Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, jacus napisał(a):

torba na glowe i za ojczyzne -ale przynajmniej za darmo sie zrelaksujesz 

W sumie i masz rację 

Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

czasem I dłużej niż 25 lat można coś robić nie do końca dobrze... 🤭

masz już tą pannę do tej sukni ślubnej 🤔🤭

a mój to odpocząć po robocie i zebrać siły na zaś bo pracy dużo do środy przynajmniej...🙆‍♂️

z tymi dziewczynami to tak seee nie do końca...

A córka krowy doić umie czy nadal księżniczka a stary robi?

• Haha 8
Opublikowano

Teraz dziewczyna to mało która chcę robić na wsi mimo że teraz nie trzeba tak napiertalać jak kiedyś.

Ale za to ilość większa i też trzeba się najepać 😣

Opublikowano
20 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Teraz dziewczyna to mało która chcę robić na wsi mimo że teraz nie trzeba tak napiertalać jak kiedyś.

A po co ma robić na wsi?

...może w mieście...🤷

Opublikowano
44 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Od nas ze wsi każda doiła 

Jeden miał 3 siostry

Wszystkie mu krowy doiły

1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

To w miasto je*ako nie ruszasz 🤔🤣 czy wypłata za mleko już się rozeszła 🤣

Siema pochmurno. Wstawać zaraz i nad morze do niedzieli 

To nie postawiły by🤔🤭🫢

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

czasem I dłużej niż 25 lat można coś robić nie do końca dobrze... 🤭

masz już tą pannę do tej sukni ślubnej 🤔🤭

a mój to odpocząć po robocie i zebrać siły na zaś bo pracy dużo do środy przynajmniej...🙆‍♂️

z tymi dziewczynami to tak seee nie do końca...

No przecież mówię że nie umiem 

Opublikowano
marulekk napisał:

Jak myślita będzie dzisiaj w telewizji film Biała sukienka?? 

chyba trzeba samemu se odtworzyć...

Karol6130 napisał:

A córka krowy doić umie czy nadal księżniczka a stary robi?

żona nie doi i córka nie musi...a Ty jsk pioter robola byś szukał 🤔🤦

12Pafnucy napisał:

Kurna...

Całkiem rześkie powietrze...z rana...

Pochmurno, nie za zimno, nie za gorąco...

Ciekawe czy popada...

kiedyś deszcz a nawet ,,pompa,, były tradycją w Boże Ciało teraz jakoś ostatnio zanika 🙄

Opublikowano
Godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Ty to strasznie marudny jesteś. Trzeba pracować ,nie narzekać. Praca człowieka uszlachetnia

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ło Panie, to Pan pod stołem pomieszkuje aż🙆😱🤭

5 minut temu, radekz200 napisał(a):

jak tam dzisiaj świętujeta czy belujeta czy przetrząsata? czy jadzieta na kobiety?

Ja świętuję i żebyś miał się czego czepiać, to wczoraj trochę skosiłem, ale przetrząsał dzisiaj nie będę 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ty to strasznie marudny jesteś. Trzeba pracować ,nie narzekać. Praca człowieka uszlachetnia

No a o stawach chyba zapomniałeś ,ech ta młodość ;)

Opublikowano
12 godzin temu, radekz200 napisał(a):

kurła może tera nie będą jeść ściany 😂

IMG_6799.jpeg

wygrodzeń nie jedzą ? to ściane obij blachą 

u znajomego gryzą koryta drewniane i deski w płotach , nie ruszają tylko jak obesrane

Opublikowano
Qwazi napisał:

10 minut temu, slawek74 napisał(a): żona nie doi i córka nie musi...a Ty jsk pioter robola byś szukał 🤔🤦 Ło Panie, to Pan pod stołem pomieszkuje aż🙆😱🤭

gdzie pod stołem 🤦 plecy mnie bolą nie syliłbym się by tam wleźć

radekz200 napisał:

jak tam dzisiaj świętujeta czy belujeta czy przetrząsata? czy jadzieta na kobiety?

balujemy z kobietami i może będziemy się trząść 🤦 ps popierdzieliło cię z tym sianem ...🤔

Opublikowano
22 minuty temu, slawek74 napisał(a):

chyba trzeba samemu se odtworzyć...

kiedyś deszcz a nawet ,,pompa,, były tradycją w Boże Ciało teraz jakoś ostatnio zanika 🙄

To dwie księżniczki utrzymujesz?

Współczuję 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja świętuję i żebyś miał się czego czepiać, to wczoraj trochę skosiłem, ale przetrząsał dzisiaj nie będę

Kosiarka za wąska 

Gdybyś miał taką jak Radek to zdążył byś wczoraj 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v