Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Ja chrzcilem w sobotę swojego synka. W kościele byli tylko goście co i na imprezie. 

Ogólnie to te imprezy ...no trochę oszalały moim zdaniem.

No bywa że komunia ...i strój komunijny droższe jak wesela...

Trochę się to...w pieniądze to poszło..

Mało zostało z samego ..sakramentu...

Ale to tylko moje spojrzenie ..

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja chrzcilem w sobotę swojego synka. W kościele byli tylko goście co i na imprezie. 

U mnie pewnie też tak będzie,praktycznie aby ksiądz został do dogadania

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Goście najważniejsi to oni robią klimat. Na swoje też nie żałowałam...ale sukienki po 10 tysięcy teraz sorry nie mój klimat. Wiecie ile to byłoby par szpilek skórzanych?

Jakoś boje się córce kupić. 

Taki Ala jak dla byka na karczycho? Ble. Nie wiem zaklepalam w 2023 dla córki nie pytałam o menu. Była 18-tka mojej chrześnicy. Fajnie było to się zamówiło. Mój rekord to komunia chrzesniaka później dwa wesela jedno po drugim w czerwcu i były jeszcze 3 kolejne ale pamiętam że w szpitalu leżałam miesiąc  i nie poszliśmy.

Ja w przyszłym roku dwóch chrześniaków i syna,w tym roku jedno u kolegi syna i jedno odmówiłem bo nie trawie ludzi a do tego dowiedziałem się dlaczego mnie poprosili i na co liczyli 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał(a):

a z opadami jak? 

Opadów rzadko a jak leje to woda z gór spływa wartkim strumieniami. Oni to łapią w sztuczne zbiorniki i służy do nawadniania.  Tam jest tyle tuneli że widać to z kosmosu.  Uprawy trwają cały rok.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No no...

..by jakieś rozwinięcie... mysli?🤔

Żona pracuje z ich kuzynką i dużo ludzi im odmówiło to żeby się zwróciło to szukali,,bogatych,,😂i się kurła pomylili bo jo bidny 

6 minut temu, 6465 napisał(a):

A nie wiem. To Magda ogarnia. 

Tak myślałem że nie Ty,bez urazy oczywiście 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Będę musiał mu powiedzieć w drzwiach kościoła, przed wejściem, sakramentalne " zastanów się, pomyśl, masz jeszcze czas"🤭...

Ktoś musi...znieść zabójcze spojrzenie Panny młodej 😁...

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Chciało by się sprawdzony w obrębie 25km. 

Jak się nie uda to mamy sprawdzony catering i dziewczyny w jakiej świetlicy zrobią. 

Komunia Pauliny siostry będzie w ogrodzie, namiot wynajęty, kucharka. 

Chrzciny tak samo zrobimy w maju 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...🙋🤝..

...i tego..no...

...i jak tam?..

...grilujeta dziś?...🤔

Plan na majówkę, dzisiaj taśmy kroplujace na już ostatnią kwaterę ,jutro słoma w truskawki a jak w sobotę i niedzielę będzie jakaś nadająca się pogoda to może trochę 🏍️ i 🍖 

W branży 🍓 rzadko kiedy istnieje coś takiego jak majówka, jak nie ściółkowanie to pielenie to nawadnianie to pryskanie, jeden wolny dzień jakoś się uda zrobić i tyle.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v