Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, Sadek napisał(a):

Mój podobny też leży na strychu.

Czy te tacki, zbiorniki, chwastowniki  itp coś zmieniły w punktacji 🤔 podejrzewam że nie wiele bo wszyscy pewnie je mają i dziś cieszą się z przykładowo 27 punktów jakby te gadżety wyrzucić to wszyscy by mieli przykładowo po 10 punktów mniej.

Jedno jest pewne że gospodarka się napędzie nie koniecznie rolnictwo i część rolników tych gadżetów nie wykorzysta nawet raz tak samo jak wspominanych aplikatorów.

Moja grupa nie brała ani tacek ani zbiorników ale chwastownik już musiał być 

Opublikowano
11 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Raczej uszczuplenia, urzędników mamy dostatek w kraju więc poradza😎

w takim Poznaniu w urzędzie miejskim zarabiają minimalna+200zł to jest dramat zaś nikt dobry tam nie pójdzie tylko najgorsi a jak najgorsi to narzekanie ludzi i się koło zamyka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Sadek napisał(a):

Mój podobny też leży na strychu.

Czy te tacki, zbiorniki, chwastowniki  itp coś zmieniły w punktacji 🤔 podejrzewam że nie wiele bo wszyscy pewnie je mają i dziś cieszą się z przykładowo 27 punktów jakby te gadżety wyrzucić to wszyscy by mieli przykładowo po 10 punktów mniej.

Jedno jest pewne że gospodarka się napędzie nie koniecznie rolnictwo i część rolników tych gadżetów nie wykorzysta nawet raz tak samo jak wspominanych aplikatorów.

Ja mam 18 pkt.z niepotrzebnych , tacki i chwastownik, wielu ma na podobnym poziomie pkt.

Jeszcze kika lat i 70% będzie zarabiać minimalną ,

Edytowane przez wilkołak
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

w takim Poznaniu w urzędzie miejskim zarabiają minimalna+200zł to jest dramat zaś nikt dobry tam nie pójdzie tylko najgorsi a jak najgorsi to narzekanie ludzi i się koło zamyka

Dramat ? Chyba żartujesz,tam przewaga ludzi którzy nie mają zielonego pojęcia przy czym pracują. Kto miał doczynienia to wie i czym mówię. Dziwne ze jak tam źle to może do biedronki? Ale tam też trzeba myśleć i odpowiedzialność jest... 

Opublikowano
38 minut temu, wilkołak napisał(a):

Ja mam 18 pkt.z niepotrzebnych , tacki i chwastownik, wielu ma na podobnym poziomie pkt.

Jeszcze kika lat i 70% będzie zarabiać minimalną ,

Dokładnie, firmy zakłady zamykają się...niedługo złote czasy dla pracowników że ludzie sobie wybierali pracę skończą się.  

Opublikowano

Ale jesteście naiwni, ekoschematy wprowadzili żeby uciąć dopłaty zaraz je tak ujebią, że do hektara będzie 100zł a jak  spełnisz 50 innych wymogów wtedy dostaniesz resztę kasy, a na koniec zniosą ekośmietniki i nie będzie nic, a niektórzy tutaj są tak przez unie wygłaskani i zmanipulowani że swojego rodaka to za garstkę srebrników by sprzedali. Proszę przeczytać i zapamiętać od Uni to trzeba się ODCIĄĆ wtedy nikt nie będzie ci mówił co masz robić na własnym podwórku. Kurtyna

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, sad95 napisał(a):

Te ekoschemty to se w d*** włóżcie . Nie korzystam i nie mam zamiaru 

Kolega musiał zasiać 40 ha bobiku bo tak mu wychodziło z jakiś ekoschematów , bobik dał 1 tonę z ha , ekoschematy nie wrócą mu tej straty, to dobrze że zebrał po jednej tonie bo w okolicy dużo bobiku poszło pod talerzówkę ,ja tylko korzystam z uproszczonych systemów uprawy

Opublikowano
13 minut temu, flackmistrz napisał(a):

Ale jesteście naiwni, ekoschematy wprowadzili żeby uciąć dopłaty zaraz je tak ujebią, że do hektara będzie 100zł a jak  spełnisz 50 innych wymogów wtedy dostaniesz resztę kasy, a na koniec zniosą ekośmietniki i nie będzie nic, a niektórzy tutaj są tak przez unie wygłaskani i zmanipulowani że swojego rodaka to za garstkę srebrników by sprzedali. Proszę przeczytać i zapamiętać od Uni to trzeba się ODCIĄĆ wtedy nikt nie będzie ci mówił co masz robić na własnym podwórku. Kurtyna

jak nie bedzie dotacji na maszyny i dopłaty będą uja warte to się nie będzie składać i chrzanić to. U nas obszarowiec olał dopłaty i wszystko  qq zapierdzielił rok czy dwa temu

Opublikowano

A ja korzystam i na ten moment nie narzekam obornik i tak się od razu robiło agregatem albo pod pług bydło poplony na zimę się zasiało dobrostan tylko doszedł jeszcze i spokój a kontrolę to są tak czy siak, w zeszłym roku akurat były kontrolę u tych co gospodarki już oddali w dzierżawy więc to czy masz eko czy nie to mało znaczy

Opublikowano
40 minut temu, Wicherek napisał(a):

Kolega musiał zasiać 40 ha bobiku bo tak mu wychodziło z jakiś ekoschematów , bobik dał 1 tonę z ha , ekoschematy nie wrócą mu tej straty, to dobrze że zebrał po jednej tonie bo w okolicy dużo bobiku poszło pod talerzówkę ,ja tylko korzystam z uproszczonych systemów uprawy

nie musiał ekoschematy są dobrowolne.

Ja łubiny i tak sieję więc zróżnicowana struktura upraw sam wpadła 

Opublikowano
Godzinę temu, micgal39533 napisał(a):

Ale macie sranie 🤣 ekoschematy nic strasznego a kasa zawsze wpadnie jakaś, jak tak wszystkiego się boicie to zrezygnuj z gospodarki

Z tego co czytam to stanie Ty masz, bo o niczym innym nie piszesz tu😄

6 minut temu, mariusz2345 napisał(a):

nie musiał ekoschematy są dobrowolne.

Ja łubiny i tak sieję więc zróżnicowana struktura upraw sam wpadła 

A jak by nie wpadła to połowa z dopłat mniej niż 2 lata w stecz. 

Jak kolega wyżej wspomniał...ucinają powoli i nas zniewalają.  Bo koszty rosną a ceny naszysz produktów bez zmian .

Opublikowano
Bo szkoda tu cokolwiek pisać jak wy przeżywacie jak mrówka okres te dofinansowania dopłaty to co tu pisać jeden z drugim się podnieca że ma tyle punktów albo tyle trzeci narzeka że musi brać maszyny co mu nie potrzebne. Przecież nikt wam nie każe składać wniosków
Opublikowano
13 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

A jak by nie wpadła to połowa z dopłat mniej niż 2 lata w stecz. 

Jak kolega wyżej wspomniał...ucinają powoli i nas zniewalają.  Bo koszty rosną a ceny naszysz produktów bez zmian .

zgadza się, może nie połowa ale dużo mniej

• Like 1