Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Widziałem kogoś na białym ścigaczu i w białym kasku i pomyślałem o tobie.

ja widziałem białe xc60 jak mnie wyprzedzało na wlocie do białego i też o kimś pomyślałem

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To na 100% nie byłem ja, ja dzisiaj prawie cały dzień w MF255 ;) Zresztą, ja u was po wsiach nie jeżdżę, tylko te bardziej główne drogi typu Rybno-Kompina, przez Kocierzew na Łowicz czy Kaptury-Łowicz albo od Sannik przez Kiernozię na Łowicz.

To blisko Tomka mieszkasz?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

To blisko Tomka mieszkasz?

A z 15km około będzie, a może i mniej. Na zabawy na "księżniczki" się jeździło xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Ło panie to super. 

Od takiego gościa warto kupować. Widać po maszynach i w obejściu czy stodole ogarnięte na glanc. 

Tak.

Ale końcówka ze 100m brakło i poszła bez m i już wczoraj miała taki kiełek, więc to nie jest takie kolorowe, coś tam jednak wpływa na kiełkowanie.

Ogólnie to on tak pięknie kryje ziarno, że byłem w szoku. Nie łuszczy się, nie wyciera, taki kondon elastyczny jakby 🤣

IMG_20250424_122926_6.jpg

No to git. Ja do tego dodaję jeszcze chilli, a zamiast wody idzie oranżada 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

🙋🤝....

🥱🥱🥱🥱🥱....

Eeeeee....

No wstawajta!

...sam mam niespać???🤔

Zbyszek jak schabowy. 😁

Na drugi boczek.

Opublikowano
27 minut temu, Uziu92 napisał(a):

U mnie deszczu już nie będzie 

IMG_20250430_061421.jpg

IMG_20250430_061414.jpg

I tak całe niebo. 

U mnie to samo, wczoraj tradycyjnie na wieczór jakieś myśliwce  piruety na niebie robiły 

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

🙋🤝....

🥱🥱🥱🥱🥱....

Eeeeee....

No wstawajta!

...sam mam niespać???🤔

A żony nie masz do wspólnego spania?

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Człowieku, oni od dawna już są, z kilka ładnych lat, na magazynach w Sochaczewie robią, kebaby kręcą, powiem Ci nic nowego, w Sochaczewie pełno Ukraińców od 10 lat a od 4-5 lat coraz więcej i brudasów ;) niedługo i na tą twoją wiochę zabitą dechami zawitają ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał(a):

w każdym mieście mniejszym i większym ich pełno i trzeba się do tego przyzwyczaić

Nic nie słychać żeby coś odwalali. A jak ich Rysiek nie chce to do roboty do fabryki czy na magazyny a nie pierdziec całymi dniami w tapczan

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Toż właściwie przez nią tak rano wstać musiałem...🤷

Brumbrałeś🤔🤭...od rana...

Dzień dobry...słońce świeci, chłodek poranny, taki normalny nie przymrozkowy...

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v