Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Koń mechaniczny zawsze jest ten sam. Pozostaje tylko kwestia ilości tych koni i konstrukcji, która je generuje. Miałem na myśli konia, jako żywe zwierzę. Przepraszam, ale nie bardzo jest tu o czym dyskutować z kimś, kto swoją wiedzę czerpie z Google

Nie mam tyle czasu, żeby do tyłu wertować 🤷...a jak spadłeś, kiedy już było ciemno😱🙆, to źle z Tobą...nie przyznawać się do tego może😉🤭

Zapomniałeś jeszcze  o literaturze fachowej ale to już jest nie ważne w tym przypadku. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Stoi w lanie. Jak się wkurzę to wykosze talerzowa. Moje dynie

IMG_20250727_162341.jpg

Ja muszę iść dzisiaj przejrzeć pola z dyniami. Za stodołą najbliżej a nie mam czasu sprawdzić, jedną kombajnem rozjechalem jak wyjeżdżałem z hali.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

a w mieście też mogą być wiejskie...,,

To już nie wiejskie tylko miastowe. Nie obrażaj ich wystarczy że miastowe to robią

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Za dużo 

Wczoraj poszedłem spać po 19 

Dziś wstałem po 5

Zmęczony jestem 

A zadowolony chociaż z tego nocnego zmęczenia? 

Opublikowano
Michał18 napisał:

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

co za dużo 🤔 ja też spaść po 19 i wstałem po 5 i zmęczony też ...nie jesteś sam a i wydatków nie mało... może rzuć gospodarkę i do miasta idź tam niej pracy i zmartwień 🙋‍♂️

I jepać za najniższą krajową na same jedzenie i opłaty 😣🤨

a kto każe za najniższą 🤔 może za średnią albo prezesem 🤔🤭

Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Zapomniałeś jeszcze  o literaturze fachowej ale to już jest nie ważne w tym przypadku. 

Literatura fachowa jest dobra, kiedy już się jakąś wiedzę posiadło. Inaczej się nie bardzo rozumie co się czyta

2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Sam? 

Mama mi kazała 

1 godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Czy ja wiem. Mały pożytek z takiego spiocha

Dlatego, że sam i pod przymusem. Jakby tak w innych okolicznościach, to by oka nie zmrużył 😉🤭

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Literatura fachowa jest dobra, kiedy już się jakąś wiedzę posiadło. Inaczej się nie bardzo rozumie co się czyta

Kiedyś ktoś mi powiedział jeśli czegoś nie wiesz to wyszukaj sobie w Googlach lub w literaturze a nie pytaj 🫢

Jeśli chodzi o konie zwierzęta to ja nie tyle się znam aby wiedzieć o genetyce i z jakiego rodu się wywodzą. Jestem tylko jeźdźcem. 

Opublikowano
3 godziny temu, Popier96 napisał(a):

Bezchmurnie z rana. Cza czepiać kopaczkę do ziemniaków i jechać pomóc sąsiadowi wykopać to czego nie zdążyły jeszcze turkucie i nornice wp***dolić. 

Warunki do kopania ręcznego tak fajne, że nawet kopaczka ze stodoły jeszcze nie wyciągnięta. 

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pisania z 10 kont przez Kowalskiego dzień kolejny ...

Ale za to jak mądrze ze wszystkich..

Nie ma teraz żadnych salibugow, czy podobnych...

1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Zbyszek to na początku chyba był zetorkim. Potem te Pafnuce 🤣

O iaki zorientowany...

Ciekawe skąd wiesz...🤭🤔

5 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Co tam 10 przy dwunastu Pafnucych🤣

Jedno mam.

Wiesz dobrze.

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale za to jak mądrze ze wszystkich..

Nie ma teraz żadnych salibugow, czy podobnych...

O iaki zorientowany...

Ciekawe skąd wiesz...🤭🤔

Z opowieści Kowalskiego 🤣 

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Co znaczy to słowo 🤔

Był user o takim nicku....bądź podobnym...

Gardło tu wszystkim pokazywał i dwa razy dziennie umierał na nieznane choroby...

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Jako zetorek romansował z meg jak wielu innych. Ostatecznie bezbarwny wskoczył jej do łóżka

Twoje fantazjowanie zbyt daleko ci ucieka...🤭

Opublikowano (edytowane)

Pafnucy nie mów, że nie miałeś romansu z Meg. Wszyscy widzieli. Nawet ja załapałem się na końcówkę w 2018 a resztę doczytałem w starszych postach

Edytowane przez Kowalsky30
  • Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v