amazone d7
-
Podobna zawartość
-
Przez rolnik8712
Witam,
Posiadam siewnik jak w tytule postu.
Co może być przyczyną tego, że po włączeniu ścieżek technologicznych w siewniku, część rolek wysiewających nadal wysypuje ziarna?
-
Przez ENDURAK91
Siewnik Kverneland Accord 3m zapychają się rurki ale tylko te od ścieżek problem powraca co jakiś czas już nie mam pomysłu co do cholery może być przyczyną, wszystko sprawdzone jest doborze zasieje 50ha i nagle to się zapycha niewiadomo kiedy, gdzie szukać problem ma ktoś jakieś pomysł?
-
Przez trakorzysta
Czy posiadacie jakieś tabele wysiewu do tego siewnika do kukurydzy? Kupiłem niedawno i muszę rozszerzyć i ustawić na 85 tysięcy nasion, przy rozstawie 80 cm. Lub jak macie ustawione swoje siewniki i ile wysiewają na hektar? Siewnik 4 rzędowy.
-
Przez sw_kamil
Witam. Początkowo miał być Express, ale jest strasznie ciężki a ja mam pola mocno oddalone od siebie i szkoda mi męczyć ciągnika na wożenie takiego kloca na podnośniku. Przyzwoite ceny są tylko na maszyny "z placu" bo z nowego zamówienia ceny dużo wyższe, ale tam jest tylko podstawowe wyposażenie. Używane Pronto też odpada, bo ceny są "kosmiczne"(ok. 100tyś netto trzeba dać za 10-12 letnią maszynę z przebiegiem min 2,5-3tyś hektarów). W dobrej cenie można trafić używanego pottinger'a ale to taki strasznie duży kloc się wydaje(pronto dużo zgrabniejszy jest) No i jak używany nie trzyma ceny to też o czymś świadczy. Mam też ofertę na "placowego" Kvernelanda U-drill, ale o nim nigdzie nie mogę znaleźć opinii.W kvernelandzie docisk głębokość itp. jest sterowane z terminala(niby fajna opcja, ale kosztem większego udziału elektroniki). A może warto pomyśleć o równoczesnym podsiewie nawozu? Proszę o opinie oraz spostrzeżenia. Do obsiania ok 80 hektarów (plus ewentualnie jakieś usługi) działki różne, od 1 do 20 hektarów w kawałku (większość między 2 a 5 hektarów) trochę słupów i trochę klinów, ziemia od 3 kl po piach(większość 4-5kl raczej lekka w uprawie). Siać będzie pszenicę, rzepak, facelię oraz soję. Ciągnik Kubota M7
-
Przez yacenty
Witam!
pomożcie wybrac jakis siewnik 3m taki zeby 3p sobie z nim spokojnie radzil.
Zastanawiam sie nad używanym Amazone D7 albo D8 czym one sie różnią?
co innego jest godne uwagi?
na co zwrócic uwage?
zamierzam przeznaczyc na siewnik jakies 10tys zl, moze byc ciut wiecej ale tylko w bardzo uzasadnionym przypadku
pozdrawiam
YacentY
-
Rekomendowane odpowiedzi
Brona talerzowa do ciągnika 170-200 km
Czytaj dalej »
Ursus C-360 + Amazone D7