zepsul,  teraz pszenicy nie sial bo sie zepsul..stal kolo garazu bez kola. na wiosne padla jakas elektronika w podnosniku. 

Podnośnik w fendzie może pracować bez elektroniki 🙋‍♂️ widać ten twój znajomy rozgarnięty jak i ty 🤦🤪

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał(a):

Dobrze że ty jednak nie masz chłopa, bo by ci poduszkę na twarz w nocy położył i usiadł na niej.  xD

Dobrze że ty już nie możesz nic🤣

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Podnośnik w fendzie może pracować bez elektroniki 🙋‍♂️ widać ten twój znajomy rozgarnięty jak i ty 🤦🤪

Aaaaa...już nic 🤦

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

Przecież trzeźwa warsiawianka na poziomie nie może tak kaleczyć polskiego języka🫣

4 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Przestań pić, to może chociaż interpunkcja Ci się poprawi🤭🤭😁

Widać że brakuje ci możliwości nawiązania normalnej rozmowy z kim kolwiek. Widać to po tym co piszesz. 

Szkoda tylko że ziemia jeszcze takich ludzi nosi. 

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Dobre ciągniki, ale 500 to dopiero sprzęt jest

No wszystko jest dobre jak się nie psuje, ale to zależy jak się trafi. Ja znowu u Niemca jeździłem na renówkach chociaż fendow też miał pełno tych nowych, wtedy były nowe. Jednego miał takiego wielkiego nie pamiętam ile miał koni ale jak było uprawiane pod chyba szparagę takim głęboszem takie łapy wchodziły głęboko bardzo głęboko w ziemię, to aż się wszystko trzęsło dookoła.

Opublikowano
9 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Przeciwieństwie co do ciebie to ja nie pije. 

Tym bardziej nie uprzykszam niczyjego życia. 

Chcesz to pisz ale to ty wychodzisz na jakiegoś pomylenia nie ja 

A ja bym się cydru napił ale brak 😎🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Widać że brakuje ci możliwości nawiązania normalnej rozmowy z kim kolwiek. Widać to po tym co piszesz. 

Szkoda tylko że ziemia jeszcze takich ludzi nosi. 

W odróżnieniu od Ciebie nie jestem znawcą tylu tematów, ja mam wąską specjalizację😁

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał(a):

Dobrze że ty jednak nie masz chłopa, bo by ci poduszkę na twarz w nocy położył i usiadł na niej.  xD

Widać że twoja jeszcze tego nie zrobiła. 

Dziwie się że z takim ja ty wytrzymuje około 40 lat druga by dawno z tobą zrobiła porządek

Widać że powiedziane raz TAK to u ciebie jest tak jak trzymanie się dziecka spódnicy mamy aby nie odeszła. 

Opublikowano
4 minuty temu, jacor73 napisał(a):

W odróżnieniu od Ciebie nie jestem znawcą tylu tematów, ja mam wąską specjalizację😁

Widać właśnie jakie ty masz niską samo ocenę siebie.

Żal mi ciebie strasznie w tej chwili zrobiło 🤣

Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Lekko nie jest ale idzie to nie ursus 🤭

Hamuj trochę 🤭😁🤷

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Widać właśnie jakie ty masz niską samo ocenę siebie.

Żal mi ciebie strasznie w tej chwili zrobiło 🤣

Napisał specjalista do spraw komisji wojskowych🫣🤭😁

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v