Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Się robi się 

IMG_20250712_174050.jpg

Który to raz w tym roku? Weź pozbyć się tej babki. Może lepiej w ta czerwoną zainwestuj.

• Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, slawek74 napisał(a):

chodzisz dalej 💩 w pomidory 🤔

4665212538_jestes_glupi.jpg

a ty dziecinny 😁

marulekk napisał:

Iga świątek 🎾🏆🥇

coś u ,,nas,, wczoraj robił 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

a ty dziecinny 😁

A musiałem w te i nazad jechać pod łuków do rodzinki do Dębowicy a potem wstąpiłem do fryzjerki  naprzeciwko kuboty tam u "was" 😛😛😛

Opublikowano
17 minut temu, Wpaw napisał(a):

To już wolę czupakabre🤭 słyszałeś legendę? 

U mnie lisów nie ma wyzdychały od wścieklizny chyba...

Chupacabra.jpg

Nie słyszałem. Ten rudy dwa metry koło ludzi chodził i sępił by mu coś rzucali 

Opublikowano
1 minutę temu, Buszmen11 napisał(a):

Nie słyszałem. Ten rudy dwa metry koło ludzi chodził i sępił by mu coś rzucali 

To coś podobno jak nasz premier 😁

Pewnie jakiś chory...

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Takie obiady kiedyś się jadło, babka naskrobała ziemniaków, podgrzała kaszankę i obiad. Uraz do cebuli do tej pory pozostał i do kaszanki w sumie też. 

A ja kaszankę z cebulką bardzo lubię. Tylko teraz trudno o dobrą kaszankę. 

• Like 1
Opublikowano
marulekk napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

a ty dziecinny 😁

A musiałem w te i nazad jechać pod łuków do rodzinki do Dębowicy a potem wstąpiłem do fryzjerki  naprzeciwko kuboty tam u "was" 😛😛😛

kogo tam masz w debowicy? A pacz ja jeszcze u tej fryzjerki nie byłem. 😁

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał(a):

Co to kaszanka?

Oczywiście 

9 minut temu, marulekk napisał(a):

Pyszota tylko ogórka kiszonego brak

Wolę z kapustą kiszoną. Trochu mam pod spodem 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Zrób sobie sam 🤣 tak jak jeszcze się robi tylko że już nie w flaku tylko blaszce.

Siema. Po froncie zostało 30mm opadu co w sumie w lipcu daje 35. Dobre i to. Byłem dzisiaj na objeździe pól i napisze ze źle nie jest gorzej się zapowiadało.  Jeszcze tydzień opad codziennie pokazują. W tamtym roku 26 prawie lipca byłem obkoszony a ciekawe kiedy w tym 🤔 pasowało by do 10 sierpnia bo od  14 znowu wolny tydzień all inclusive 🤣

Screenshot_2025-07-12-18-44-39-996_com.android.chrome.jpg

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, 6465 napisał(a):

Grama cebuli nie jem. Kaszankę, suchą, z dobrze uparzoną kaszą, z dodatkiem pencaka to jeszcze zjem ale nikt już takich nie robi. A chować świnię żeby zjeść kilo czy dwa kaszanki na rok to lepiej uszatego zaciukać.

11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Piotrze po ile miód handlujesz?

Wszystko sprzedane od razu.

Wielokwiat i akacja po 50, lipa po 60.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wielokwiat i akacja po 50, lipa po 60.

Cena za lipę konkret. Wielokwiat w Centrum też po 50.

To jest opinia mojego ewentualnego zięcia. Jego ojciec ma 40 uli

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v