Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, Bananek napisał(a):

I ja też się z tego samego powodu smucę.... Od poniedziałku znów w kierat, nie wiadomo będzie w co ręce włożyć, od czego zacząć. Budynek, w którym pracuję jest aktualnie modernizowany i prace trwają na zewnątrz jak i wewnątrz. Kompleksowo wymiana instalacji elektrycznej, grzewczej i elewacji z dachem. Podejrzewam, że wkoło już jest tam taki bajzel, że tylko siąść i płakać. 

Czyste powietrze?

Opublikowano
2 godziny temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋☀️ 

Dziś może zakończymy koszenie... ale z moim szczęściem to pewnie coś się wydarzy.... ostatnio na ostatnim kawałku kapcia złapałem... 2 lata temu ostatnie 100 metrów kosę urwałem...

Jutro Nawrocki przyjeżdża podziękować za głosy.

Trzeba zmienic nastawienie i będzie dobrze. Było stało się, i już się to nie stanie. Tak powinno się mysleć. 

Opublikowano
56 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz co, myślałem że gorszego niż Duda nie będzie, ale chyba się myliłem ... Bo tamten był głupi ale mało pracowity, ten to najgorsza mieszanina jaka może być, głupi i pracowity ...

Moze nie ma choć zapalenia golenia. 

54 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jedynie co, to wesoło będzie...co jakiś czas...dzięki niemu...

Ech ta zazdrość....🤭

Choć my będziemy się śmiać nie cały świat jak z Kwaśniewskiego. 

Opublikowano

Dzień dobry. Słonecznie, ale chłodniej niż wczoraj...

Widzę, że się nabijata z prezydenta. I jak w tym kraju ma być dobrze, kiedy nawet zaakceptować wyboru rodacy nie potrafią? Byli prezydenci na których nie głosowałem, a mimo to nigdy nie wyraziłem się wobec żadnego z nich pogardliwie. Takie wyrażanie świadczy o małości człowieka. Wbrew pozorom w tym wszystkim najlepiej zachował się prezydent Warszawy. I nawet za jego przykładem wyznawcy pójść nie potrafią. Pewnie nawet nie dostrzegli co on zrobił, bo jak tylko rano oczy otworzą to w źrenicach "sutener", "kibol", "jego żona to bezguście", "jego córka jest gruba" itd. 

A jakby tak do każdego z Was, którzy się nabijacie, przyszedł sąsiad i na Waszym podwórku Wam naubliżał twierdząc, że wszystko robicie źle, jesteście tacy owacy, dobrze byście się z tym czuli???

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Widzę, że się nabijata z prezydenta. I jak w tym kraju ma być dobrze, kiedy nawet zaakceptować wyboru rodacy nie potrafią? Byli prezydenci na których nie głosowałem, a mimo to nigdy nie wyraziłem się wobec żadnego z nich pogardliwie. Takie wyrażanie świadczy o małości człowieka. Wbrew pozorom w tym wszystkim najlepiej zachował się prezydent Warszawy. I nawet za jego przykładem wyznawcy pójść nie potrafią. Pewnie nawet nie dostrzegli co on zrobił, bo jak tylko rano oczy otworzą to w źrenicach "sutener", "kibol", "jego żona to bezguście", "jego córka jest gruba" itd. 

A jakby tak do każdego z Was, którzy się nabijacie, przyszedł sąsiad i na Waszym podwórku Wam naubliżał twierdząc, że wszystko robicie źle, jesteście tacy owacy, dobrze byście się z tym czuli???

Mam już takiego sąsiada, pochodzi z rejonu sygnalisty.

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Widzę, że się nabijata z prezydenta. I jak w tym kraju ma być dobrze, kiedy nawet zaakceptować wyboru rodacy nie potrafią? 

Bo poprzedni coś sobą jednak reprezentowali, nawet ten Duda, a to jest jakiś Sebix z blokowiska ... Tourne po stadionach i rozmowy z pseudokibolami, to jest rola prezydenta ??? Bądźmy poważni ...

• Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

To zasada jest taka że  gdzie mieszkasz tam robisz zakupy? 

Według mnie robisz zakupy tam gdzie ci się podoba a nie tam gdzie powinieneś robić. 

Nie wiedziałam że mam jakieś tam mieszkanie. Podaj mi adres to zobaczę czy ładne 

Czym bliżej pieniądze domu wydasz tym szybciej wrócą 🤷‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Prezydent wszystkich P0laków

To źle? 

Z kibicami musi te, ymać

Bo to oni obalili czaskoskiego 

Wiesz, pewne środowiska nie przystoją do urzędu prezydenta, może niech jeszcze Wielkiego Bu, Mase itp zaprosi na obiadek do pałacu ...

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz, pewne środowiska nie przystoją do urzędu prezydenta, może niech jeszcze Wielkiego Bu, Mase itp zaprosi na obiadek do pałacu ...

A 🌈 trzaskowskiemu by pasowali jakby marsz robili z nim? 

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo poprzedni coś sobą jednak reprezentowali, nawet ten Duda, a to jest jakiś Sebix z blokowiska

Historyk, doktor nauk humanistycznych, to są fakty. A to o czym Ty gadasz to są zarzuty tvnu i innych onetów. Masz jakieś dowody że to sutener itp? Jak nie to, skończ się kompromitować chłopie. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo poprzedni coś sobą jednak reprezentowali, nawet ten Duda, a to jest jakiś Sebix z blokowiska ... Tourne po stadionach i rozmowy z pseudokibolami, to jest rola prezydenta ??? Bądźmy poważni ...

Miałem swego czasu przełożonego, który nie zasługiwał na szacunek. Wyprawiał różne dziwactwa, którymi bezpośrednio wkładał innych na bagaż. Jedno z jego dziwactw dla 6 osób skończyło się baaardzo słabo. Powiedziałem mu prosto w oczy tak: "jako człowieka Cię nie szanuję, jesteś ...( i tu kilka określeń ale nie wulgarnych tylko precyzyjnie opisujących jego osobę ), ale jesteś też moim przełożonym choć ja sobie przełożonego nie wybieram, i tylko dlatego muszę szanować i szanuję Twoje stanowisko i tylko to"...nigdy sobie nim gęby nie wytarłem, choć on dobrze wiedział co o nim myślę i pewnie bardziej mi to doskwierało niż gdybym go odgadywał po kątach. Satysfakcję mam taką, że skutki jego postępowania są takie, jakie przewidywałem. Więc jeśli się chce kogoś nie szanować to trzeba mu to powiedzieć w oczy🤷. Inaczej się jest tylko pieniaczem🤷. A urzędowi Prezydenta RP należy się szacunek bez względu na to, kto ten urząd pełni...tak samo premier, minister itd. Widziałeś, żebym wobec Pana Premiera wypisywał jakieś przytyki? A ma u mnie podobny status dobrego mojego, wspomnianego wyżej, przełożonego 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Teraz, jajonasz napisał(a):

Historyk, doktor nauk humanistycznych, to są fakty. A to o czym Ty gadasz to są zarzuty tvnu i innych onetów. Masz jakieś dowody że to sutener itp? Jak nie to, skończ się kompromitować chłopie. 

Ale ja opisuje jego obecne zachowanie ... Drze aby ryja i nic więcej ... Lata z kibolami po stadionach ...

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Miałem swego czasu przełożonego, który nie zasługiwał na szacunek. Wyprawiał różne dziwactwa, którymi bezpośrednio wkładał innych na bagaż. Jedno z jego dziwactw dla 6 osób skończyło się baaardzo słabo. Powiedziałem mu prosto w oczy tak: "jako człowieka Cię nie szanuję, jesteś ...( i tu kilka określeń ale nie wulgarnych tylko precyzyjnie opisujących jego osobę ), ale jesteś też moim przełożonym choć ja sobie przełożonego nie wybieram, i tylko dlatego muszę szanować i szanuję Twoje stanowisko i tylko to"...nigdy sobie nim gęby nie wytarłem, choć on dobrze wiedział co o nim myślę i pewnie bardziej mi to doskwierało niż gdybym go odgadywał po kątach. Satysfakcję mam taką, że skutki jego postępowania są takie, jakie przewidywałem. Więc jeśli się chce kogoś nie szanować to trzeba mu to powiedzieć w oczy🤷. Inaczej się jest tylko pieniaczem🤷. A urzędowi Prezydenta RP należy się szacunek bez względu na to, kto ten urząd pełni...tak samo premier, minister itd. Widziałeś, żebym wobec Pana Premiera wypisywał jakieś przytyki? A ma i mnie podobny status dobrego mojego, wspomnianego wyżej, przełożonego 

Szanowny Pan Prezydent Kibol z lasu

Lepiej? 😂

Kolega Wielkiego Bu😂

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale ja opisuje jego obecne zachowanie ... Drze aby ryja i nic więcej ... Lata z kibolami po stadionach ...

Nie becz tyle. Ludzie wybrali kibola bo tusk ich oszukał w 100 konkretach. Teraz mówi babce, że nie da 150 zł waloryzacji jak chce prezydent bo to za dużo. No to czego ta babka może się dobrego po nim spodziewać żeby nań głosować? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v