Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Agromasz sr 301

Ścieżki wł/wył 

Redlica talerzowa z czyścikiem, kółko kopiujące

O k**wa. 30tys. w 2015 czy 2016 sn300 kupiony był na MR

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

To jest zależne z jakiego dana osoba pochodzi środowiska. Druga sprawa jest taka że nie każdy się do tego przyznaje. Trzecia sprawa jest taka że jeśli już żyją z pełną świadomością o sobie każdy powinien szanować to i nie dyskutować o tym co im wolno a czego nie wolno robić. 

I niech nikt nie pier..li i nie wmawia ze to jest normalne. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

W 12 roku brałem nowego poznaniaka 3 m 15 000 kosztował myślę że teraz jakbym sprzedawał to bym sprzedał za tyle  bo stan można powiedzieć idealny garażowany 

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano

Rozmowa o seksie a mnie mnie nie ma ??

Bo mnie to wuj obchodzi że kryptogeje mają z tym problem...

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

..jak zwykle opóźniony....jak i ze wszystkim.

Byś za kobitą po wycieczkach się nie tłuk, to byś może wcześniej zrobił...🤷

Ty zawsze do przodu..bo ci kobieta nie potrzebna 

8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Niektórzy mają już zasiane i się nie martwią ;)

U nas za to o deszcz się nie martwią 

Tylko emeryci i doplatowcy coś posiali

7 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak człowiek głodny to wszędzie jedzenie widzi ...

Ty od nocy poślubnej nawet gadać nie chcesz..

7 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Taki erotoman gawędziarz. Jak już nie może to chociaż pogada.

Od dawna tak masz ,?? Motor jaki??

6 godzin temu, Wiesio80 napisał(a):

Dla niej tak.... nawet jak szczyt rwania malin....

Na ziemniakach zrobiłem interes....w CN kupowałem po 320 a teraz sprzedaje po 12zl za 15kg 😡😡😡 dobrze, że nie dużo nasadzone... trzeba powoli przyzwyczajać bydelko do diety ziemniaczanej....

Po 4 zł worek.

6 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli mówisz że nie masz nic przeciwko nim to powinieneś szanować to co ktoś robi. Jeśli jest jakieś ale to znaczy że ich nie szanujesz wcale 

Sam sobie przeczysz. 

Takie jest moje zdanie 

Szkoda że tak rzadko coś mądrego napiszesz

5 godzin temu, witejus napisał(a):

A dilapidated building with white walls, a brown wooden door, and a red roof stands behind a white fence and barbed wire under a clear blue sky with scattered clouds. A tall yellow watchtower with glass panels and railings is attached to the structure. Bold black text overlay reads Nowa siedziba PO.

Za to  PiS ciągle te Tworki 

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No i wyprowadziłem Anne na spacer...

IMG_20251009_110813.jpg

A halyna nie jest zazdrosna??

Ile lat z nią nie byłeś na spacerze??

4 godziny temu, donweter1989 napisał(a):

Mój coś o 14,60 gadał jak mi jałówki w poniedziałek przywoził a jałówki Hf 13.50 netto niby. Mam jeszcze kilka sztuk tego i tego. Mogłem pchnąć razem, ale stwierdziłem, że za pusto mi się zrobi 🤦

Za chwilę zrobisz promocje 2 w dzisiejszej  cenie jednego

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A nie powinien ani homo ani hetero. Niewiele rzeczy działa mi na nerwy tak jak napotkanie się w sklepie na przykład na jakąś parkę trzymającą się za rączki.

Zazdrościsz? Nie masz racji..to niewygodne jest

Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Dobrze to jeśli zabronimy im możliwości takich jak ma każdy z obywateli to nie będzie dyskryminacja obywatela mówię tu o homoseksualności. Pamiętajmy że to nieraz  jest choroba ale co poniektórych wybór tak a nie inaczej. Chociaż niektórzy twierdzą że nie ta dusza weszła nie do tego ciała. Tak samo jest transwestytami. 

Jeśli chodzi o pedofili to jest choroba nie raz przenoszona genetycznie. Jednocześnie także nieraz występuje skrzywienie psychiki 

Znowu bredzisz 

Opublikowano

Noo, i weź się rozwijaj 

Agregat 12500 netto

Żebym miał bodaj te 10 czy 15 ha zboża 

Ale przy 8 to co, mogę pomarzyć 

Stary siewnik sieje już jak chce, chciałem wymienić, cena mnie przerasta

Usługi nie wezmę bo ścieżki na 12m nikt mi nie zrobi

Robią 15 i 21

Opublikowano
21 minut temu, marulekk napisał(a):

W 12 roku brałem nowego poznaniaka 3 m 15 000 kosztował myślę że teraz jakbym sprzedawał to bym sprzedał za tyle  bo stan można powiedzieć idealny garażowany 

Zależy z jakim wyposażeniem, ale raczej ciężko by było napaleńca znaleźć. Ja osobiście bym takiego nie kupił.

Za 15 poszedł nówka sztuka  nie śmigana z 2018

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Noo, i weź się rozwijaj 

Agregat 12500 netto

Żebym miał bodaj te 10 czy 15 ha zboża 

Ale przy 8 to co, mogę pomarzyć 

Stary siewnik sieje już jak chce, chciałem wymienić, cena mnie przerasta

Usługi nie wezmę bo ścieżki na 12m nikt mi nie zrobi

Robią 15 i 21

Na 8 ha to sobie kup jakąś używaną Amazonkę w dobrym stanie a nie jakieś agro-sracze ... Siewniki za 40tys oglądać żeby 8ha zboża siać to trzeba się dobrze zastanowić przy tym co się obecnie w rolnictwie dzieje ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 7
Opublikowano

A co się takiego dzieje?

Ceny wracają do normalności

Za używkę podziękuję, mam parę, starczy złomostwa już na placu

Mogłem brać od sąsiada famarola, rzepak, len, trawy, zboże, lucerna, co do kilograma wysiewał 

Tyle że to stopkowy, dołożyć agregat do niego to się robiło ponad pół nowego zestawu

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, raven18 napisał(a):

Na 8 ha to ja bym coś szukał za piątaka 🙃

Zielonym Famarolem stopkowym sieję prawie 20ha rocznie, idealny nie jest, ale nie widzę potrzeby kupować czegoś innego przy obecnej sytuacji w zbożach ...

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

A co się takiego dzieje?

Poczekaj na Mercosur to zobaczysz ...

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Sam siewnik...kurla te ceny co raz lepsze 🤦‍♂️

Dlatego maszyny odpuściłem... A jak dzwonię o oferty to jak Karol napisał, pod program ? Nie ma problemu już robię oferty 🤦

Opublikowano
40 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Poczekaj na Mercosur to zobaczysz ...

Zapowiadają że nie będzie tak źle. Rolnicy dostaną zadość uczynienie czy jakieś tam dotacje 🤣  Niestrasz tym wszystkim bo jeszcze po uciekają lub przestaną uprawiać ziemię i dopiero będzie afera goni aferę 🤣

• Haha 1
Opublikowano

Na tic tocu małorolna z lambo 68 dała 

Jestem ciekaw ceny poznaniaka i kongskilde

Jest 21 wiek, rolnicy nie ucierpią, ucierpią mieszkańcy miast, bo jeśli rolnictwo padnie to będzie bardzo dużo siły roboczej, za minimalną 

Ale przecież o tym to się nie mówi 

Się ludzie martwią gorzej niż końcem świata 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

zawsze do przodu..bo ci kobieta nie potrzebna 

A to przez to tak się opozniles we wszystkim...

A teraz rozumiem ....

Trochę się nie daj takim pantoflem być...🤭

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Jest 21 wiek, rolnicy nie ucierpią, ucierpią mieszkańcy miast, bo jeśli rolnictwo padnie to będzie bardzo dużo siły roboczej, za minimalną 

Ile tych ludzi żyjących wyłącznie z rolnictwa masz ?? W rejonach typowo rolniczych jeszcze ich trochę jest ale reszta ... U mnie na wsi oprócz tych co mają sady u każdego w domu ktoś na etacie robi ...

Opublikowano
8 godzin temu, marulekk napisał(a):

Stacja MOYA dobra, jak w Radzyniu jestem to właśnie na wisznickiej tankuję i punkty zbieram, fajne chłopaki tam pracują zawsze mi jakieś piwo w promocji opchną 😁

W avi kupiłem Golda też b0

W moya nie mają P0wera na b0

5 godzin temu, Belaruss820 napisał(a):

Skąd wiesz że będzie b0?

Bo P0wer jest na b0

A tam będzie bo już dystrybutory i maszt z cennikiem jest i jest P0wer

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Bo P0wer jest na b0

A tam będzie bo już dystrybutory i maszt z cennikiem jest i jest P0wer

Ty to lubisz przepłacać, przecież ten Power będzie z złotówkę droższy niż cysterna na podwórko ...

Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał(a):

warto robić silknik w shindaiwa 452 s jest problem z cisnieniem i ostatnio nie ma siły więć raczej remont silnika , czy możę nową lepiej kupić ? i ile taki remont możę kosztować ?

Warto jak dobre części są jak tylko chińskie P0 50 zł komplet to nie warto

Trzeba w gogle P0 szukać co dostėpne do nich

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ty to lubisz przepłacać, przecież ten Power będzie z złotówkę droższy niż cysterna na podwórko ...

A ile b0 tera u beczkowozowców? 

• Thanks 1