Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Noooo...

...i na tym koniec...gestu 🤷🤭

Może dołoży coś z siebie. 

7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Fiu fiu....

U nas sie nieudały...😢

Moje żyją jeszcze. Więcej wycisnelam chyba z 15 arów warzyw niż z ha zboża jakbym sprzedala

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dziś znów przeciery muszę robić... Już 28 słoików półlitrowych.

100 zrobiłam. Nie mogę patrzeć na pomidory

Opublikowano
malaczarna napisał:

. Więcej wycisnelam chyba z 15 arów warzyw niż z ha zboża jakbym sprzedala

normalna rzecz że więcej z 5ha warzyw niż 50ha zboża... tylko nakład pracy ludzkiej dużo większy...

malaczarna napisał:

4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Elokwencję🤔 szyk🤔 kulturę 🤔 🤭 

chyba kopa krowa dała przy porannym dojeniu. 

ucisk na kręgosłup od noszenia baniek 🤭🤪

Opublikowano
13 minut temu, malaczarna napisał(a):

Moje żyją jeszcze. Więcej wycisnelam chyba z 15 arów warzyw niż z ha zboża jakbym sprzedala

100 zrobiłam. Nie mogę patrzeć na pomidory

Chyba nie każda odmiana nadaje się na przeciery?

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał(a):

normalna rzecz że więcej z 5ha warzyw niż 50ha zboża... tylko nakład pracy ludzkiej dużo większy...

ucisk na kręgosłup od noszenia baniek 🤭🤪

Musi w przyszłym roku powiększyć areał na ogórki ale chyba za dużo mi roboty będzie i znając życie to tanie będą.

11 minut temu, Andpol napisał(a):

Chyba nie każda odmiana nadaje się na przeciery?

Nie. Najlepsze Lima na przeciery dla mnie. Ja wszystkie razem zrywam. W tym roku mi najbardziej smakują koktajlowe malinowe.

7 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Dasz gryza? 

Szybko bo jadą do Janowa.

@Qwazi widział Pan zbiórkę dla dzieci na siepomaga dla tego zmarłego pilota?

Opublikowano

cieplo,pochmurno ..spadlo ponad 10 mm , pare dni lata a potem caly miesiac opadow..

3 godziny temu, 6465 napisał(a):

I książęce jadło w Łowiczu. Może by się wybrać 🤔

bylem w zakopanem ,tydzien temu ,tak srednio bym powiedzial. ludu bylo nie za duzo , choc pogoda zachecala..

to final festiwalu polska od kuchni.

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

jacus 🤔🤭🤭

palma wali kompletnie .takie sa skutki braku seksu ..

52 minuty temu, Qwazi napisał(a):

A co mi tam... próbuj 🤷😁

jak orawiok powie skad jest to go gorale pogonia .

choc same termy chocholowskie  - chyba najlepsze w polsce .chco w santago nie bylem ,jakos sie nie sklada.. ale na pewno kiedys bede.

45 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Fiu fiu....

U nas sie nieudały...😢

u mnie sie udaly .wiekszosc jeszcze zielona i kwitnie .

siostra kupila i posadzila koktajlowe-z tydzien dopiero dojrzewaja a do tego czarne..

dobrze ze kupilem z lubelskiego 2 pudelka i narobilem pasaty..

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

palma wali kompletnie .takie sa skutki braku seksu .

Powinieneś coś z tym zrobić..

Może coś w aptece?🤭

3 minuty temu, jacus napisał(a):

i narobilem pasaty..

Żona nic się kuchnią nie jest nteresuje?

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał(a):

palma wali kompletnie .takie sa skutki braku seksu ..

Miło że dzielisz się objawami.

To jedyne objawy czy są inne?

Może lekarz coś na andropauzę Ci przepisze?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v