kropek127

John Deere 7430 premium

Polecane posty

kropek127    0

Cześć mam taki problem w jd 7430 premium że zaczynają mi wyskakiwać masowo błędy, po przeklinaniu wszystkich błędów tak jak by panel sterując się resetuował, zgaszeniu maszyny i ponowne uruchomieniu jest wszytko ok czy ktoś miał podobny problem? Nie za bardzo wiem gdzie szukać przyczyny na pewno któraś wiązka lecz nie wiem jak one idą. Ten ciągnik mam stosunku od niedawna i nie mam z marką obeznania. 

Screenshot_2024-07-24-23-48-52-49_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg

IMG20240724182634.jpg

IMG20240724182657.jpg

slawek74    12780

wymiana wiązek .... niecraz słyszałem o problemach z wiązkami w tym modelu

Rowan    248

Zanim wiązki wymienisz… To problem z teminatorami linii CAN. W 7430 premium są trzy, jedna przy sterowniku silnika, dwie przy pozostałych sterownikach. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez kamil1480
      Witam Zastanawiam się nad zakupem ciągnika do 150km i myślę o 6620 w power quad Nie ukrywam ze będzie głównym koniem pociągowym i myślę na co zwrócić uwagę przy zakupie by nie trafić na bubla bo ceny są od 140-200tys, a utopić taki pieniądz to łatwo Może ktoś ma podobny model i dał by jakąś opinie na jego temat
    • Przez Elektromk
      witam wszystkich na forum mam problem z moim john deerem 6506 padł mi licznik i musiałem kupić nowy przysłano mi licznik z instrukcją podłączenia i sobie z tym poradziłem problem jest tego typu że źle pokazuje prędkość i obroty wom-u nie pokazuje .W przysłanej z licznikiem specyfikacji są jakieś adresy ale jest uwaga żeby dostosować się do ustawień producenta . Czy posiada ktoś adresy BIF do tego modelu a jak nie to gdzie tego szukać  pozdrawiam
    • Przez adrrrian
      Tak jak w temacie, nie działa podświetlanie zegarów oraz bocznej półki zmiany biegów w John Deere 6830. Proszę o podpowiedzi gdzie szukać przyczyny 
    • Przez zandarski
      Panowie jak w temacie. Świeży nabytek. Wszytko sprawne tj działają kierunki, alternator ładuje, ciągnik skręca i hamuje a kontrolki nie świecą .... Ciemność.  Działa zato wszystko poniżej tj obrotomierz prędkościomierz temperatura i paliwo. Bezpieczniki przejrzałem jest ok.
      Po przekręceniu kluczyka powinny się zapalić by potem zgasnąć  tu nic.
      Ciągnik od handlarza więc nie dowiem się nic o przeszłości....
      Pozdrawiam 

• Przez cichy30
      Cześć
      Problem z rewersem John Deere 6620 podczas nawracania po prostu rozłączyło N-ka nie świeci, przekaźniki wydają się być ok, ktoś wie może którędy idzie wiązka żeby przejrzeć czy coś sie nie przetarło lub wypięło? 
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj