Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-2 lekko popruszylo

Elon napisał:

7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

@6465 chce na jeden etat kierowcy a nie na dwa na kierowcę i spedytora😁😁😁 pewnie robota za 2 a jedną wypłata 😁😁😁

Bywają czasami na drogach korki, a wiadomo że czas pracy kierowcy jest ograniczany. To chyba lepiej jak kierowca jest w trasie i zarabia a nie stoi bo się spóźnił 15 minut.

7 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Uczciwy człowiek jesteś 🤭

Jak to u żyda 🤣

Tak jestem, robię wszystko z literą prawa.

7 godzin temu, Qwazi napisał(a):

To Ty tego Lulka Walencika czy tam Walenciaka szanujesz, czy nienawidzisz w końcu 🤔, bo już nie wiem...

Żyję może i bidnie, ale uczciwie i solidnie...jak mi ktoś o 6 rano zapuka do drzwi, to będę otwierał ze świadomością, że przyszedł do mnie, a nie po mnie🤷...

Pan Walencik jest mi obojętny, wykańcza się sam.

i w korku kierowca ma sobie szukać ładunków?

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

-4° śniegu nie napadało

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych innych co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

22 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

🙋

A co tak daleko od brzegu

Boisz się królowej zła UvdL że dopadnie dziś

Ty się boisz Ursulki bo za tapczan się chowasz zamiast na Warszawę

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Elon napisał(a):

spóźnisz na rozładunek czy też załadunek, a możliwość jest by się załadować, ale trzeba tylko posmarować, to to robisz.

2 godziny temu, Elon napisał(a):

Tak jestem, robię wszystko z literą prawa.

Gdzie jest napisane że można łapówki dawać ? 🤔 W ten sposób sam jesteś oszust i krętacz i konkurencję oszukujesz 

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

-2 lekko popruszylo

i w korku kierowca ma sobie szukać ładunków?

Nie o to chodzi, chodzi o spóźnienie na załadunek i wyładunek. Czasami jest tak że spóźni się 15 minut, a ma dużo czasu jazdy. Niekiedy uda się zapłacić pracownikowi żeby został i załadował czy też wylądował towar. Wtedy kierowca i zestaw zarabiają. Przecież jak jest możliwość takiego załadunku czy też wyładunku, to nikt nie będzie czekał do rana.

4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Gdzie jest napisane że można łapówki dawać ? 🤔 W ten sposób sam jesteś oszust i krętacz i konkurencję oszukujesz 

Jakie łapówki, zwykle 100 zł za załadunek/wyładunek pracownikowi firmy. I ja nie daję, daje kierowca. Ja mu najwyżej te pieniądze oddaje.

Opublikowano
10 godzin temu, PAN88 napisał(a):

Co rozładować 🤔 blisko mnie będzie 🤣 żebyś to Ty jechał to bym na kawę wyjechał. Do Lidla jedzie 

Tak. Ja nie bo muszę mieć pauzę 45h. Bo jak co znajdą to w sobotę jadę. 

Opublikowano

Co ty pieprzysz? 

Czy to 100 zł czy 10 tysięcy czy 1zl 

Daje kierowca bo mu każesz to robić, a udajesz uczciwego 

Chcesz trolowac to weź się trochę wysil bo narazie to Ci słabo wychodzi ;)

Rockeffeler z koziej wolki 🤣

5 minut temu, Elon napisał(a):

Jakie łapówki, zwykle 100 zł za załadunek/wyładunek pracownikowi firmy. I ja nie daję, daje kierowca. Ja mu najwyżej te pieniądze oddaje.

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Co ty pieprzysz? 

Czy to 100 zł czy 10 tysięcy czy 1zl 

Daje kierowca bo mu każesz to robić, a udajesz uczciwego 

Chcesz trolowac to weź się trochę wysil bo narazie to Ci słabo wychodzi ;)

Rockeffeler z koziej wolki 🤣

Ja nie każe, dla mnie może stać i do rana. 

I łapówka to by była gdyby nie dostał ieniedzy pracownik tylko kierownik.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kurcze, miałem kontrolę a ARiMR, właśnie znalazłem raport w skrzynce pocztowej. Ale zawiodę Cię @Rolnik1973, wszystko było w porządku i nic mi nie naliczyli xD

Ale że co po polu jeździli mierzyli i potem ci tylko maila wysłali?

Opublikowano
Teraz, marulekk napisał(a):

Ale że co po polu jeździli mierzyli i potem ci tylko maila wysłali?

Mierzyli i sprawdzali stan upraw, czy na polu są zadeklarowane poplony, i teraz przyszedł raport z kontroli. Ale wszystko jak najbardziej w porządku, można czekać na II ratę dopłat ;)

Opublikowano

Bardzo duży przewoźnik autobusowy ze wsi, jeździ po krajach całej Europy, własna stacja paliw, teraz w budowie warsztat i stacja diagnostyczna.

Bardzo duży to ile ma autobusów. W w WSC to co drugi przewoźnik ma takie zaplecze.

Bardzo duży przewoźnik autobusowy ze wsi, jeździ po krajach całej Europy, własna stacja paliw, teraz w budowie warsztat i stacja diagnostyczna.

Bardzo duży to ile ma autobusów. W w WSC to co drugi przewoźnik ma takie zaplecze.

Opublikowano
3 minuty temu, marulekk napisał(a):

No w Polsacie był teraz reportaż  i to  dość długi o dzisiejszym strajku 

Oczywiście obrońcy rolnictwa czyli osły z PiSu podpisują się pod tym strajkiem 

Oczywiście, i chcą embarga na nawozy ze wschodu, jednocześnie chcą dać dopłaty. Zobaczymy czy nie będzie ruchu w zakupach już od poniedziałku.

Bo każdy będzie chciał wydać jak najmniej. 

Dziś strajki, oczywiście w telewizji tego nie pokażą, albo i to zrobią. Natomiast po weekendzie dadzą drugi materiał jak pustoszeją place z nawozami.

Opublikowano
2 minuty temu, Elon napisał(a):

Ja nie każe, dla mnie może stać i do rana. 

I łapówka to by była gdyby nie dostał ieniedzy pracownik tylko kierownik.

Tak sobie wmawiaj

Wysil się trochę ;)

1 minutę temu, Elon napisał(a):

Dziś strajki, oczywiście w telewizji tego nie pokażą, albo i to zrobią.

Teraz pokazują 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v