Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

A ty daj sobie spokój 🤣

Jawohl - czarna duszo jak sumienie SSmana ;)

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja nie jestem inteligentny i nigdzie nie tlumacze co napisalem bo pisze prostym jezykiem ..ty  belkoczesz sama nie wiesz co i nic więcej  

Dobra jak tam sobie chcesz mi dzisiaj już wszystko jedno co tam o mnie myślisz i napiszesz 

Dobranoc Bogdan

@slavvek To dobrze że się zrozumieliśmy :)

10 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

bierz sie za nia   .. 😜

Naprawdę dostałeś dzisiaj młodkiem w głowę i to chyba kilkukrotnie. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...🤔

Kurna.  Nie przestawiłem zegara z 3 na 2...i tera nie wiem która jest godzina... 🤷...

Może bycki mi powiedzą...echch...

🙋

Na rozmowy z bysiami to poczekaj do Wigilii 

• Haha 2
Opublikowano
45 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...🤔

Kurna.  Nie przestawiłem zegara z 3 na 2...i tera nie wiem która jest godzina... 🤷...

Może bycki mi powiedzą...echch...

Ja też nie przestawiłem ,wychodzę na podwórko ,a widać wstęgę , z obory płynie .Godzinę dłużej by płynęło ,jednak trza było wstać po staremu .

14 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i jego wyborców 

#tusk musi odejść dla dobra Polski

Screenshot_20251025_081457_com.facebook.katana_edit_444512423335814.jpg

Dobrze się trzyma ,siedzial już przy ,,okrągłym stole'' razem z Kaczyńskim w jednej klice ,minęło kilkanaście lat ,rozwód   . A z Jednej Solidarności wyszli , ech .

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał(a):

Ja też nie przestawiłem ,wychodzę na podwórko ,a widać wstęgę , z obory płynie .Godzinę dłużej by płynęło ,jednak trza było wstać po staremu .

Co się stało?

Opublikowano
9 godzin temu, Wpaw napisał(a):

To może być mapei kerabond taki tańszy trochę. Jednak ja i tak wolałbym robić atlasem geoflex, jest elastyczny no po prostu dobry klej. 

Chyba taki używał jak w kuchni mi robił 

19 minut temu, kizak napisał(a):

Zacięła 

A jakie masz 🤔 ja na rurkowe zmieniłem wszystki to jak uszczelka puści to tak delikatniej... najgorzej jak coś urwą a te nowe rury to kruche

Opublikowano

wniose petycje do yacentego o zamykanie forum po godzinie 22 a w wekendy po 21 ....

ktos sie podpisze ??

cimno,zimno,cos popadalo w nocy.

17 godzin temu, dsbh napisał(a):

Taktyka Jacusia. Odwrócić odpowiedź. Wczoraj jednak miałem rację.

Luks :ph34r:.

Przetłumaczysz 🤫.

Pater noster, qui es in caelis  
sanctificetur nomen tuum  
adveniat regnum tuum  
fiat voluntas tua  
sicut in caelo et in terra.  
Panem nostrum quotidianum  
da nobis hodie;  
et dimitte nobis debita nostra  
sicut et nos dimittimus debitoribus nostris  
et ne nos inducas in tentationem  
sed libera nos a malo.

trzeba bylo jej to w ramce wstawic jako obraz 🤣

14 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Wykopaliśmy z żoną warzywo. 😁 Plon bardzo dobry szczególnie marchew i buraki się udały 😁 Z grządki 150x150cm z 50 kg marchwi 😁

nie tylko u ciebie takie plony.. nawet pietruszka obrodzila..

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

No i czym się durniu martwisz?

Wmawiasz sobie różne rzeczy jak Jacuś...

Jacuś już się połapał co i jak...

Ty nadal żyjesz w świecie fantazji...

Nie moja wina że nie potrafię ci zazdrościć...

Znam bogatszych od ciebie...i są normalni...

wy mysicie ze us bedzie po polach za wami latal ??
chyba wasze co nie maja co robic ... 

wiee firm z zadupia przenosilo siedziby biur do miast bo ich us nie mialy co robic i kontrolowaly bez przerwy..

8 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

co przesadzam ...wyzywales moja zone na forum i dzieci tak samo ...myslisz ze ja ci to puszcze plazem ...to sie myślisz chlopcze 

jakos nie przypominam, sobie tego. zeby zetorki, nawet w nocne weekendy cos takiego pisal ??

napisz do kolegi z orawy zeby dal sceeeny.

Opublikowano
8 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Młody jesteś to skąd masz wiedzieć, ale patrzeć po forumowych dziadkach to w wieku +50 szmergla dostają.

Nie trzeba 50 niektórzy od urodzenia i daleko szukać nie trzeba 🤭😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Ajeto napisał(a):

Piotruś a ty wybierasz się dzisiaj z tą swoją nowo poznaną abszt.. zapomniałem😂 na disco albo do pabu, czy chociaż zaprosiłeś do siebie na wieczór posiedzieć?

Głupiś? Zresztą po co pytam... Poszedłem spać o 21 na stary czas, dziś na dniówkę, ja nie mam czasu na takie głupoty...

10 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Tak kurom ziemniaki po 1,30 zł. U ciebie jest taka cena u mnie jest inna cena kto by mi kupił za 2 zł. 

Po 1,30 sprzedać to ja dziękuję. Zrzuciłbym wszystko i parnik by nie stygł.

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Głupiś? Zresztą po co pytam... Poszedłem spać o 21 na stary czas, dziś na dniówkę, ja nie mam czasu na takie głupoty...

Po 1,30 sprzedać to ja dziękuję. Zrzuciłbym wszystko i parnik by nie stygł.

Zacznijmy od tego ile tych ziemniaków miałeś? Ile ton sprzedałeś? 

Opublikowano

To kto by ci 7 ton ziemniaków zjadł? Ja tam jestem zadowolony wykopane naszykowane od razu ludzie zabrali nie bujam się z tym towarem,druga sprawa też że nie mam gdzie bardzo trzymać. 

Jakie masz odmiany tych ziemniaków?

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ponad 4 tony. A przez zimę jeszcze z tona pójdzie. Wczesnych prawie 2 tony po 2,50.

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

To kto by ci 7 ton ziemniaków zjadł? Ja tam jestem zadowolony wykopane naszykowane od razu ludzie zabrali nie bujam się z tym towarem,druga sprawa też że nie mam gdzie bardzo trzymać. 

Jakie masz odmiany tych ziemniaków?

Zjadłyby, nie dawałbym zboża.

Vineta, Bellarosa, Jurek, Soraya, Red Sonia. Na wczesne zawsze Denar.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Vineta, Bellarosa, Jurek, Soraya, Red Sonia. Na wczesne zawsze Denar.

...i to na 30 arach....

Trochę niezdecydowany żeś...☺️

U nas na kilogramy po dwa złote...

Na woreczki i po złotówce.

U mnie bycki wszystko zjedzą ..też miałem 30ary...

No i dla siebie i znajomym....darmo...

Edytowane przez 12Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v