miskoo

Pompa wtryskowa Case mx90c

Polecane posty

miskoo    1

Witam

Szukam pompy Lucas do Case mx 90c.

Numery z tabliczki

1272

8923a040t

31600hrg

u2644f308cg/2/2350

Numer na obudowie 7185/200E

Zdjęcia nie zrobię bo jest całkowicie rozkopana.

Najlepiej nowy leżak magazynowy lub regenerowana.

Ktoś  wie może do jakich modeli była jeszcze montowana ta pompaa?

Pozdrawiam wszystkich

• Thanks 1

miskoo    1

Znalazłem speca, który stwierdził, że da radę zrobić stara pompe...ciekawe czy da rade

jaco512    1081

Dopytaj na ile da gwarancję, wystawi fakturę, czy ewentualnie odda wymienione części?

Ziel    134
Dnia 13.09.2024 o 13:17, miskoo napisał:

Znalazłem speca, który stwierdził, że da radę zrobić stara pompe...ciekawe czy da rade

Niech da gwarancje na papierku, do tych pomp są zestawy regeneracyjne wątpliwej jakości.

miskoo    1

Witam ponownie.

Pompe odebrałem, końcówki wtryskiwaczy nowe. Zamontowałem i nie odpalił. Ale przy odpowietrzaniu ładnie dawkowała z poluzowanych wtryskiwaczów, więc kręcę ręcznie wałem żeby zobaczyć kiedy da krople na pierwszy cylinder. No i dało krople...jak tłok jest na dole i zaczyna się otwierać zawór wydechowy. Wtf? Upewniam się  cztery razy i nie chce być inaczej. Zawiozłem pompe do speca, sprawdził i faktycznie jakimś sposobem żle przykręcił kryzę,  poprawił i mowi ze teraz napewno jest ok. Zamontowałem ponownie pompe i odpalił od strzału. Tylko, że  pracuje bardzo głośno, jakby się coś tłukło.  Do tego dymi i trochę dusi jak puszcze szybko pedał. Przestawianie na "fasolkach" zmniejszyło tylko trochę dymienie. Pomyślałem, że może jednak kryza jeszcze nie jest dobrze ustawiona  i pompa daje dawkę trochę za wcześnie. Więc zabieram się za ręczne krecenie wałem, czekając na krople i teraz dopiero pojawia się WTF? Wał blokuje się mniej więcej  tuż przed GMP pierwszego tłoka. Ręcznie nie przemoge. Cyknięcie rozrusznikiem i mogę dalej obracać, ale nie zobaczę momentu podania kropli. Ale mniejsza teraz o krople. Skąd ten opór, którego nie było przy pierwszym diagnozowaniu, a który teraz pewnie jest przyczyną trzaskania? Miałem wykręcony wtryskiwacz, żeby widzieć pozycie tłoka, ale co by tam musiało wpaść  przez tą dziurkę, żeby zablokowało tłok? Po prostu zgłupiałem. Jutro walczę dalej. Gdyby ktoś coś to ja chętnie wyslucham:)

Dodam jeszcze, że do momentu padnięcia pompy Case chodził ładnie i kulturalnie. Miał moc i wogole nie dymił, mimo iż pompiarz określił wtryskiwacze jako kompletny szrot. Jeden coś tam rozpylał, reszta lała. Jak to działało nie wiem ja, nie wie pompiarz i nie wiedzieli w poprzednim warsztacie, który pompe rozkopał. W tak tragicznym stanie ta pompa była. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez konradrolnik6784
      witam czy miał ktoś może problem w case jxu z czujnikiem prędkości nie wyświetla nic na pulpicie czy wie ktoś czego to przyczyna albo czy ma ktoś schemat bym mógł dojść po kablach sam
    • Przez Matrix12
      Problem z podnośnikiem case 5150 
      Po przełączeniu pokrętła na tryb orki i dżojstik w tryb pracy podnośnik unosi pług do góry niema reakcji na wajchę od ustawienia wysokości/ głębokości. Od czego zacząć?
    • Przez konradrolnik6784
      witam czy wie ktos jak zamontować gniazdo narzędziowe do case by można było podpiąć opryskiwacz żeby czytał prędkość z czujnika prędkości w ciągniku
    • Przez MARCIN306
      Witam panowie postanowiłem zamontować przedni wom może ktoś orientuje od czego pasują i co poza samym womem potrzebuje
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj