Skocz do zawartości

Usługa koszenia a wypadek na polu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, robert1226 napisał:

Tyle lat kosze kukurydzę i nikt mnie o przeszkodach a zwłaszcza o słupach na działce nikt nie informuję o studzienkach czy kamieniach i jakoś niczego nie skosilem .

Jak operator ogarnięty to widzi że rzędy kukurydzy się rozjeżdżają czy kończą , nawet jakby nawet największą fujara siała te kukurydzę to przez studzienkie prosto nie pojechał tylko ja ominoł , a jak dziadek pojechał prosto to jego problem .

E ty to pewnie i złote kolby wypatrzysz i pszczołę jak sra w locie. Czym kosisz? siuntką z potingerem?   :P

• Haha 1
Opublikowano

Ty młody co się nazywasz( jak piwo dla pedałów) dla twojej wiadomości piąty sezon na tucano 440 z 6cio rzędową przystawka i wcześniej 11 lat tucano 320 z 5cia rzędową przystawka. 

U różnych cudakow się kosilo i jakoś nie rozdupcylem sprzętu. 

• Haha 5
Opublikowano

Na spokojnie skosiłem już na usługach nie setki a tysiące ha nikogo nie obchodzi w co przypierdoli kombajn albo się ryzykuje albo kupuje AC mało powiedzieć robię usługi opryskiwaczem samobieżnym i rzepak na płatka wyłącznie w nocy a przy rozpiętości kilkadziesiąt m i prędkości plus noc i zmęczenie a właściciel mówi tam jest czysto a na kawałku 150ha słupów nasrano z 20 plus dwumetrowe oznaczenia z gazociągu - jak przypierdolisz to zawsze problem usługodawcy .Następny przykład koszenie zboża na 5 cm a jak nie pasuje to spierdalaj takie są realia usług -ni uja to nie wina rolnika że usługodawca rozdupoczy sprzęt -to jest wliczone w ryzyko usługi -AMEN 

• Like 4
Opublikowano
2 minuty temu, robert1226 napisał:

Ty młody co się nazywasz( jak piwo dla pedałów) dla twojej wiadomości piąty sezon na tucano 440 z 6cio rzędową przystawka i wcześniej 11 lat tucano 320 z

Robocop synku uspokój się coś słabo jak siedzisz na forum, sieczkarnie jeszcze tną.

Opublikowano

wystającej studzienki nie da się zasiać bez ominięcia siewnikiem a nie sądzę żeby kolega ręką dosiewał w koło - kiedyś kosiłem na wspomniane 5 cm a po ściętym drzewie wystawał pień a siewnik przejechał górą jak przypierdoliłem to kombajn stanoł dęba - nawet nie dyskutowałem bo wówczas można mieć roszczenia o wszystko -że zboże stoi że leży że koleina że kamień że łania -litości jak się chce usług to się płaci za remonty 

Opublikowano
5 minut temu, v11 napisał:

Na spokojnie skosiłem już na usługach nie setki a tysiące ha nikogo nie obchodzi w co przypierdoli kombajn albo się ryzykuje albo kupuje AC mało powiedzieć robię usługi opryskiwaczem samobieżnym i rzepak na płatka wyłącznie w nocy a przy rozpiętości kilkadziesiąt m i prędkości plus noc i zmęczenie a właściciel mówi tam jest czysto a na kawałku 150ha słupów nasrano z 20 plus dwumetrowe oznaczenia z gazociągu - jak przypierdolisz to zawsze problem usługodawcy .Następny przykład koszenie zboża na 5 cm a jak nie pasuje to spierdalaj takie są realia usług -ni uja to nie wina rolnika że usługodawca rozdupoczy sprzęt -to jest wliczone w ryzyko usługi -AMEN 

Tam pier*olisz, to taka bida u was że trzeba jeździć za marną kasę i za wszelką cenę? trzeba mieć chyba coś nie teges żeby się godzić na takie coś. Uczcie tak dalej chłopka nowobogackiego, zaraz będziesz mu d*pę podcierał bo płaci i żąda.  xD

Opublikowano

Nie pajacyku mamy awarie poleciały frezy na walku wciągającym i od 17 tej stoimy bo serwis claasa ma wyebane bo weekend i sklep nieczynny , a poza tym mam zmiennika .

O co jeszcze będzie Pan piwko pytał?

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Tam pier*olisz, to taka bida u was że trzeba jeździć za marną kasę i za wszelką cenę? trzeba mieć chyba coś nie teges żeby się godzić na takie coś. Uczcie tak dalej chłopka nowobogackiego, zaraz będziesz mu d*pę podcierał bo płaci i żąda.  xD

jade bo mam czas w żniwa i to lubię a jadę zarobić a nie się narobić jak pojeby z kredytami a zawsze płacący żąda a jak nie płaci to co ma żadać ja tam preferują ubezpieczenie a nie pierdolenie 3 po 3 

Opublikowano
3 minuty temu, robert1226 napisał:

Nie pajacyku mamy awarie poleciały frezy na walku wciągającym i od 17 tej stoimy bo serwis claasa ma wyebane bo weekend i sklep nieczynny , a poza tym mam zmiennika .

O co jeszcze będzie Pan piwko pytał?

No jesteś dobry pajacyk dla mnie xD  

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

jade bo mam czas w żniwa i to lubię a jadę zarobić a nie się narobić jak pojeby z kredytami a zawsze płacący żąda a jak nie płaci to co ma żadać ja tam preferują ubezpieczenie a nie pierdolenie 3 po 3 

Tak tak, i pewnie podatek jeszcze płacisz i jeszcze zarobek za***isty? ci na wielkie areały to jadą po kosztach i taka prawda.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

No jesteś dobry pajacyk dla mnie xD  

Człowieku niektórzy w miesiąc na usłudze zarabiają więcej niż ty przez cały rok i co to ma być wszystko pewniak - oczywiście że gdyby mi w siecznarnię wleciały nakrętki na drutach to zjeżdzam ale nie to co naturalne na polu to nie zabawa dla ślepego starca 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, robert1226 napisał:

Jak masz mądre pytania to proszę jak nie to wyebaj szkoda czasu na ciebie. 

Jedno, jestem ciekaw gdzie takie pajace koszą kukurydze, co rozwali maszynę u rolnika z jego winy i jeszcze przeprasza że maszyna się popsuła?    :P Pierwszy raz o takich słyszę.   xD

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

...jak nie idzie, to nie idzie...😆😆

Łonucy nie pij więcej dzisiaj.   xD

Opublikowano
7 minut temu, v11 napisał:

Człowieku niektórzy w miesiąc na usłudze zarabiają więcej niż ty przez cały rok i co to ma być wszystko pewniak - oczywiście że gdyby mi w siecznarnię wleciały nakrętki na drutach to zjeżdzam ale nie to co naturalne na polu to nie zabawa dla ślepego starca 

Taa, i to co zarobisz to czasem włożysz w rozjebaczoną maszynę, no biznes po uju.

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Jedno, jestem ciekaw gdzie takie pajace koszą kukurydze, co rozwali maszynę u rolnika z jego winy i jeszcze przeprasza że maszyna się popsuła?    :P Pierwszy raz o takich słyszę.   xD

Łonucy nie pij więcej dzisiaj.   xD

Ło co się do mnie z tym przypie....... czy ja coś gdzieś zozwalilem czy coś tam o czym ty piepszysz.

W każdym temacie cie pełno do co drugiej osoby na forum się zucasz co za typ .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, robert1226 napisał:

Przecież to ty w całym forum szukasz zaczepki , do ciebie nie pisałem w tym temacie, a ty żeś się przypaletał i szukasz zwary , ciekawe czy na żywo byś tak kozaczył. 

Synku nie strasz mnie na żywo, bo co najwyżej na żywo możesz się osrać i tyle, jedź koś studzienki i udawaj że nic się nie stało, nic mi do tego. Ja w każdym razie na pewno bym nie odpuścił rolnikowi jakbym rozwalił maszynę z jego winy.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

jechać na usługę i zaraz sprzęt rozjebac bo ktoś zapomniał wspomnieć o przeszkodach... niech się trafi w piątek albo sobotę i się okaże że nie da się zrobić szybko bo nie ma części i masz przestój i po zarobkach bo teraz koszenia kilka dni i jak nie Ty to inny skosi, ktoś nie będzie czekać aż naprawisz sprzęt. Druga sprawa zarobek pójdzie w naprawy, idź pan w UJ z takim przerzutem kasy, każdy zarobi tylko nie ty.

• Like 2
  • Haha 1