Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

No właśnie, sam się nakręcasz swoimi urojeniami a masz pretensje do całego świata.

Ty masz gorsze urojenia... Polityczne.

Teraz, slawek74 napisał(a):

nie myś że więcej będziesz miał w portfelu 🤦

Niech będzie mniej ale bez podatków i składek.

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Ty masz gorsze urojenia... Polityczne.

Niech będzie mniej ale bez podatków i składek.

Ja na twoim miejscu to bym we wtorek na etat nie jechał. Pracujesz na nas bandę nierobów i na nasze dzieci. Zbawco narodu. 

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Owszem, idę się poopie*dalać bo dla kogo mam więcej odprowadzić składek?

Ty nie odprowadzasz...

Jeśli już, to twój pracodawca płaci za ciebie.

Więc nie rób tu z siebie takie łaskawcy.

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Ja na twoim miejscu to bym we wtorek na etat nie jechał. Pracujesz na nas bandę nierobów i na nasze dzieci. Zbawco narodu. 

Rozglądam się za czymś. Do końca czerwca mam umowę. Szkoda, że jedynie coś takiego to na zad*piu i raczej coś typu budowlanka, brukarstwo.

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ty nie odprowadzasz...

Jeśli już, to twój pracodawca płaci za ciebie.

Więc nie rób tu z siebie takie łaskawcy.

Jakby nie odprowadzał to ma dwa wyjścia - albo wziąć sobie te pieniądze albo coś więcej zapłacić pracownikowi. To z dwojga złego - lepiej już żeby on sobie to wziął.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Będziesz starym dziadem, nieporadnym i dzieci zamiast skakać koło ciebie by cię poddali eutanazji i spokój

Jeszcze nie jestem dziadem nieporadnym, no może starym ,zależy z której strony na to spojrzeć, najpierw matka kilka lat leżała w łóżku i trzeba było ją że tak powiem obsłużyć, potem ojciec też kilka lat był leżący i wymagał stałej opieki, ale nigdy przez myśl mi nie przeszło by poddać ich  eutanazji

• Like 3
Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał(a):

Nie wszystkich. Ja tam jeżdżę starym gratem .

Widocznie jesteś w mniejszości bo u nas wyścig kto lepiej ubrany albo lepszym samochodem się pokażę. 

16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czy ja wiem...

Człowiek chyba potrzebuje się zjednoczyć z innymi.

Mieć jakieś wyższe wartości.

Rewi bardzo nie zauważyłem.

Ja słaby katolik, ale jakaś wewnętrzna potrzeba mnie czasami ciągnie....do wspólnoty.

Zależy dużo od ludzi jacy są w parafii. 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jakby nie odprowadzał to ma dwa wyjścia - albo wziąć sobie te pieniądze albo coś więcej zapłacić pracownikowi. To z dwojga złego - lepiej już żeby on sobie to wziął.

Oki....jednak jasno wynika z tego, że nie robisz na czyjeś dzieci.

Bredzisz po prostu.

Musi jakaś depresja wielkanocna cię dopadła...

Weź się może kajtnij rowerem pola pooglądać...piękna wiosna ..

To powinno poprawić ci nastrój...Piotrze 

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Jeszcze nie jestem dziadem nieporadnym, no może starym ,zależy z której strony na to spojrzeć, najpierw matka kilka lat leżała w łóżku i trzeba było ją że tak powiem obsłużyć, potem ojciec też kilka lat był leżący i wymagał stałej opieki, ale nigdy przez myśl mi nie przeszło by poddać ich  eutanazji

A powinno to być chociaż legalne - to czy poddasz eutanazji to twoja wola - chcesz to możesz chodzić, obsługiwać. Nie to nie - proste wyjście.

Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał(a):

głupoty wypisujesz, mają chodzić w starych podartych łachach i jeździć furmankami na żelaznych kołach?Widzę żeś tak samo zgorzkniały jak ten...

Te swoje mundrości katoliku na pokaz TO zachowaj dla siebie. 

Opublikowano

Oki....jednak jasno wynika z tego, że nie robisz na czyjeś dzieci.

Bredzisz po prostu.

Musisz jakaś depresja wielkanocna cię dopadła...

Weź się może kajtnij rowerem pola pooglądać...piękna wiosna ..

To powinno poprawić ci nastrój...Piotrze 

Rower nie ściągnięty ze strychu. Nie mam czasu i chęci. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

to weźmie i wyda na coś co jest wysoko opodatkowane 🤣🤣🤣

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

to weźmie i wyda na coś co jest wysoko opodatkowane 🤣🤣🤣

To i dobrze. 

1 minutę temu, konteno napisał(a):

Nie wyświetla się. 

Masz proste wyjście , Holandia czy jeszcze Belgia , tam eutanazja jest legalna.

A dlaczego nie może być u nas legalne? 

2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

nie zawróci kijem Wisły 🤣

Wystarczy się nie poddać. 

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał(a):

Masz proste wyjście , Holandia czy jeszcze Belgia , tam eutanazja jest legalna.

Po kiego dolewasz oliwy do ognia?🤨

Opublikowano

...a lepiej nie będę pisał...

Mówię ci Pioter wybierz się pooglądać pola...

Nie ma na co zerkać. U dwóch znajomych drobnych co mają w pobliżu wczoraj oglądałem bo przejeżdżałem, bambrowe uprawy mnie nie interesują. 

Opublikowano

Skąd ty wiesz że jestem na pokaz?sądzisz innych według siebie?

Właśnie tacy nadgorliwi katolicy na pokaz są .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v