Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Policjant z bożej łaski🤣

To chyba lepiej niż ..tartaczny...

Kurna jaki zawód wykonuje ktoś pracujący w tartaku?🤔

Drewniak? 

Tartaczak...

Gość bez palców?🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

To chyba lepiej niż ..tartaczny...

Kurna jaki zawód wykonuje ktoś pracujący w tartaku?🤔

Drewniak? 

Tartaczak...

Gość bez palców?🤭

Manipulant drewna jakoś tak mam wpisane😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Nie wiem jaka okazja, ale Tobie Wszystkiego Najlepszego. 

Świeto Policji. Rocznica awansów. Wszystkich, jakie dostałem. Ostatni 8 lat temu 😉

5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To ładnie też tytany gody. Ja dopiero 6 lat 😃

Zasuwa ten czas. Ani się obejrzysz, kiedy się znajdzie przed szóstka jedynka, potem dwójka...i tak dalej 😉

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Po naszemu kornik.

Ja bym powiedziała że tragarz drewna ale co kto woli 🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
20 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Policjant z bożej łaski🤣

Skoro tak wiele na mój temat wiesz, to napisz jakiego stopnia nie miałem po drodze od post. do asp.szt. 🤷

Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dzięki żeś pamiętał. Przyznam się, że liczyłem, że mój garnizon będzie dzisiaj świętował podwójnie, ale się przeliczyłem. Jest pojedyncze świętowanie 

To byłeś pieskiem? 🤔

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jestem. To z człowieka nie wychodzi🤷

Emeryt? Nie widać żebyś węszył na forum🤭😁

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano

No przecież to napisałem. Ale to nie oznacza, że chodzi i węszy. Nie wychodzi bo policjantami czujemy się do śmierci. Jak się gdzieś spotkamy to tematy zawsze dwa. Wspominki z czasu służby i analiza oraz plotki z czasu bieżącego. Praktycznie każdy z nas ma mundur i ostatnie dystynkcje. Ja np zostawiłem sobie komplet nowych, nieużywanych, które dostałem przy ostatnim awansie. Resztę oddałem młodszym. A miałem wśród nich takie, które sam dostałem od odchodzących 

A fachu nie zmieniłem. Po prostu jeden z dwóch się skończył 🤷

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dokładnie. W stanie spoczynku. A po co mam węszyć. Tu jestem jako rolnik. Jako policjant byłem na innym forum

Spoko luzik, ludzie wybierają różne drogi w życiu. Ale mówią że pies to nie zawód to charakter 😁 dobra koniec tych uszczypliwości, jeszcze kombajny u nas chodzą słychać  jak cofają piszczy. A ja już na pryczy myślałem że się wścieknę od tego owsa tego kurzu 🤭 ty coś dzisiaj zebrałeś towaru?

Opublikowano

Żadne uszczypliwości. Sama prawda. To nie jest zawód jak inne. Do tego trzeba mieć charakter. Dla prawdziwego psa określenie pies nie jest zniewagą. Sam o sobie mówiłem, że jestem wsiowy Burek. 

Nic dzisiaj nie zebrałem, bo po wczorajszych kilkukrotnych opadach i dzisiejszym pochmurnym niebie się nie nadawało 

Opublikowano
25 minut temu, Qwazi napisał(a):

Żadne uszczypliwości. Sama prawda. To nie jest zawód jak inne. Do tego trzeba mieć charakter. Dla prawdziwego psa określenie pies nie jest zniewagą. Sam o sobie mówiłem, że jestem wsiowy Burek. 

Nic dzisiaj nie zebrałem, bo po wczorajszych kilkukrotnych opadach i dzisiejszym pochmurnym niebie się nie nadawało 

Dobrze mieć dystans...  

Trza lulu 🙋

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Skoro tak wiele na mój temat wiesz, to napisz jakiego stopnia nie miałem po drodze od post. do asp.szt. 🤷

Nie można pominąć żadnego 🫢 Jest to  uregulowane przepisami🫢

Ja tam bezrozumna więc mogę się mylić.🤣🤣🤣 

1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Ja uważam aby być policjantem z krwi i kości trzeba mieć to w krwi jesli tego się nie ma to znaczy że danego zawodu nie powinno się wykonywać. Czym Skorupka za modu nasiaknie, tym na starość trąci. Dużo jest w tym prawdy. 

1 godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Dobrze mieć dystans...  

Bardzo dużo policjantów w momencie braku dystansu bardzo źle kończy tak samo z wojskowymi czy nawet z innymi służbami wiele historii znam opowiadanych przez wujków czy dziadka to były zawsze bardziej opowiadane jako wytłumaczenie tego co tak naprawdę ile człowiek może znieść pełniąc służbę i czego należy unikać w dorosłym życiu kiedy podejmę zawodowa karierę. 

2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Emeryt? Nie widać żebyś węszył na forum🤭😁

Może się do tego nie przyznawać ale lubi to robić choć zaprzecza ale i tak wszystko mu zostaje wybaczone bo z niego jest ktoś z kim można porozmawiać🫢 

Edytowane przez Bezduszna
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Pewno Jacek jeździł jakimś "moturem"...

...o szumnej nazwie "Komar 3"🤔😄...

Oooo... przyczepa... okrągła...tera to produkują te przyczepy🙆😁

Właśnie taką ,,przyczepą '' wożę zboże z pod kombajnu  ,a przyczepa stoi  w zapasie i patrzy

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v