Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzisiaj sprzatam dom na wizyte wikarego-probosz nie chodzi w tym roku

schowam koperte- teraz byl znajomy i mowil ze w sasiedniej parafii wlasnie plebanie okradli, po co ma los kusic kasa 🤣.

100 kg pszenicy i 12 kostek siana  w sam raz dla ksiedza i ministrantow...

55 minut temu, bezbarwny napisał:

@jacus to baran nie krowa, więc co do zasady, mleka nie daje ni kropli.

bezmozg sie odezwal..

te opisy zycia chlopow to spod tarnobrzega .. do lubelsczyzny to chyba blizej niz do mnie ??

myslicie ze u was bylo inaczej ?? tylko nie mial kto opisywac .. bo i pisac umialy jednostki, u nas juz pod koniec XIX w ,szkolnictwo bylo powszechne..

pra-pradziadek sie 3 krzyzykami podpisywal-mam stary kontrakt, pradziadek na testamencie juz sie normalnie podpisywal.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

z tego co widze po okolicy to kawalerowie dziela sie na dwie grupy-albo alkoholik od mlodosci albo homoseksualista..innych nie znam..

W "ciekawej" okolicy mieszkasz🤣

Na szczęście nie jestem alkoholikiem. Mam za słabą głowę do alkoholu🤕 . Powyżej dwóch kieliszków żołądek się buntuje🤢🤮

Homoseksualistą też nie jestem. 

Po prostu nie miałem szczęścia do kobiet. Po każdym następnym rozstaniu, człowiek zniechęca się do nawiązywania nowych znajomości🙁 

2 godziny temu, Migotka napisał:

Boże słodki nie ma to jak faceci z klasą ... Chuda, gruba co za różnica żebyście sami tacy idealni byli ,czasami wygląd jest też zależny od tego czy człowiek może w danym momencie na coś nie choruje 

Zawsze krowa co duży ryczy mało mleka daje ,jak tacy idealni to czego żaden z Was nie ma swojego zdjęcia.

Kobieta powinna być proporcjonalna😉 Po drugie, otyłość to nie choroba. Ja raczej nie mam nadwagi, bo przy wzroście 177cm ważę tylko 72kg. Na łysinę nic nie poradzę, bo to wina genów😦

Do galerii nie wrzucam swoich zdjęć, bo wyglądam na nich jak poszukiwany z listu gończego. 

Opublikowano
38 minut temu, jacus napisał:

myslicie ze u was bylo inaczej ?? tylko nie mial kto opisywac .. bo i pisac umialy jednostki, u nas juz pod koniec XIX w ,szkolnictwo bylo powszechne..

pra-pradziadek sie 3 krzyzykami podpisywal-mam stary kontrakt, pradziadek na testamencie juz sie normalnie podpisywal.

Najmniejsze zacofanie było w zaborze pruskim. Szkolnictwo było obowiązkowe. Pra-pradziadkowie ze strony ojca umieli pisać i czytać (mam kopię ich aktu ślubu z 1895 roku ). Natomiast dziadek ze strony matki pochodził z spod Krakowa i był analfabetą, mimo że urodził się w 1917 roku.

Opublikowano

skad pochodzil ?? kurna nie ma takiej opcji chyba ze uposledzony umyslowo byl, albo goralem tam prawo slabo sie przyjmowalo..

galicja byla bardzo zroznicowana-nie ma porowania miedzy krakowiakami zachodnimi a huculami...

chlopie w twoim  wieku to juz kazdy ma zone i to druga albo i trzecia partnerke 🤣 wiec nigdy nie jest za pozno,

z  kolezanke moje strarej to tylko ona sie jednego trzyma-reszta to juz po  paru zwiazkach , toksycznych partnerach, pobiciach, sledzeniach,wywozeniach do lasu itd,itp.. stara mi wszystko opowiada z czego sie jej zwierzaja przyjaciolki-wie ze nikomu nie powiem 🤣

nie najgosze dziewczyny kolo 40 po przejsciach nieraz takich sie trzymaja ze glowa boli a ty sie boisz jakichs rozwodek... 1 czy 2 dzieci to nawet plus jest a nie minus.

kobieta po toksycznym zwiazku jest lepszym materialem na partnerke niz panna bez przeszlosi a z kotem 🤣

jacys stalkerzy,psychopaci-przy nich to my jestesmy wzorcami normalnosci ..

ja tez ladny nie jestem..

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

kobieta po toksycznym zwiazku jest lepszym materialem na partnerke niz panna bez przeszlosi a z kotem 🤣

Jacus przyznaj sie...

Doświadczasz przemocy domowej?

Bo to niemożliwe by normalny chłop w tym wieku aż tak nadskakiwał swej kobiecie ..

Jeśli tak to mrugnij trzy razy... Jakoś pomożemy...

• Haha 5
Opublikowano

@12Pafnucy, @Bogdan_ja fajnie się was czyta ale czasami to macie ograniczenia Polski B albo i C... co w tym dziwnego że @jacus  w zimę czy jak ma wolne posprząta ugotuje w tym czasie gdy zona w pracy?? gdyby siedział z piwem pod sklepem byłby "prawdziwym mężczyzną" i wzorem do naśladowania?? 

ps. nie jestem gejem, żonaty od 15lat,  żona mnie nie bije i nie kazała mi tego napisać😁

Opublikowano

czasy sie zmienily i to szybko- ja w zyciu dzieci na spacer wozkiem nie wozilem..a teraz baba sobie idzie langsam  a facet wozek pcha..

zaloze sie o transporter wodka ze wnuki bede wozil na spacery 🤣

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Jacus przyznaj sie...

Doświadczasz przemocy domowej?

Bo to niemożliwe by normalny chłop w tym wieku aż tak nadskakiwał swej kobiecie ..

Jeśli tak to mrugnij trzy razy... Jakoś pomożemy...

stara w pracy-jedynie pies moze mnie pogrysc...ale ja nieszczepiony ,wiec nie wiem czy dobrze na tym wyjdzie..

ale ja to robie specjalnie i z rozmyslem  a nie z przymusu czy dobrego serca..to jest  pewien plan....

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Placek ma" śwagra "(kochanek żony ) boi się pobicia to sprząta , pierze oto ..co  tu dziwnego 🤣...to nowoczesna Polska A 😲

to ze ty tak masz to nie znaczy ze to norma.. gdyby nie parobek to kim bys rzadzil ??

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

skad pochodzil ?? kurna nie ma takiej opcji chyba ze uposledzony umyslowo byl, albo goralem tam prawo slabo sie przyjmowalo..

galicja byla bardzo zroznicowana-nie ma porowania miedzy krakowiakami zachodnimi a huculami...

Krzczonów, gmina Tokarnia, powiat myślenicki. 

Dziadek przynajmniej pieniądze umiał liczyć😁. Nigdy Go nie poznałem, bo zginął w wypadku😥 kilka lat przed moimi urodzinami. 

Opublikowano (edytowane)

nie z myslenic 🤣. ale  czytac i pisac umial -ksiadz znaczy

to tam juz moglo sie trafic-zamiast uczyc sie to krowy pasal. 

20 minut temu, Pigmei napisał:

Noo może być tak ze to one ciebie  będą woziły.

nie wiadomo co zycie przyniesie..

przyszedl pogadal troche o psie i poszedl dalej...

pogoa dziadowska leje,wieje zimno..u nas koncza kolendowanie..do 6 go zejdzie.

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

chlopie w twoim  wieku to juz kazdy ma zone i to druga albo i trzecia partnerke 🤣 wiec nigdy nie jest za pozno, 

Nie każdy w moim wieku ma żonę. U mnie we wsi jest co najmniej 5 kawalerów w wieku powyżej 50 lat.

Opublikowano
50 minut temu, spwrp napisał:

...ale rodzą stereotypy😉 

To placek dzieli ,ja tylko stwierdzam fakt ...

Co dziwnego że sprząta no nic taka rola ciamajdy 🤪

Polska A smród brud i galicyjskie ubóstwo w Krzeszowicach ....

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

nie z myslenic 🤣. ale  czytac i pisac umial -ksiadz znaczy

Nie wiem czy tam ksiądz umiał pisać i czytać. Natomiast dziadek miał w dokumentach podane miejsce urodzenia "Szczonów". Babcia też zawsze mówiła, że dziadek pochodził z Szczonowa z spod Krakowa. Dopiero kilka lat temu udało się odnaleźć prawdziwe miejsce urodzenia dziadka.

Co do rozwódek, to same są winne, że wybierały chłopaków rozrywkowych, przystojnych, z ekstra furami. A potem płacz po ślubie, bo taki facet pije, bije, zdradza itp. Późnie mamusie po rozwodzie, szukają jelenia/osła, co się nimi zaopiekuje, a najlepsze oparcie może dać stary kawaler.

Zresztą, są też rozwódki z dziećmi, co zdradzały dobrych mężów, bo młodym żonkom znudziło się monotonne życie i potrzebowały wrażeń. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Moja córka jest dorosła i niczego jej nie brak

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Perspektywa męża  ciamajdy jej nie grozi 😙

Promujmy wiec zachowania by każda córka miała tak dobrze😉

Opublikowano

a dziecek ile ?? 🤣

31 minut temu, bergman31 napisał:

Nie każdy w moim wieku ma żonę. U mnie we wsi jest co najmniej 5 kawalerów w wieku powyżej 50 lat.

u nas tez paru jest ,za duza wies zebym policzyl,

z mojego rocznika zaden, mlodszych to jeden -ale alimenty placi ,znaczy komornik sciaga. starszych tez jeden.  ale sercem ma slabe, juz 2 zawaly . 

z kobiet to jedna kojarze- ale ona 30 lat we wloszech siedzi,tylko na wakacje przyjezdza. 53  ale bylaby do wziecia . 

20 minut temu, Bogdan_ja napisał:

To placek dzieli ,ja tylko stwierdzam fakt ...

Co dziwnego że sprząta no nic taka rola ciamajdy 🤪

Polska A smród brud i galicyjskie ubóstwo w Krzeszowicach ....

no niedlugo krzeszowice suwalki przebija  a filipowice - filipow .

14 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Moja córka jest dorosła i niczego jej nie brak

temu cie nie odwiedza ..

12 minut temu, bergman31 napisał:

Nie wiem czy tam ksiądz umiał pisać i czytać. Natomiast dziadek miał w dokumentach podane miejsce urodzenia "Szczonów". Babcia też zawsze mówiła, że dziadek pochodził z Szczonowa z spod Krakowa. Dopiero kilka lat temu udało się odnaleźć prawdziwe miejsce urodzenia dziadka.

Co do rozwódek, to same są winne, że wybierały chłopaków rozrywkowych, przystojnych, z ekstra furami. A potem płacz po ślubie, bo taki facet pije, bije, zdradza itp. Późnie mamusie po rozwodzie, szukają jelenia/osła, co się nimi zaopiekuje, a najlepsze oparcie może dać stary kawaler.

Zresztą, są też rozwódki z dziećmi, co zdradzały dobrych mężów, bo młodym żonkom znudziło się monotonne życie i potrzebowały wrażeń. 

ten ksiadz co byl u mnie jest z myslenic.. wiesz ze to kolo pcmia ? 🤣

z takim podejsciem to zony nie znajdziesz.. 

przeciez slubu od razu nie musisz barac ani alimentow placic, para razy sie pomylisz ale wkoncu trafisz..