Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Słońce wyłazi.

Rysiek, ty jesteś tak głupi, że wierzysz, że ktoś inny będzie lepszy? To wszystko jedno ścierwo i nie rozumiem tego podjudzania jednych na drugich jak to tacy sami kretyni.

Piotrek już chyba caryca Katarzyna mówiła że trzeba ich skłócić (Polaków) a oddadzą Ojczyznę bez wystrzału. Czy jakoś tak pisała. 

Szaro buro i ponuro od wczoraj 5 mm. Co łącznie daje w październiku 65mm

Opublikowano
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jedno jest pewne,  Ty na to nie dawałeś 😅

Na temat koscioła i tego co księża mówią i robią to mają do powiedzenia ci co nie chodzą. Czy to Polska A, B czy C zasada jest taka sama.

U mnie kobieta ze wsi niedawno powiedziala, że ci księża to  w kosciele mówią, że tylko chcą pieniędzy. Ja do niej, że pani przecież wcale do koscioła nie chodzi, to skąd wie że tak mówią? Ona, że w telwizji mówili.🤣

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Na temat koscioła i tego co księża mówią i robią to mają do powiedzenia ci co nie chodzą. Czy to Polska A, B czy C zasada jest taka sama.

Za to Ci co liżą śmietanę z kolan źle znoszą wszelką krytykę panów w czarnych kieckach ...

Opublikowano
9 minut temu, PAN88 napisał(a):

Piotrek już chyba caryca Katarzyna mówiła że trzeba ich skłócić (Polaków) a oddadzą Ojczyznę bez wystrzału. Czy jakoś tak pisała. 

Szaro buro i ponuro od wczoraj 5 mm. Co łącznie daje w październiku 65mm

To tak jak Polak przed szkoda i po szkodzie głupi 

Opublikowano

znowu popadalo. ale wczoraj  3 ha uprawilem pod pszenice . jeszcze 2 zostalo i siew .

9 godzin temu, Kallina86 napisał(a):

Podobały mi się wszystkie filmy Bourne, lubię Bonda, ale ostatni film mnie rozczarował. Może dlatego, że przez covida opóźniała się premiera i miałam większe oczekiwania, a może po prostu był słaby. Uprowadzona, czy taka klasyka jak Zielona Mila. Nie mam najlepszej pamięci do tytułów. Jeżeli chodzi o seriale, to kiedyś bardzo wciągnął mnie Chirurdzy i Jednostka 19. Z Polskich filmów, to ostatnio Teściowie 2 nawet całkiem mi się spodobał. Żółty szalik też mi jakoś w pamięci został. I sporo mini seriali na netflixie, ale ich tytułów to już w ogóle nie pamiętam. 

w niedziele stara  z kolezankami byla na tesciach 3. podobno smieszne, ale ja kobietom nie wierze z zasady..

Godzinę temu, s_z_k napisał(a):

Takie widoki z rana, później człowiek patrzy za okno i chęci do życia uciekają 😂

gdy patrze przez okno widze gory.troooche nizsze ale zawsze..

pare razy wroku widac babia gore.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co zaczynam atakować 😅 jak Twój kumpel na P 

Myślałeś że tylko tobie wolno obrażać innych?

...a no nie..

Inni potrafią zareagować na twoje nędzne zaczepki...😆

Opublikowano
28 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

U mnie kobieta ze wsi niedawno powiedziala, że ci księża to  w kosciele mówią, że tylko chcą pieniędzy. Ja do niej, że pani przecież wcale do koscioła nie chodzi, to skąd wie że tak mówią? Ona, że w telwizji mówili.🤣

Znamy to 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Myślałeś że tylko tobie wolno obrażać innych?

...a no nie..

Inni potrafią zareagować na twoje nędzne zaczepki...😆

Tylko te zaczepki są ignorowane 🤣

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał(a):

w niedziele stara  z kolezankami byla na tesciach 3. podobno smieszne, ale ja kobietom nie wierze z zasady..

Z tym, że kobietom nie wierzysz nie mam problemu, bo ja też. Ale tak na żonę stara mówić... Oj Jacuś Jacuś weź się popraw. 

Opublikowano
32 minuty temu, jacus napisał(a):

gdy patrze przez okno widze gory.troooche nizsze ale zawsze..

pare razy wroku widac babia gore.

Pozazdrościć widoków, u nas pola co najwyżej 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał(a):

Znam ale to trzeba z kilkoma porozmawiać ,każdy inaczej sobie liczy rozumiem ze granulat.

Jest jeszcze jeden skład ze może mieć cenę praktycznie taką samo a dowóz miał byś w gratisie czyli transport by odpadł dodatkowo płatny.

Daj namiar na ten skład co dowozi...

Opublikowano
1 minutę temu, s_z_k napisał(a):

o cholerka konkretna ilość
tylko te warunki 🤢

W gorzelni co robi spirytus do robienia wódki myslisz, że jest lepiej? - Nie jest. Jest jeszcze gorzej- idzie wszystko - spleśniała kukurydza, zboże, wszelkie odpady.

Kiedys byłem w browarze gdzie fermentacja była w otwartych kadziach to na scianie wisiały podbieraki do łowienia myszy z piwa.

W zakładach spozywczych typu masarnia, piekarnia  też różnie bywa. Co człowiek nie widzi.

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co zaczynam atakować 😅 jak Twój kumpel na P 

Przecież znowu ty zacząłeś zaczepiając mnie a teraz się popłaczesz ?? Ty pierwszy napisałeś w moją stronę deska ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Widać że u nas w Polsce i tak to się opłaci kara grzywna lub 5 lat🤣 Śmiech na sali.

Edytowane przez Bezduszna
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v