Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał(a):

Co do przyjęć -lokalowi połowa zostaje pieniedzy

....no na stratach...nie pojedzie...

1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Tego, co kulę pchał🤔

...komar z kulą...🤔

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

....no na stratach...nie pojedzie...

...komar z kulą...🤔

Kiedyś myślałem o takim lokalu....no ale jak się wróblem urodziłeś to skowronkiem nie będziesz🤷

Spora inwestycja-ale mając konkretne żarcie (chociaż zawsze się znajdzie ktoś z ale...)urok lokalu to biznes przyszlosciowy

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Kiedyś myślałem o takim lokalu....no ale jak się wróblem urodziłeś to skowronkiem nie będziesz🤷

Spora inwestycja-ale mając konkretne żarcie (chociaż zawsze się znajdzie ktoś z ale...)urok lokalu to biznes przyszlosciowy

My szukamy lokalu na komunię w roku 2028 i jest problem bo wszystko zarezerwowane. 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No sam lokal...to tylko część...sukcesu..

Prawda

4 minuty temu, 6465 napisał(a):

My szukamy lokalu na komunię w roku 2028 i jest problem bo wszystko zarezerwowane. 

No tak jest niestety,mam za miesiąc u chrześniaka komunie,to braciszek mówił że sala podzielona na 4

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Chciało by się sprawdzony w obrębie 25km. 

No są okresy że jak czas komuni nawał...

...tu ciężko o terminy...

Później luźniej...no ale każdy chce wtedy co i Ty...

...a kurna grilla zrób...😉

• Haha 1
Opublikowano

Ja mam 11 maja w Kutnie i domaniewicach i 18 w łowiczu. 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Gdzie grilla to nie po łowicku. Mus być komunia z poprawinami , znaczy 2 dni. 

Opublikowano

Byłem na weselu w piątek....zastanawiałem się czy kiełbasa będzie 🤔🤭w sobota ni to odpocząć nie za robotę się wziąć 🤦

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

No tak jest niestety,mam za miesiąc u chrześniaka komunie,to braciszek mówił że sala podzielona na

No nic niezwykłego...

Zależy co za ....lokal...

W pobliżu jest fajne miejsce że można kilka na raz biesiad ogarnąć....i nikt nikomu w paradę nie wchodzi...tak w sumie to nie jedno miejsce takie...

A powiem że to nie jest Polska A.

...no jednak są okresy że ciężko coś wynająć...

3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Mus być komunia z poprawinami , znaczy 2 dni. 

O to na bogato tam..,

...że śwagrem się piszem...🙋😉😆

3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

kiełbasa będzie 🤔🤭

..i była?🤔

• Haha 1
Opublikowano

No nic niezwykłego...

Zależy co za ....lokal...

W pobliżu jest fajne miejsce że można kilka na raz biesiad ogarnąć....i nikt nikomu w paradę nie wchodzi...tak w sumie to nie jedno miejsce takie...

A powiem że to nie jest Polska A.

...no jednak są okresy że ciężko coś wynająć...

W większości lokali tak jest 

No i wes dziecko ochrzcij teraz....

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał(a):

Ja nie żaden bamber to myślałem 2,5 dać. Tylko żeby kto nie miałczał że mało 🤔

Spokojnie, chrzestny i chrzestna niech dadzą w sumie 5k. To resztę inni goście. 

Bardzo rozsądnie 👍

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

..🙋😉😆

..i była?🤔

Nom była, ksiądz dyspensy udzielił 

Chmmm.

Nie słychać by w Kościele ...przepełnienie...🤔😆😉

Plan w sobotni dzień 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v