Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Raczej niemożliwe, że niema na liście to ie znaczy że nie brała przez pośrednika

Opublikowano

Nie chcę tu bronić Agroloku ale  taka firma też może powiedzieć „ nie kupię od pana pszenicy bo urosła na ruskim nawozie „ to wszystko działa w dwie strony bo kupując ruski nawóz wspierasz i być może finansujesz rakietę która może spaść na Twój dom 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
Dnia 10.03.2024 o 11:33, rocknrollnik1 napisał:

rent strukturalnych od dawna nie ma. Ci co się załapali , mieli szczęście. 

teraz nikt   za młodu na potomstwo nie przepisuje , bo się boi życia pod mostem.

Co za bzdury. Ja dostałem gospodarstwo od rodziców późno bo przed 30stka bo czekali na wiek emerytalny i nie mogli się doczekać by mi to przepisać. Wolna rękę miałem kilka lat przed przepisem. I nikt pod mostem nie mieszka. 

Co do cen azotu to mała ilość siarczanu amonu 1300 netto. 

Brakuje mi auto saletry na drugą dawkę i zastanawiam się czy zamawiać czy jeszcze poczekać tydzień, może dwa.

Opublikowano
28 minut temu, bizon1 napisał:

Nie chcę tu bronić Agroloku ale  taka firma też może powiedzieć „ nie kupię od pana pszenicy bo urosła na ruskim nawozie „ to wszystko działa w dwie strony bo kupując ruski nawóz wspierasz i być może finansujesz rakietę która może spaść na Twój dom 

Kiepskie prównanie , zboża mamy opór w Polsce , część nawozów musimy sprowadzić , najlepiej te najtańsze

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, miwigos napisał:

Kiepskie prównanie , zboża mamy opór w Polsce , część nawozów musimy sprowadzić , najlepiej te najtańsze

To chyba jednak zamówię pulan z Agroloku bo nigdzie taniej nie dostanę

Edytowane przez bizon1
  • Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, miwigos napisał:

To i środki można jak najtańsze czyli z Ukrainy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, bizon1 napisał:

A ktoś do nich sprzedaje za taka cene? W rzepaku mają chorą politykę bo z Podlasia nie biora ze względu na co2 od krow. 

Chemia z tych ich pakietami pod własną nazwa tez tragedia. Daleko się wysrać do innych firm, ale jak komuś nakręca bajere to niczego więcej nie widzi tylko Agrolok który skupuje soje 😅

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, Tomek90 napisał:

To i środki można jak najtańsze czyli z Ukrainy. 

Niedpzwolone w uni,

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, miwigos napisał:

Niedpzwolone w uni,

No i co z tego xD Dursban z UA pięknie śmierdzi na polu xD Tylko działa jeszcze gorzej niż ten co był kiedyś dostępny w Polsce, na etykiecie niby to samo, a efekt jak z polskimi i niemieckimi proszkami do prania xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Cokolwiek by to było to nie wiesz co jest w tej buteleczce z UPAdliny ... Ale jeżeli ktoś ma dobre kontakty i nie jest uważany za konfiturę to da radę załatwić opryski z UA ... 

A Dursban dlaczego wycofali, bo niektórzy mądrzy inaczej stosowali na kwitnące rośliny ... Wina UE jest oczywista w wycofywaniu substancji, ale i sami im w tym pomagamy ...

Opublikowano
6 minut temu, v11 napisał:

Nikogo nie straszę ale opryskać dursbanem wytruć jakieś pszczoły  i może się skończyć na prawdę poważnie 

Już tu kiedyś pisałem ze dziadek miał obok pasiekę, centralnie obok pola i nigdy żaden ul nie padł a rzepakow trochę było. 

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

A ktoś do nich sprzedaje za taka cene? W rzepaku mają chorą politykę bo z Podlasia nie biora ze względu na co2 od krow. 

Chemia z tych ich pakietami pod własną nazwa tez tragedia. Daleko się wysrać do innych firm, ale jak komuś nakręca bajere to niczego więcej nie widzi tylko Agrolok który skupuje soje 😅

Dokładnie. U mnie jak do sąsiada zadzwoni agrolok to zawsze na cos namówią. Jak to on mowi"tak ładnie zachwalają to trzeba wziaść".

• Haha 3
Opublikowano
33 minuty temu, toooomaszewski napisał:

A to na ukrainie nie ma pszczół? Pryskamy po oblocie. Nic nie wytrujesz.

Co innego niedopatrzenie błąd  a co innego świadome stosowanie a zawsze tak jest że coś nie wyjdzie albo sp***doli kto inny a później są problemy kilka lat temu wytruli jakąś pasiekę okolice Strzelec Opolskich  i gospodarstwo padło -nie jestem fanatykiem ale i nie samobójcą 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, v11 napisał:

później są problemy kilka lat temu wytruli jakąś pasiekę okolice Strzelec Opolskich  i gospodarstwo padło -nie jestem fanatykiem ale i nie samobójcą 

Później coś takiego idzie w media, ekogłupce z Brukseli to wyłapują i zakazują kolejnych substancji czynnych ... Dzięki patorolnikom mają ku temu idealne argumenty ... Jedyne co patorolnik potrafi to znaleźć dawkę na etykiecie, którą po pomnożeniu przez co najmniej współczynnik 1,5 wlewa/wsypuje do opryskiwacza. A że niektóre substancje wymagają np obniżenia pH, a kto by się tym przejmował ...

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Grzesiu90209 napisał:

Mnie denerwują te ich prospekty co przysyłają. Nic o składzie oprysków tylko nazwa i lanie wody. Kto poważny to kupuje?

Dokładnie, zero o składzie. 

Opublikowano

Kiedyś pryskałem QQ na omacnicę -3m wysokości i była inspekcja bo komuś oś nie pasowało a kolega pryskał doglebowo i też go podpierdolili 

Mało kiedyś jechałem na usługę -dojazd 10 km i zaczęło kropić -zjechałem na zjazd na jakieś pole - droga wojewódzka i do domu za 2 h telefon z inspekcji co tam robi opryskiwacz(nawet wiedzieli jakie środki były w kabinie 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v